Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠαιδείαΠανελλαδικές 2021: Στις 14 ή 15 Ιουνίου το πρώτο μάθημα

Πανελλαδικές 2021: Στις 14 ή 15 Ιουνίου το πρώτο μάθημα

|

Πότε θα γίνει η πρεμιέρα των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2021 – Τι δήλωσε η υπουργός Νίκη Κεραμέως – Προς παράταση η σχολική χρονιά – Στις 5 Απριλίου ανοίγει η πλατφόρμα για τα 200αρια των laptop (!!!)

Μάχη με το χρόνο… Χωρίς ούτε μια μέρα καθυστέρηση, σε σχέση με πέρσι, αναμένεται να διεξαχθούν οι Πανελλαδικές Εξετάσεις 2021.

Η πρεμιέρα των Πανελλαδικών θα γίνει φέτος πιθανότατα στις 14 ή στις 15 Ιουνίου, όπως έγινε και την προηγούμενη σχολική χρονία.

Η υπουργός παιδείας Νίκη Κεραμέως σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Τα Νέα αναφέρει ότι ο χρόνος διεξαγωγής των Πανελλαδικών Εξετάσεων δεν θα αλλάξει, όπως έγινε και περσι και ότι και δεν θα υπάρξει καθυστέρηση, παρά τα εμπόδια του lockdown που έχει κρατήσει επί μήνες κλειστά τα σχολεία. Θα διεξαχθούν κανονικά τον Ιούνιο. Επίσης, δεν αναμένονται αλλαγές στη φετινή ελάχιστη βάση εισαγωγής. “Η δρομολόγηση είναι για τον Ιούνιο με τα μέτρα προστασίας και πρόληψης” ανέφερε μιλώντας στο Mega το πρωί του Σαββάτου. Σε ερώτηση αν μια πιθανή παράταση της σχολικής χρονιάς μπορεί να παρασύρει προς τα πίσω τις Πανελλαδικές, η κ. Κεραμέως απάντησε ότι δεν είναι απαραίτητο και ότι υπάρχει τρόπος να αποσυσχετιστούν.

Για την παράταση της σχολικής χρονιάς
Σχετικά με το ενδεχόμενο παράτασης της σχολικής χρονιάς εντός του Ιουνίου, η υπουργός Παιδείας εξήρε μεν τον ρόλο της τηλεκπαίδευσης για τη διεξαγωγή των μαθημάτων κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αλλά πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη δια ζώσης εκπαίδευση και ότι δεν μπορεί να αποτελέσει μακροπρόθεσμη λύση.

Η υπουργός υποστήριξε πως η παράταση βρίσκεται μεταξύ των σεναρίων που εξετάζονται, αλλά όλα τα εξαρτηθούν από την επιδημιολογική κατάσταση η οποία θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό τις τελικές αποφάσεις.

Οι ανακοινώσεις θα γίνουν από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής και θα αφορούν είτε τυχόν τροποποιήσεις στις προαγωγικές εξετάσεις, είτε την παράταση του σχολικού έτους, ή ακόμη και την περικοπή της ύλης, όπως συνέβη με την ύλη των Πανελλαδικών.

Αναφερόμενη στα Πανεπιστήμια, η κ. Κεραμέως είπε ότι προβλέπεται ήδη να διενεργούνται πρακτικές ασκήσεις για τελειόφοιτους τμημάτων και σχολών επιστημών υγείας ΑΕΙ. Όσον αφορά τη διδασκαλία του εαρινού εξαμήνου οι ειδικοί εισηγήθηκαν να διεξαχθεί εξ αποστάσεως.

Πότε θα ανοίξουν τα σχολεία
Μιλώντας στο Mega, η υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι για το άνοιγμα των σχολείων δεν έχει γίνει ακόμα εισήγηση από τους ειδικούς, ωστόσο υπάρχει ιδιαίτερη μέριμνα για γυμνάσια και λύκεια, καθώς αυτά έχουν μείνει κλειστά για περισσότερο χρονικό διάστημα.

Για τη σχολική χρονιά δήλωσε πως υπάρχει το ενδεχόμενο παράτασης δύο εβδομάδων μέσα στον Ιούνιο, προκειμένου να επιμηκυνθεί ο χρόνος της δια ζώσης εκπαίδευσης, ενώ διευκρίνισε πως οι διακοπές του Πάσχα θα γίνουν κανονικά.

Για τις απουσίες, δήλωσε πως όπου υπάρχουν τεχνικές δυσκολίες, αυτές δεν προσμετρώνται, ενώ για παιδιά που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ή που μένουν με άτομο που ανήκει σε ευπαθή ομάδα, υπάρχει ειδικό καθεστώς.

Ανακοίνωσε,  ότι για τα αναμενόμενα voucher 200 ευρώ προς μαθητές και σπουδαστές, “τη Δευτέρα ανοίγει η εφαρμογή για τους προμηθευτές”. Το voucher αφορά οικογένειες με οικογενειακό εισόδημα έως 6.000 ευρώ. Για τους επωφελούμενους η πλατφόρμα θα ανοίξει στις 5 Απριλίου.

Μίλησε δε για τη συμβολή της τηλεκπαίδευσης στην εκπαιδευτική διαδικασία τονίζοντας πως πρόκειται για προσωρινή λύση, αλλά και ως συμβολή στο άλμα της ψηφιοποίησης. «Το πρόγραμμα έρχεται να χτίσει πάνω σε όλο αυτό, ώστε να μην είναι εφήμερο αλλά να λειτουργήσει προς όφελος της εκπαιδευτικής κοινότητας, πρόσθεσε όμως ότι «τίποτα δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη δια ζώσης εκπαίδευση».

 


 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

ΣΥΡΙΖΑ – Κασσελάκης: Το Σάββατο στη Σύρο, περιοδεία στο Αιγαίο

Λόγω Ευρωεκλογών ο Στέφανος Κασσελάκης ξεκινάει περιοδεία στο Αιγαίο.. Πότε θα βρίσκεται στις Κυκλάδες και δη στη Νάξο.

Νάξος: Μουσική και χορός στην υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας (video)

Πως υποδέχτηκε η Νάξος την Ολυμπιακή φλόγα (video)

Ελλάδα: Ανακοινώθηκαν οι “απάτητες” παραλίες, πόσες είναι στις Κυκλάδες; (πίνακας)

Υπεγράφη η ΚΥΑ με την οποία προσδιορίζονται οι 198 «απάτητες παραλίες». Δείτε τι απαγορεύεται σε αυτές.

Κ. Μπιζάς: “Τον Απρίλιο περιμένουμε περισσότερους από 40.000 επισκέπτες στο νησί”

ο τελευταίο διάστημα, ο Δήμος Πάρου έχει επιδοθεί σε εκστρατεία προβολής του νησιού μέσω επαφών με επαγγελματίες του Τουρισμού από σημαντικές αγορές του εξωτερικού που πραγματοποιήθηκαν με τις διαδικτυακές συναντήσεις του Αντιδημάρχου Τουρισμού Θοδωρή Μπιζά και μελών της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου.

Νάξος: Ποιος θα ανάψει με την Ολυμπιακή φλόγα τον βωμό στη Πορτάρα;

Εγιναν γνωστά τα ονόματα των οκτώ λαμπαδηδρόμων, οι οποίοι θα τρέξουν στη Νάξο στα πλαίσια της έλευσης της Ολυμπιακής φλόγας;

Κέα: Διήμερο (20-21 Απριλίου) εθελοντικής αιμοδοσίας

Ερχεται διήμερο εθελοντικής αιμοδοσίας στην Κέα.. Που και πότε;

Ολυμπιακή Φλόγα: Βασδέκη, Σοφικίτης και Neubauer μίλησαν με τα παιδιά της Νάξου

Διαδραστική συνάντηση με τα παιδιά και βράβευση σε Βασδέκη, Σοφικίτη και Neubauer (video)

Θα ορκιστεί στη… φυλακή αν εκλεγεί ο Μπελέρης;

Τι θα συμβεί με τον φυλακισμένο Φρέντι Μπελέρη εάν εκλεγεί Ευρωβουλευτής;

Αμοργός – Κέντρο Υγείας: Ανανέωση θητείας για την πρόεδρο της Δ.Σ., Ιωάννα Συνοδινού

Η Ιωάννα Συνοδινού ανανέωσε τη θητεία της στη Διοικούσα Επιτροπή του Κέντρου Υγείας Αμοργού - Ποια είναι τα νέα μέλη

CaptainBook: Σούπερ χρηματοδότηση 2 εκατ. ευρώ από επενδυτή

Η χρηματοδότηση των 2 εκατομμυρίων ευρώ, θα συμβάλει ουσιαστικά στην επέκταση των υπηρεσιών της και εκτός των αγορών όπου έχει ήδη παρουσία, όπως η αγορά των ΗΠΑ από όπου προέρχεται το 30% των εσόδων της

Princess Cruises: Ακύρωση επισκέψεων του “Sun Princess” στη Σαντορίνη

Το Sun Princess ακύρωσε τα δρομολόγια στη Σαντορίνη λόγω συνωστισμού κρουαζιερόπλοιων - Επιλέγει Χανιά

Ολυμπιακή Φλόγα – Νάξος: Επίσκεψη από την πρωταθλήτρια Στίβου, Ολγα Βασδέκη

Οι Ολγα Βασδέκη, Βασίλης Σοφικίτης και Lennart Neubauer θα είναι τρείς από τους οκτώ λαμπαδηδρόμος της αυριανής δράσης από το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου: Με εισήγηση Δημήτρη Λιανού, προσφυγή στη Δικαιοσύνη για τους αιγιαλούς

Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει η ΠΕΔ για τον αιγιαλό και την παραλία - Ποια ήταν η πρόταση Δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Δημήτρη Λιανού

Blue Star Ferries: Παράταση μίας ακόμη εβδομάδας για το “Blue Star 1”

Μία ακόμη εβδομάδα θα μείνει στη γραμμή της Παροναξίας το Blue Star 1....

Attica Group: Απέκτησε τρία ξενοδοχεία στις Κυκλάδες, εξετάζει κι άλλες εξαγορές ακινήτων

Τρίτο ξενοδοχείο στις Κυκλάδες απέκτησε η Attica Group - Εξετάζει περαιτέρω εξαγορές μονάδων σε νησιά που εξυπηρετεί με τον στόλο της

Ολυμπιακή Φλόγα – Νάξος: Κίνηση οχημάτων από και προς το λιμάνι μέσω Περιφερειακού δρόμου

Ενημέρωση από το Λιμεναρχείο Νάξου για την κίνηση οχημάτων από και προς το λιμάνι της Νάξου - Που θα δέσει ο Σκοπελίτης

Cycladic Identity – Ιος: Ολοκληρώθηκε το πρώτο πρόγραμμa με τίτλο “Το βλέμμα της Νεότητας στις Κυκλάδες”

Το πρόγραμμα παρουσιάστηκε την Κυριακή 31 Μαρτίου στους κατοίκους του νησιού

Express Skopelitis: Μια μέρα σαν όλες τις άλλες….

To Express Skopelitis συνεχίζει το δρομολόγιό του...

Νομική Αθηνών: Με οδηγό την Ναξιώτισσα Μαρία Μαργαρίτη κέρδισε Κέμπριτζ και Οξφόρδη!

Η Νομική Αθηνών νίκησε Κέμπριτζ και Οξφόρδη και πήρε το Α’ Βραβείο σε διεθνή διαγωνισμό εικονικής δίκης - Ο ρόλος της Ναξιώτισσας Μαρίας Μαργαρίτη

Φόρτωμας σε Πιερρακάκη: “Να είναι πανέτοιμα τα σχολεία των Κυκλάδων τη νέα χρονιά”

Συνάντηση εργασίας Φίλιππου Φόρτωμα με τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκο Πιερρακάκη