Πανελλαδικές: «Το αύριο δεν είναι πια αδιαπέραστο πέπλο»

Πανελλαδικές

Πρεμιέρα με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας, σήμερα για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών εξετάσεων 2021, στα Γενικά Λύκεια. Συνολικά περίπου 100.000 υποψήφιοι διεκδικούν μία από τις 77.415 θέσεις στα Πανεπιστήμια της χώρας.

Κείμενο με τίτλο «Το αύριο δεν είναι πια αδιαπέραστο πέπλο» κλήθηκαν να αναπτύξουν οι υποψήφιοι των γενικών λυκείων κατά την πρώτη ημέρα των Πανελλαδικών Εξετάσεων στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας.

Τα κείμενα αναφοράς έχουν θεματικό κέντρο τις επαγγελματικές προοπτικές των νέων, ενώ το θέμα ανάπτυξης αναφέρεται στα εφόδια που απαιτούνται στη νέα πραγματικότητα και στις δράσεις των νέων με στόχο τη βελτίωση του κόσμου.

Σχετικά με τη Λογοτεχνία οι υποψήφιοι καλούνται να απαντήσουν σε ερώτηση σε ποίημα του Ν. Γκάτσου με τίτλο «Στον Σείριο» - Κείμενα της νεότερης λογοτεχνίας (και απόψεις για την ποίηση), Γ. Σπανός κ.ά, 1987»., ενώ παράλληλα υπάρχουν μορφο-συντακτικές ερωτήσεις για τα Νέα Ελληνικά που συμπληρώνουν τα ερωτήματα των θεμάτων.

Σημειώνεται πως οι μαθητές έφτασαν στα σχολεία τους στις 08:00, με μάσκες και έχοντας ανά χείρας την απαραίτητη βεβαίωση αρνητικού self test, η οποία αποτελεί προϋπόθεση για τη συμμετοχή στη διαδικασία.

Παράλληλα, σε εφαρμογή είναι όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα στις τάξεις ώστε να διασφαλιστούν οι αποφάσεις και η τήρηση των μέτρων στις αίθουσες.

Μετά τη σημερινή εξέταση, οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στα Αρχαία Ελληνικά, τα Μαθηματικά και τη Βιολογία. 

Να σημειώσουμε ότι οι Πανελλαδικές Εξετάσεις θα ξεκινήσουν αύριο, Τρίτη15 Ιουνίου και για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ με το μάθημα των Νέων Ελληνικών (Γενικής Παιδείας), ενώ θα συνεχίσουν με το μάθημα των Μαθηματικών (Άλγεβρα)

Δείτε αναλυτικά τα θέματα στο τέλος του άρθρου

 
Συνημμένα Αρχεία: 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News