Παροναξίας - Καλλίνικος: Καλή σχολική χρονιά και η γιορτή του Τιμίου Σταυρού στο Σαγκρί

Καλλίνικος - Παροναξίας

Πρώτο κουδούνι σήμερα στα σχολεία και ο πνευματικός μας πατέρας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας κκ Καλλίνικος στέλνει το δικό του μήνυμα στους μαθητές αλλά και εκπαιδευτικούς με τη νέα σχολική χρονιά να έχει ξεκινήσει...

Κι όπως αναφέρει ανάμεσα στα άλλα " Η φετινή σχολική χρονιά ξεκινά και πάλι κάτω από την σκιά της πανδημίας. Βέβαια με την βοήθεια του Θεού και την πολύτιμη συνδρομή της επιστήμης έχουν γίνει σημαντικά βήματα για την εξάλειψη της όμως ακόμα θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και υπεύθυνοι αφού το πρόβλημα εξακολουθεί να υπάρχει. Η επιμελής τήρηση εντός του σχολείου όλων των απαραίτητων υγειονομικών μέτρων που ισχύουν και φέτος για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού είναι επιβεβλημένη και απαραίτητη και σε αυτό θα πρέπει να συνεργαστούν και να συνδράμουν όλοι τόσο οι εντός του χώρου μαθητές και διδάσκαλοι όσο και οι εκτός αυτού γονείς και κηδεμόνες. Κατανοώ φυσικά ότι αυτό προσθέτει ένα βαθμό δυσκολίας στην προσπάθειά σας αλλά πιστεύω ότι συνεργαζόμενοι θα σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων".

Παράλληλα, όμως, είναι και η παραμονή της μεγαλύτερης εορτής... Της Ανύψωσης του Τιμίου Σταυρού. Και η Μητρόπολη Παροναξίας όπως μας ενημερώνει για την εορτή που θα πραγματοποιηθεί σήμερα (εσπερινός) και αύριο (θεία Λειτουργία) στην Βυζαντινή Ιερά Μονή Τιμίου Σταυρού στο Σαγκρί. Τι αναφέρει στην σχετική πρόσκληση; " Την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2021 εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού πανηγυρίζει η παλαίφατος Βυζαντινή Ιερά Μονή Τιμίου Σταυρού Σαγκρίου, ενορίας Δαμαριώνος, κατά το ακόλουθο πρόγραμμα:

Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου:   7.00 μ.μ. Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος.

Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου:  7.30 π.μ. Ο όρθρος, η πανηγυρική Θεία Λειτουργία και η τελετή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού

Καλούμε τους φιλέορτους χριστιανούς όπως προσέλθουν στις ως άνω λατρευτικές εκδηλώσεις. 

Οσο για το πλήρες μήνυμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη; 

Αξιότιμοι και προσφιλέστατοι εκπαιδευτικοί λειτουργοί,  

Αγαπητά μου παιδιά,

Η ανάπαυλα του καλοκαιριού πέρασε. Μια νέα σχολική χρονιά ξεκινά και μαζί της ανοίγει μια νέα σελίδα στην πορεία της ζωής σας. Ο φιλόξενος και συνάμα ιερός χώρος του σχολείου, σας υποδέχεται και φέτος έτοιμος να προσφέρει το πολύτιμο αγαθό της γνώσης που είναι απαραίτητο εφόδιο για μια επιτυχημένη πορεία στη σύγχρονη κοινωνία. Εκπαιδευτικοί και μαθητές θα συμπορευθείτε ξανά στο όμορφο ταξίδι της μάθησης το οποίο όλοι όσοι το έχουμε ολοκληρώσει το αναπολούμε με νοσταλγία αφού οι αναμνήσεις από τα μαθητικά χρόνια μένουν ανεξίτηλες στο χρόνο.

Η φετινή σχολική χρονιά ξεκινά και πάλι κάτω από την σκιά της πανδημίας. Βέβαια με την βοήθεια του Θεού και την πολύτιμη συνδρομή της επιστήμης έχουν γίνει σημαντικά βήματα για την εξάλειψη της όμως ακόμα θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και υπεύθυνοι αφού το πρόβλημα εξακολουθεί να υπάρχει. Η επιμελής τήρηση εντός του σχολείου όλων των απαραίτητων υγειονομικών μέτρων που ισχύουν και φέτος για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού είναι επιβεβλημένη και απαραίτητη και σε αυτό θα πρέπει να συνεργαστούν και να συνδράμουν όλοι τόσο οι εντός του χώρου μαθητές και διδάσκαλοι όσο και οι εκτός αυτού γονείς και κηδεμόνες. Κατανοώ φυσικά ότι αυτό προσθέτει ένα βαθμό δυσκολίας στην προσπάθειά σας αλλά πιστεύω ότι συνεργαζόμενοι θα σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων.  

Το έτος 2021 όπως γνωρίζετε ήταν αφιερωμένο στην επέτειο συμπλήρωσης διακοσίων ετών από την Ελληνική επανάσταση του 1821. Όλη τη χρονιά τόσο από την Πολιτεία όσο και από την Εκκλησία πραγματοποιήθηκαν και εξακολουθούν να πραγματοποιούνται εκδηλώσεις στις οποίες πρωτοστατούν τα πρόσωπα των εθνικών μας ηρώων που ρίχτηκαν στον αγώνα και θυσιάστηκαν με σύνθημα «για του Χριστού την πίστη την αγία και της πατρίδος την ελευθερία»! Η πίστη τους στο Θεό, ο ηρωισμός, η αυταπάρνησή τους μαζί με την αγάπη τους για την πατρίδα είναι η αιτία που μπορούμε σήμερα να απολαμβάνουμε ελεύθεροι όλα τα αγαθά που μας προσφέρει ο Θεός μαζί και αυτά της γνώσης και της μάθησης.

Οι αγωνιστές της επανάστασης του ‘21 μπορούν να γίνουν τα φωτεινά πρότυπα για όλους μας ώστε και ‘μεις, μικροί και μεγάλοι, να αγωνιζόμαστε όπως και εκείνοι με ηρωϊσμό αλλά και ακλόνητη πίστη στο Θεό απέναντι σε κάθε περίσταση της ζωής μας όσο δύσκολη και αν είναι χωρίς να φοβόμαστε ή να απελπιζόμαστε αφού εκείνοι ορθώνοντας το ανάστημά τους απέναντι σε μια ολόκληρη Αυτοκρατορία απέδειξαν ότι με πίστη και θάρρος ακόμα και το φαινομενικά αδύνατο μπορεί να γίνει δυνατό.

Με αυτές τις ταπεινές σκέψεις επιθυμώ ως πνευματικός σας πατέρας να σας καλωσορίσω στη νέα σχολική χρονιά (ιδιαιτέρως τα παιδιά της πρώτης τάξης που ξεκινούν την φοίτησή τους σ’ ένα καινούργιο σχολικό περιβάλλον), ευχόμενος από τα βάθη της καρδιάς μου ο Θεός να σας ευλογεί, να σας φωτίζει και να σας ενισχύει και σε αυτή την προσπάθεια που ξεκινά. Η τοπική μας Εκκλησία είναι πάντοτε δίπλα σας πρόθυμη να συνδράμει σε ότι της ζητηθεί και μπορεί να ανταποκριθεί. Προσεύχομαι για όλους σας και είμαι βέβαιος ότι και φέτος, διδάσκοντες και διδασκόμενοι θα δώσετε τον καλύτερό σας εαυτό για μια επιτυχημένη πορεία εντός του σχολείου.

Καλή και ευλογημένη νέα σχολική χρονιά!      

Με όλη την πατρική μου αγάπη,

Ο Επίσκοπός σας

ypografh

† Ο ΠΑΡΟΝΑΞΙΑΣ ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΣ

 

 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News