Το …πείραμα πέτυχε

Ήταν μία διαφορετική συνεδρίαση… Οι μαθητές του 7/θεσιου Δημοτικού Σχολείου Κύθνου πήραν τις θέσεις των δημοτικών συμβούλων του Δήμου Κύθνου την περασμένη Τετάρτη 1η Απριλίου και συνεδρίασαν ως …μεγάλοι με απόλυτα επιτυχία ολοκληρώνοντας κάτω από χειροκροτήματα την 1η μαθητική συνεδρίαση Κύθνου…

Τη συνεδρίαση ξεκίνησε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κύθνου ο κ. Κωνσταντίνος Φιλιππαίος  ο οποίος υπήρξε και ο εμπνευστής αυτού του εγχειρήματος όπου ευχαρίστησε την Διευθύντρια του Σχολείου την κυρία Βασιλική Βασιλείου, τους δασκάλους όλων των τάξεων και φυσικά τους μαθητές που από την πρώτη στιγμή αγκάλιασαν αυτήν την ιδέα.  Εν συνεχεία αναγνώστηκαν χαιρετισμοί από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Σύρου-Κύθνου κ.κ. Δωρόθεο ΄Β, τον Αντιπερειφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γεώργιο Λεονταρίτη, τον Περιφερειακό Διευθυντή της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου κ. Διονύση Μεσσάρη, και τέλος του Αναπληρωτή Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Κυκλάδων κ. Χρήστο Καφτηράνη όλοι στον χαιρετισμό τους έδιναν συγχαρητήρια για αυτήν την πρωτοβουλία και εύχονταν συνάμα να καθιερωθεί και να γίνει θεσμός όχι μόνο στην Κύθνο αλλά και σε άλλα σχολεία της Ελληνικής Επικράτειας, λαμβάνοντας ως παράδειγμα την πρωτοποριακή συνεδρίαση της Κύθνου.

Τον λόγο αμέσως μετά τους χαιρετισμούς έλαβε ο Δήμαρχος Κύθνου κ. Σταμάτης Γαρδέρης όπου καλωσόρισε τους μαθητές και τους ευχαρίστησε για την ανταπόκριση ενώ απαντούσε στα ερωτήματα των μαθητών καθόλη την διάρκεια της συνεδρίασης, μετά τον Δήμαρχο μίλησε ο Αντιδήμαρχος κ. Ηλιού Γεώργιος που παρουσίασε το οργανόγραμμα του Δήμου, η Αντιδήμαρχος Τουριστικής Περιόδου κ. Φίλιππα Ιωάννα και τέλος η Διευθύντρια του 7/θέσιου Δημοτικού Σχολείου όπου ευχαρίστησε τον Πρόεδρο και την διοίκηση του Δήμου που δόθηκε η δυνατότητα στους μαθητές να έχουν μία επαφή τόσο για την λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης όσο και του Δημοτικού Συμβουλίου στην Συνεδρίαση ήταν παρούσα η Αντιπρόεδρος του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων κ. Άννα Βιτάλη και άλλα μέλη του συλλόγου. Όλοι οι μαθητές έκαναν ένα σύντομο πέρασμα από τα μικρόφωνα όπου είπαν το όνομα τους την τάξη που πηγαίνουν και έκαναν ένα σύντομο χαιρετισμό.

Οι μαθητές της Έκτης Δημοτικού εισηγήθηκαν τα υπό συζήτηση θέματα, το Πρώτο θέμα  Αθλητισμός είχαν ασχοληθεί οι μαθητές με την Δασκάλα της Πρώτης Δημοτικού, το Δεύτερο θέμα Παιδική χαρά είχαν ασχοληθεί οι μαθητές με τη Δασκάλα της Δευτέρας Δημοτικού, το Τρίτο θέμα Βιβλιοθήκη ασχολήθηκαν οι μαθητές με την Δασκάλα της Τρίτης Δημοτικού, ενώ στο Τέταρτο θέμα συνεργάστηκαν οι μαθητές με τους Δασκάλους της Τετάρτης και της Πέμπτης Δημοτικού.

 Οι εισηγήσεις ήταν άψογες και με προτάσεις ενώ η συνεδρίαση δεν διέφερε από μία κανονική συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου απαντήθηκαν όλα τα θέματα για να ενημερωθούν οι μαθητές ενώ κάποιες από τις εισηγήσεις θα συζητηθούν σίγουρα σε κάποια από τις επόμενες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου . Στο τέλος δόθηκε ο λόγος σε όσους μαθητές ήθελαν να ρωτήσουν οτιδήποτε γύρω από το νησί, την λειτουργία του Δήμου και ότι προβληματισμό είχαν. Μόλις τελείωσε η συνεδρίαση οι μαθητές αυθόρμητα ξέσπασαν σε ένα ασταμάτητο χειροκρότημα τονίζοντας όλοι πως ήταν η ωραιότερη τους ημέρα στο σχολείο ζητώντας παράλληλα να επαναληφθεί και να καθιερωθεί ένας νέος θεσμός.

Πηγή: Cyclades24.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News