Πάρος: Ακυρος ο συναγερμός για κρούσμα μηνιγγίτιδας σε μαθητή σχολείου

Την περασμένη Παρασκευή 3 Μαρτίου, χτύπησε συναγερμός στη Πάρο και στις αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες του νησιού. μετά από ενημέρωση από σχολείο ότι μαθητής έχει προσβληθεί από κρούσμα βακτηριακής μηνιγγίτιδας... Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο μαθητή εισήχθη στο Κέντρο Υγείας  Πάρου όπου και είχαμε την πρώτη θεραπευτική αγωγή και στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Αθήνας, όπου ευτυχώς νοσηλεύεται εκτός κινδύνου. Πως κινήθηκαν οι αρμόδιοι φορείς; Η σχολική επιτροπή του Δήμου Πάρου, πραγματοποίησε απολύμανση το Σαββατοκύριακο σε όλους τους χώρους του σχολείου που διαπιστώθηκε το κρούσμα, κυρίως για ψυχολογικούς λόγους καθώς αυτός ο τύπος της νόσου δεν μεταδίδεται στο χώρο. Ενώ σήμερα, τα σχολεία λειτούργησαν κανονικά όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση ο Δήμος Πάρου…

Σχολική Επιτροπή

Ας δούμε τις δύο ανακοινώσεις. Η πρώτη είναι από τον πρόεδρο των Σχολικών Επιτροπών του Δήμου Πάρου Χαράλαμπου Μαλινδρέτου και αναφέρει «Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους αγαπητούς καθηγητές, γονείς και μαθητές των σχολείων της Πάρου ότι την Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017 διεγνώσθη κρούσμα βακτηριακής μηνιγγίτιδας σε μαθητή των σχολείων μας το οποίο αντιμετωπίστηκε επιτυχώς από τους ικανούς γιατρούς του Κέντρου Υγείας Πάρου και τελικώς από νοσοκομείο της Αθήνας. Ήδη η κατάσταση του μαθητή, ελέγχεται απολύτως. Η Σχολική Επιτροπή, κατόπιν εντολής του Δημάρχου, διενήργησε απολύμανση του χώρου του σχολείου όπου διαπιστώθηκε το κρούσμα για λόγους απολύτως ψυχολογικούς, διότι ο τύπος αυτός της νόσου δεν μεταδίδεται από τον χώρο. Η Σχολική Επιτροπή δεσμεύεται ότι θα είναι πάντα στο πλευρό της μαθητικής κοινότητας του νησιού μας και θα αντιμετωπίζει με όλες τις δυνάμεις της, στα μέτρα του δυνατού, κάθε πρόβλημα που την απασχολεί».
 

Δήμος Πάρου

Και αντίστοιχη ανακοίνωση είχαμε από τον Δήμο Πάρου, που ενημερώνει ότι οι μαθητές θα μπορούν ελεύθερα να πάνε στο σχολείο σήμερα… « Με εντολή του Δημάρχου κ. Μάρκου Κωβαίου, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 04/02/2017 απολύμανση των κτιριακών χώρων του σχολείου που εντοπίσθηκε πιθανό κρούσμα μηνιγγίτιδας. Η απολύμανση έγινε καθαρά για προληπτικούς λόγους και προκειμένου να αποκλειστεί κάθε πιθανότητα μετάδοσης του νοσήματος παρόλο που, λόγω της μορφής της πάθησης και σύμφωνα με ενημέρωση από το Κέντρο Υγείας, δεν κρίθηκε απαραίτητη. Τη Δευτέρα 06/03/2017, τα σχολεία στην περιοχή θα λειτουργήσουν κανονικά».

Με πληροφορίες του parosin.gr

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News