Πανελλήνιες 2017: Ο Δημήτρης Βασιλάκης στη κορυφή της …. Νάξου

Από την Μουτσούνα με …αγάπη. Ο Δημήτρης Βασιλάκης απολαμβάνει τις διακοπές του πλέον κάνοντας μπάνιο σε μία από τις πλέον όμορφες παραλίες του νησιού, αφήνοντας πίσω του την αγωνία των Πανελληνίων Εξετάσεων. Και επειδή ελάχιστοι γνωρίζουμε τον Βασιλάκη, να πούμε πολύ απλά ότι είναι ο μαθητής που φέτος συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία με βάση τις Πανελλήνιες εξετάσεις από το Γενικό Λύκειο της Νάξου… Ητοι 19.175 μόρια. Οχι κι άσχημα ε; Γόνος εκπαιδευτικών, κάνει το όνειρό του πραγματικότητά και αναμένεται να ακολουθήσει την ιατρική σχολή ενώ είναι από τους μαθητές όπου από μικροί μπήκαν στην λογική της Γενικής Παιδείας ώστε να έχουν την πληρέστερη γενικά εκπαίδευση έχοντας πάρει στα χέρια του το απολυτήριο λυκείου… Και βέβαια ελπίδα του Χρήστου και της Ειρήνης, των γονιών του Δημήτρη είναι και οι τρεις αδελφές του (οι δύο δίδυμες που είναι στην 2η Λυκείου πλέον) να ακολουθήσουν τα βήματά του..

Από εκεί και πέρα, τη Δευτέρα αναμένεται να έχουμε πληρέστερα στοιχεία με βάση τις προηγούμενες εκπαιδευτικές περιόδους αν και η πρώτη εντύπωση είναι ότι μάλλον φέτος έχουμε πέσει λίγο σε σχέση με πέρυσι…

Και στην Τραγαία, η Εκθεση ήταν αυτή που …τσάκισε τους μαθητές όπως και τα Μαθηματικά. Πρώτος εκεί ο Σταμάτης Βούλγαρης όπως πληροφορηθήκαμε από το Λύκειο με 18.500 μόρια και ακολουθώντας τις Ανθρωπιστικές σπουδές ενώ στις Θετικές πρώτος ήταν ο Λεόντιος Βερύκοκος με 17.521 και στα Οικονομικά η Μαργαρίτα Καπίρη με 14.700 μόρια. Και ελπίζουμε ότι θα πετύχουν το στόχο τους να μπουν στη σχολή που θέλουν…

Να σημειώσουμε ότι έχουν αναρτηθεί οι βαθμολογίες σε όλες τις σχολικές μονάδες, ωστόσο, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν τη βαθμολογία τους και μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου, πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και τους τέσσερις αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

Το επόμενο βήμα για τους υποψήφιους είναι ο υπολογισμός των μορίων, ούτως ώστε να προχωρήσουν στην οριστικοποίηση των επιλογών τους στο μηχανογραφικό δελτίο.

Το υπουργείο Παιδείας, όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος, παρέχει μία πλατφόρμα στην οποία θα μπορούν οι υποψήφιοι, συμπληρώνοντας τους βαθμούς τους, να βλέπουν το σύνολο των μορίων στη διεύθυνση.

Εξάλλου, από την ερχόμενη Πέμπτη 6 Ιουλίου, έως και την Παρασκευή 14 Ιουλίου, οι υποψήφιοι θα μπορούν να οριστικοποιήσουν το μηχανογραφικό τους δελτίο. Μάλιστα, από το υπουργείο Παιδείας επισημαίνεται, ότι η προθεσμία είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό δελτίο.

Τέλος, υπενθυμίζεται, ότι στη Λέσβο και τη Χίο, όπου διακόπηκαν οι εξετάσεις ορισμένων εξετάσεων, λόγω της σεισμικής δραστηριότητας, δεν θα αναρτηθούν αποτελέσματα, αφού οι εξετάσεις των υπολειπόμενων μαθημάτων θα διεξάγονται έως τις 3 Ιουλίου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News