Πάρος: Στη "Μαντώ Μαυρογέννους" θα διεκδικήσουν καλύτερες δομές για το μέλλον των παιδιών τους

«Πριν από δύο μέρες μάθαμε πως "αναβάθμιση" είναι και οι συγχωνεύσεις τμημάτων! Αντί να καλύψουν τα χιλιάδες κενά σε εκπαιδευτικούς, προκειμένου να μην ξοδέψουν ούτε ένα ευρώ για προσλήψεις, προχωρούν σε συγχωνεύσεις 2 μήνες μετά το άνοιγμα των σχολείων, χωρίς να τους απασχολεί ούτε η διάδοση του ιού σε πολυπληθή τμήματα, ούτε οι επιπτώσεις που αυτές θα φέρουν στην εκπαιδευτική διαδικασία! Φτάνει πια! Καταλάβετε πως δεν μπορείτε να παίζετε ούτε με τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας, ούτε με την υγεία τους!»

Αυτά ακούστηκαν στη συγκέντρωση γονιών που έγινε την περασμένη Κυριακή στο χώρο του υπαίθριου θεάτρου στα σχολεία της Παροικιά της Πάρου με τη συμμετοχη καθηγητών και μαθητών... Και ήταν η αρχή.. Ολη την εβδομάδα η εκπαιδευτική κοινότητα και η πολιτκή ηγεσία της Πάρου είναι στα ... κάγκελα. οι λόγοι; Οι συγχωνεύσεις σχολικών τμημάτων... Στο ΕΠΑΛ Πάρου καλείται να συγχωνεύσει τα 4 τμήματα κάθε τάξης σε 3. Στο συγκεκριμένο σχολείο υπάρχουν μόνο 4 αίθουσες εμβαδού 42 τ.μ., ενώ όλες οι άλλες έχουν εμβαδόν 28,60 τ.μ. και μπορούν να φιλοξενήσουν το ανώτερο 18 μαθητές. Άρα στα 5 από τα 9 τμήματα με τη συγχώνευση παραβιάζονται τα υγειονομικά πρωτόκολλα.  Στο Γυμνάσιο Παροικιάς (κτηριακό πρόβλημα, αίθουσες προκάτ) διατάχθηκε συγχώνευση των 5 τμημάτων της Α΄ τάξης (105 μαθητές) σε 4 με 26 μαθητές στα 3 από αυτά και 27 στο 4ο τμήμα, ενώ, στο ΓΕΛ Πάρου, τμήμα κατεύθυνσης θετικών σπουδών της Γ’ Λυκείου λειτουργεί με 25 μαθητές, γιατί η Διεύθυνση αρνείται να στείλει άλλο εκπαιδευτικό Φυσικών Επιστημών».  

 

Παραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με το Δήμο, ανακοινώσεις προς τους Βουλευτές, ερώτηση στη Βουλή και ...  Φτάσαμε στο σήμερα... Η Ενωση Γονέων & Κηδεμόνων Πάρου, αποφάσισε να προχωρήσει σε κινητοποιήσεις πέρα από την αποστολή email ή ότι άλλο... Και πάμε σε 3ωρη διαμαρτυρία στην περιοχή της Παροικιάς με κατάληξη στον κεντρικό λιμένα τη Δευτέρα 25/10/2021. . 

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει: 

"Μετά την τηλεδιάσκεψη που έλαβε χώρα την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου, με συμμετέχοντες τους εκπροσώπους των Δ.Σ. γονέων & κηδεμόνων καθώς και γονείς μαθητών από όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες του νησιού, υπό την αιγίδα της Ένωσης Γονέων & Κηδεμόνων Πάρου, αποφασίστηκε:

3ωρη διαμαρτυρία στην περιοχή της Παροικιάς με κατάληξη στον κεντρικό λιμένα τη Δευτέρα 25/10/2021. Το σημείο συνάντησης που ορίστηκε είναι η πλατεία Μαντώ Μαυρογέννους στις 10:50 π.μ..

Καλούμε τους γονείς να συμμετάσχουν στον αγώνα που γίνεται για το καλό των παιδιών μας. Καλούμε τους συλλόγους των εκπαιδευτικών να βρουν τρόπους συστράτευσης για το καλό των παιδιών μας.

Καλούμε τους πολιτιστικούς, επαγγελματικούς, αθλητικούς και πολιτικούς φορείς να επινοήσουν τρόπους συμπόρευσης και ενότητας για το καλό των παιδιών μας. Καλούμε σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο της Πάρου και τον Έπαρχο να δώσει το παρόν και να βγει μπροστά βάζοντας πλάτη για ότι προκύψει, για το καλό των παιδιών μας.

Απαιτούμε:

- Ασφαλείς συνθήκες διεξαγωγής μαθημάτων στα σχολεία για παιδιά & εκπαιδευτικούς

- Κατάργηση της αναίσχυντης απόφασης του υπουργείου παιδείας αναφορικά με τη συγχώνευση των τμημάτων

- Πρόσληψη εκπαιδευτικών στην πρωτοβάθμια & δευτεροβάθμια εκπαίδευση για την κάλυψη των κενών στα σχολεία

- Ασφαλή σχολικά κτήρια

- Διαγραφή των απουσιών των παιδιών που διαμαρτύρονται με αποχή την τελευταία εβδομάδα διεκδικώντας τα δίκαια αιτήματα τους

Είναι επιβεβλημένο να γίνει αντιληπτό ότι τα νησιά μας και συγκεκριμένα η Πάρος, υστερούν από βασικές υποδομές τη στιγμή που το υπουργείο παιδείας υποθηκεύει το μέλλον των παιδιών μας.

Εμάς μας διαλύετε καθημερινά! Αφήστε τα παιδιά μας να ζήσουν! ‘Οποιοι μαθητές συμμετάσχουν στην διαμαρτυρία και χρησιμοποιήσουν τα λεωφορεία της ΚΤΕΛ ΠΑΡΟΥ Α.Ε. θα μετακινηθούν δωρεάν".

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News