Παροναξία - Καλλίνικος: "Η ευλογία της Παναγίας, να μας απελευθερώσει από τα δεινά της Πανδημίας"

".... Για μια ακόμη χρονιά ο Ορθόδοξος λαός μας θα τιμήσει το πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου μέσα από τη λατρεία της Εκκλησίας μας αλλά και μέσα από την Ελληνορθόδοξη παράδοσή μας. Στη Μητροπολιτική μας περιφέρεια της Παροναξίας η καρδιά της εορτής χτυπά ξανά στο Πανελλήνιο Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας Εκατονταπυλιανής Πάρου, το οποίο εκτός από σημαντικό θρησκευτικό κέντρο αποτελεί και σπουδαίο χριστιανικό μνημείο, χτισμένο τον 4ο μ.Χ. αιώνα από τον Μεγάλο Κωνσταντίνο προς εκπλήρωση τάματος της μητέρας του Αγίας Ελένης..." Και συνεχίζει ο Μητροπολίτης Παροναξίας κκ Καλλίνικος αναφέροντας " Ο φετινός όμως εορτασμός πραγματοποιείται μέσα στη δυσάρεστη ατμόσφαιρα που δημιουργεί η παρουσία του νέου κορωνοϊού στη ζωή μας καθώς μετά και την πρόσφατη κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων στην χώρα μας, λόγω της τουριστικής περιόδου, επεβλήθη ξανά η λήψη επιπλέον μέτρων".

Αυτά, ανάμεσα στα άλλα, αναφέρει ο Μητροπολίτης Παροναξίας κκ Καλλίνικος με αφορμή τον εορτασμό της Κοίμησης της Θεοτόκου με επίκεντρο το Πανελλήνιο Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας Εκατονταπουλιανός Πάρου....

Αναλυτικά το μήνυμα του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη κκ Καλλινίκου (φωτογραφία από την σελίδα της Ιεράς Μητρόπολης Παροναξίας):

Αύγουστος! Ο μήνας που αναμφίβολα χαρακτηρίζεται από την μεγάλη εορτή της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου. Από την πρώτη του ημέρα η ευχή που ακούγεται μαζί με το «καλό μήνα» είναι «καλό άγιο δεκαπέντε» και «καλή Παναγιά».

Η μορφή της Παναγίας Μητέρας του Κυρίου μας δεσπόζει τόσο στους Ιερούς μας Ναούς με την καθημερινή τέλεση των Ιερών Παρακλήσεων, όσο και στις καρδιές των πιστών που συμμετέχουν σε αυτές. Μυριάδες είναι οι προσευχές που ανεβαίνουν σαν θυμίαμα τούτες τις μέρες στον ουρανό και φτάνουν μπροστά στη Μεγαλόχαρη είτε ως ευχαριστία για τη θερμή προστασία της, είτε ως παράκληση για βοήθεια και λύτρωση από τις δοκιμασίες αυτού του κόσμου.

Για μια ακόμη χρονιά ο Ορθόδοξος λαός μας θα τιμήσει το πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου μέσα από τη λατρεία της Εκκλησίας μας αλλά και μέσα από την Ελληνορθόδοξη παράδοσή μας. Στη Μητροπολιτική μας περιφέρεια της Παροναξίας η καρδιά της εορτής χτυπά ξανά στο Πανελλήνιο Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας Εκατονταπυλιανής Πάρου, το οποίο εκτός από σημαντικό θρησκευτικό κέντρο αποτελεί και σπουδαίο χριστιανικό μνημείο, χτισμένο τον 4ο μ.Χ. αιώνα από τον Μεγάλο Κωνσταντίνο προς εκπλήρωση τάματος της μητέρας του Αγίας Ελένης.

Ο φετινός όμως εορτασμός πραγματοποιείται μέσα στη δυσάρεστη ατμόσφαιρα που δημιουργεί η παρουσία του νέου κορωνοϊού στη ζωή μας καθώς μετά και την πρόσφατη κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων στην χώρα μας, λόγω της τουριστικής περιόδου, επεβλήθη ξανά η λήψη επιπλέον μέτρων.

Ως εκ τούτου και φέτος στο Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας Εκατονταπυλιανής Πάρου θα πραγματοποιηθούν κανονικά και μέσα στα πλαίσια των μέτρων προστασίας που ισχύουν όλες οι λατρευτικές εκδηλώσεις που τελούνται κατ’ έτος πλην της Λιτανεύσεως της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας μας αφού με πρόσφατη Κ.Υ.Α εκτός των άλλων επεβλήθη και το μέτρο της απαγόρευσης των Λιτανειών για την αποφυγή συνωστισμού. Ιδιαίτερα λοιπόν τη φετινή χρονιά που η πατρίδα μας αλλά και ο κόσμος ολόκληρος δοκιμάζεται σκληρά από την θανατηφόρο ασθένεια, το πρόσωπο της Παναγίας ανατέλλει ως ήλιος, για να σκορπίσει το φως της ελπίδας και της παρηγοριάς στις ταλαιπωρημένες ψυχές των πιστών.

Εύχομαι ολόψυχα σε όλους το φετινό Δεκαπενταύγουστο, το Πάσχα του καλοκαιριού όπως ο πιστός λαός μας το ονομάζει, να αποτελέσει την αφετηρία για ένα νέο ελπιδοφόρο ξεκίνημα και σε προσωπικό αλλά και σε κοινωνικό και παγκόσμιο επίπεδο και η Παναγιά μας η Εκτατονταπυλιανή να πρεσβεύει στον Υιό και Θεό της να μας ελευθερώσει από την φοβερή δοκιμασία που έχει επιφέρει ο νέος κορωνοϊός παγκοσμίως και να σκεπάζει με τη Χάρη Της την πατρίδα μας και τον κόσμο ολόκληρο.

Καλό και ευλογημένο Δεκαπενταύγουστο!

 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News