Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού: Ο Πανναξιακός ΑΟΝ πάει …σχολείο

Μία ιδέα που έγινε πραγματικότητα πριν από τέσσερα χρόνια και γίνεται προσπάθεια για την προώθηση του αθλητισμού στα σχολεία καλά κρατεί, Και η πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου αποτελεί σημείο αναφοράς καθότι εορτάζεται η «Πανελλήνια ημέρα Σχολικού Αθλητισμού»… Φέτος είναι η 4η συνεχόμενη χρονιά και το κεντρικό σύνθημα είναι: «ΑΘΛΟΥΜΑΙ - ΧΑΡΑΖΩ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ» Η ημέρα αυτή έρχεται ως συνέχεια της Ευρωπαϊκής εβδομάδας Αθλητισμού στις 23-30 Σεπτεμβρίου με σύνθημα be active και έχουν γίνει ή συνεχίζονται μια σειρά από δράσεις και εκδηλώσεις.

Οι μαθητές και μαθήτριες των σχολικών μονάδων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα συμμετάσχουν σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις εντός και εκτός των σχολικών μονάδων που θα περιλαμβάνουν αθλητικές και κινητικές δραστηριότητες και σε αρκετές περιπτώσεις συνεργασία με όμορες σχολικές μονάδες ή αθλητικά κέντρα, επισκέψεις σε Εθνικά Γυμναστήρια αρμοδιότητας του ΥΠ.Π.Ε.Θ., επίσκεψη επίλεκτων και διακριθέντων αθλητών.

Έτσι τη Δευτέρα 2/10 στις 8:30πμ σε όλα τα σχολεία θα γίνει μια 5λεπτη εισαγωγή με παιχνίδι με μπάλα που τα παιδιά θα κρατήσουν όσο γίνεται στον αέρα και στη συνέχεια κάθε σχολική μονάδα καλείται να αποφασίσει για τις δράσεις τις οποίες θα υλοποιήσει εντός του σχολικού ωραρίου.

Όπως αναγράφεται από το Υπουργείο Παιδείας-Έρευνας-Θρησκευμάτων, στόχος της Διεύθυνσης Φυσικής Αγωγής της Γενικής Διεύθυνσης Σπουδών Π.Ε. και Δ.Ε. του ΥΠ.Π.Ε.Θ. είναι η άθληση πρωτίστως να αποτελεί μια ευχάριστη δραστηριότητα, με απώτερο σκοπό τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης των μαθητών/τριών και την υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής και στην ενήλικη ζωή τους.

Τι θα γίνει στη Νάξο; Κάθε σχολείο πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αναλαμβάνει δράση και διαμορφώνει το πρόγραμμά του κατά το δοκούν. Όπως πέρυσι που το 2ο Γυμνάσιο είχε προχωρήσει σε εορταστική εκδήλωση προς τιμή της γυμνάστριας Μαρίας Μπεμπέτσου – Τζαννίνη και του Γιάννη Ξενάκη. Οπότε; Κάθε σχολείο θα διαμορφώσει το δικό του πρόγραμμα με βάση τον αθλητισμό και τις ενέργειές που γίνονται ώστε τα παιδιά να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι. Και ρόλο φέτος (για πρώτη φορά) θα παίξει και η γυναικεία ομάδα του Πανναξιακού ΑΟΝ… Θα βρεθεί σχεδόν σε όλα τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και θα έχει επαφή με τους μαθητές, θα μοιράσει δώρα και θα δείξει σε μικρούς και μεγάλους την σημασία των αθλητικών δράσεων στα παιδιά…  

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News