Πάρος: Κλειστά σχολεία και αποχή μαθημάτων στο σχολείο της Μάρπησσας

Ξεκινάμε από τα βασικά...  Ο δήμος Πάρου αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Πάρου καθώς και των Δημοτικών Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών σημερα Δευτέρα 24 Ιανουαρίου και αύριο Τρίτη 25 /1/2022, λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων με την επικράτηση χαμηλών θερμοκρασιών σε συνδυασμό με την ανάγκη τήρησης των υγειονομικών μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού. 

Παράλληλα, είναι σε εγρήγορση... για τα επόμενα 24ωρα οι υπηρεσίες και τα μηχανήματα του Δήμου και της ΔΕΥΑΠ, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα και με ασφάλεια οποιαδήποτε προβλήματα προκύψουν εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων και θα επέμβουν σε οποιοδήποτε σημείο του αγροτικού και δημοτικού δικτύου χρειαστεί.

Σε κάθε περίπτωση συνιστάται οι πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας και να ακολουθούν της οδηγίες της πολιτικής προστασίας στο https://www.civilprotection.gr/el.

Η αντίδραση από τη Μάρπησσα 

Οπως είναι γνωστό τα μαθήματα θα πρέπει να γίνονται κανονικά μέσω τηλεκπαίδευσης αν και τα σχολεία είναι κλειστά. Αυτό έχει προκαλέσει αρκετές αντιδράσεις. Είδαμε την ανακοίνωση που εξέδωσαν οι εκπαιδευτικοί των Κυκλάδων ενώ τώρα έχουμε πληροφόρηση και για την στάση των γονιών στην Μάρπησσα. Απλά έκλεισαν τους υπολογιστές στα παιδιά τους... Και όπως διαβάζουμε " Όχι επιστροφή στο Webex! Καλύτερα τα παιδιά μας να παίξουν με το χιόνι παρα δυο μέρες να είναι 6 ωρες μπροστά στον υπολογιστή και να ζήσουν ότι έζησαν την περσινή χρόνια. Εξάλλου μην ξεχνάμε ότι σύμφωνα με την απόφαση 50/2021 της αρχής προστασίας προσωπικών δεδομένων το Webex και η σύμβαση του ΥΠΠΘ με την CISCO δεν πληροί τις προϋποθέσεις της αρχής". 

Δείτε την σχετική ανακοίνωση από το σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Μάρπησσας Πάρου και με την υποσημείωση ότι έως και τις 10 το πρωί το webex δεν λειτουργούσε καθότι έχουμε και αδυναμία σύνδεσης λόγω καιρικών συνθηκών 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News