Πάρος - Covid 19: Διενέργεια rapid-test σε όλους τους εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης

Το έχουμε πει πολλάκις... Οι νησιωτικοί δήμοι είναι σε εγρήγορση. Το επικείμενο άνοιγμα των σχολικών μονάδων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (σ.σ. για την ώρα είμαστε στο 11 Ιανουαρίου 2021) σηματοδοτεί την επιστροφή στο σχολείο... Από τους μαθητές έως τους εκπαιδευτικούς και βέβαια το διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό. Αυτόματα αυτό συνεπάγεται παρουσία δεκάδων ανθρώπων σε μικρούς χώρους.. Οπότε; Απαραίτητο το rapid test.. Και σίγουρα όχι μόνο ένα... Ο Δήμος Πάρου λοιπόν όπως μας ενημερώνει ζητάει από το σύνολο των εμπλεκομένων με τη πρωτοβάθμια εκπαίδευση να υποβάλλει αίτηση σε συγκεκριμένη σελίδα όπου κλείνονται τα ραντεβού για τεστ και στη συνέχεια θα ορίσει και το χρονοδιάγραμμα των εξετάσεων...

Ας δούμε τι αναφέρει η σχετική ανακοίνωση

Μετά από πρωτοβουλία του Δήμου Πάρου και ενόψει της επαναλειτουργίας των Ειδικών Σχολείων, των Δημοτικών, Νηπιαγωγείων, Παιδικών & Βρεφονηπιακών Σταθμών στις 11/01/2021, για τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας και ειδικότερα την προστασία της υγείας των μαθητών, θα διενεργηθούν Rapid Test αντιγόνου από το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στην Πάρο, στους εκπαιδευτικούς, δασκάλους, νηπιαγωγούς, βρεφονηπιοκόμους καθώς και στο βοηθητικό προσωπικό των σχολικών και κοινωνικών δομών του.

Οι ημέρες και ο τόπος διεξαγωγής των ελέγχων θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες. Η διενέργεια του τεστ αντιγόνου δεν είναι υποχρεωτική.

Σχετικές πληροφορίες και η φόρμα δωρεάν ελέγχου COVID-19 για εκπαιδευτικούς και μαθητές 16 ετών και άνω, είναι αναρτημένες στον ακόλουθο σύνδεσμο:

Και η σχετική σελίδα είναι ... εδώ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News