Πάρος - Ενωση Γονέων & Κηδεμόνων: Μαθητές και εκπαιδευτικοί στο έλεος της Πανδημίας

Πάρος

"Γνωρίζουμε ότι ο Δήμος Πειραιά και ο Δήμος Κορυδαλλού, παρέχει από σήμερα δωρεάν self test & μάσκες υψηλής προστασίας σε εκπαιδευτικούς & μαθητές. Ο Δήμος Πάρου άραγε θα μπορούσε να κάνει κάτι έστω και τελευταία στιγμή;"

Τα σχολεία ανοίγουν και η Ενωση Γονέων & Κηδεμόνων Πάρου με ανοιχτή επιστολή της προς Δήμαρχο Πάρου και Υπουργείο Παιδείας προσπαθεί να βοηθήσει τους μαθητές ενόψει της σχολικής χρονιάς που ξεκινάει μετά τις εορταστικές διακοπές και με την πανδημία σε έξαρση... Τι αναφέρει; Τίτλος της επιστολής; "Το Υπουργείο Πανδημίας αφήνει απροστάτευτους εκπαιδευτικούς και μαθητές... 

"Περιμένουμε πως και πως, κάποια στιγμή που το Υπουργείο «Πανδημίας», (ονομασία που προκύπτει ύστερα από την ‘’άτυπη συγχώνευση’’ Υπουργείου Παιδείας & Υπουργείου Υγείας), να μας εκπλήξει θετικά και να αξιοποιήσει ουσιαστικά εργαλεία μεριμνώντας για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Όμως, ‘’δεν έχει στεγνώσει ακόμα το μελάνι’’ από την επιστολή που απέστειλε στο Υπουργείο ο φορέας μας, διεκδικώντας να πάρει παράταση το άνοιγμα των σχολείων, λόγω έξαρσης των κρουσμάτων και σήμερα πληροφορηθήκαμε από τις διευθύνσεις των σχολείων, για μια διαδικασία πρόχειρη και ανεύθυνη. Ενημερώθηκαν λοιπόν οι διευθύνσεις των σχολείων από τα γραφεία εκπαίδευσης του νομού μας, ότι όσοι μαθητές δεν προμηθεύτηκαν self tests από τα φαρμακεία λόγω έλλειψης, θα πραγματοποιηθεί η διενέργεια του ελέγχου, τη Δευτέρα στα σχολεία, πριν αρχίσει το μάθημα, με ευθύνη αποστολέα διαθέσιμων tests,  τη σχολική επιτροπή του Δήμου Πάρου και παραλήπτη τις διευθύντριες & τους διευθυντές των σχολείων. 

Αλήθεια, όλη αυτή η διαδικασία, τι ώρα θα γίνουν ακριβώς; Είναι ενήμερη η σχολική επιτροπή; Με ποιο τρόπο θα γίνει η παραλαβή; Ο έλεγχος θα γίνει εντός ή εκτός σχολικού κτηρίου; Αν υπάρχει θετικό κρούσμα από τους συγκεκριμένους ελέγχους, ποια θα είναι η ασφαλής μεταφορά του ασθενούς στο σπίτι; Πως θα αποφευχθεί ο ενδεχόμενος συνωστισμός έξω από το σχολείο; Που θα βρεθούν τα self tests τη στιγμή που θα βεβαιωθούν θετικά κρούσματα στα σχολεία όταν η εγκύκλιος αναφέρει για διενέργεια ενός self test/ημέρα για κάθε μαθητή;

Ο φορέας μας ήρθε αμέσως σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Πάρου, προκειμένου να μάθουμε αν είναι ενήμερος για τις πληροφορίες που εμείς λάβαμε. Ήμασταν σίγουροι ότι η απάντηση του, θα ήταν αρνητική, διότι Υπουργείο & συνέπεια, δεν ταυτίζονται. Η τακτική πλέον γνωστή: το Υπουργείο θα ρίξει πάλι τις ευθύνες στους άλλους.

Γνωρίζουμε ότι ο Δήμος Πειραιά και ο Δήμος Κορυδαλλού, παρέχει από σήμερα δωρεάν self test & μάσκες υψηλής προστασίας σε εκπαιδευτικούς & μαθητές. Ο Δήμος Πάρου άραγε θα μπορούσε να κάνει κάτι έστω και τελευταία στιγμή;

Καταδικάζουμε την ασυνέπεια του Υπουργείου Παιδείας και τονίζουμε ακόμα μία φορά, ότι θα είναι ηθικοί αυτουργοί για τη εξάπλωση της πανδημίας στο νησί μας. Επαναλαμβάνουμε ότι μας οδηγούν σε μία «ανοσία της αγέλης», που η αβεβαιότητα και το άγχος θα πρωταγωνιστούν στη ζωή μας το επόμενο διάστημα.

 

Το Δ.Σ της Ένωσης Γονέων & Κηδεμόνων Πάρου

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News