Πάρος - Ενωση Γονέων & Κηδεμόνων: Να κλείσουν τα σχολεία κε Δήμαρχε

Πάρος

".... Σύμφωνα με τον κανονισμό του Υπουργείου, τα παράθυρα πρέπει να παραμένουν ανοιχτά λόγω του κορωνοϊού. Κάποια καλοριφέρ στα σχολεία δε λειτουργούν απολύτως σωστά ενώ σε άλλες περιπτώσεις, στάζουν τα κουφώματα κατά τη διάρκεια της βροχής. Πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι δεν υπάρχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις , σε τέτοιες συνθήκες, να γίνει σωστά το μάθημα. Είναι επιτακτική ανάγκη να προστατευτούν και να προφυλαχτούν τα μέλη των εκπαιδευτικών κοινοτήτων.."

Αυτό αναφέρει ανάμεσα στα άλλα, η ανοιχτή επιστολή από την .Ένωσης Γονέων & Κηδεμόνων Πάρου και με παραλήπτη τον Δήμαρχο Πάρου κο Κωβαίο αλλά και την αρμόδια Επιτροπή Πολιτικής Προστσίας. Και το αίτημα απλό: Λόγω των επερχόμενων δυσμενών καιρικών συνθηκών τα σχολεία να παραμείνουν κλειστά για όσα χρειάζεται στο νησί της Πάρου... Θα εισακουστεί το αίτημα των γονιών; Θα δούμε τις επόμενες ημέρες... 

Τι αναφέρει η σχετική επιστολή με θέμα "Να κλείσουν τα σχολεία λόγω κρύου με απόφαση του Δημάρχου" 

Το επόμενο διάστημα και σύμφωνα πάντα με τις μετεωρολογικές υπηρεσίες, αναμένεται μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας. Όπως γίνεται αντιληπτό, παιδιά και εκπαιδευτικοί, παράγουν εκπαιδευτικό έργο κάτω από ήδη βεβαρημένες συνθήκες.

Σύμφωνα με τον κανονισμό του Υπουργείου, τα παράθυρα πρέπει να παραμένουν ανοιχτά λόγω του κορωνοϊού. Κάποια καλοριφέρ στα σχολεία δε λειτουργούν απολύτως σωστά ενώ σε άλλες περιπτώσεις, στάζουν τα κουφώματα κατά τη διάρκεια της βροχής.

Πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι δεν υπάρχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις , σε τέτοιες συνθήκες, να γίνει σωστά το μάθημα. Είναι επιτακτική ανάγκη να προστατευτούν και να προφυλαχτούν τα μέλη των εκπαιδευτικών κοινοτήτων.

Προτείνουμε στο δήμαρχο και στην πολιτική προστασία του Δήμου Πάρου, ως καθ’ ύλην αρμόδιοι να πάρουν άμεσα απόφαση, να κλείσουν τα σχολεία, τουλάχιστον για τις ημέρες που θα παρουσιαστούν σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Γνωρίζουμε ότι τηλεδιάσκεψη μέσω webex δε μπορεί να πραγματοποιηθεί αυτή την περίοδο όμως τα προηγούμενα χρόνια, παρόμοιες αποφάσεις έχουν ληφθεί, με μοναδική συνέπεια να παραμείνουν τα σχολεία κλειστά.

Επαναλαμβάνουμε και τονίζουμε ότι προέχει η υγεία των μελών των εκπαιδευτικών κοινοτήτων της Πάρου.

Το Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων & Κηδεμόνων Πάρου

 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News