"+πλευση": Φέρνει στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου την "Κυκλαδούπολη"

Η "+πλευση" θα πραγματοποιήσει από την Πέμπτη 4 Απριλίου ως την Κυριακή 14 Απριλίου τον Διάπλου 2019 σε Σίκινο, Ηρακλειά, Σχοινούσα, Πάτμο, Αρκιούς, Λειψούς και Αγαθονήσι, με 11 φουσκωτά σκάφη και διανύοντας 450 ναυτικά μίλια, συνεχίζοντας ανελλιπώς να προσφέρει στα ακριτικά και απομονωμένα νησιά της Ελλάδας δωρεάν εξειδικευμένες ιατρικές υπηρεσίες και εξετάσεις, να δημιουργεί έργα υποδομής, να ενισχύει με ηλεκτρονικό και εκπαιδευτικό εξοπλισμό και αναλώσιμα τα σχολεία και να πραγματοποιεί εκδηλώσεις ενημερωτικού και πολιτιστικού χαρακτήρα, πάντα με στόχο την βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των ακριτών και των νησιωτών μας

Ομως, υπάρχει μία ιδιαίτερη έκπληξη για τους νεαρούς κυρίως φίλους της "+πλεύσης"...  Κι αυτό γιατί ο φετινός Διάπλους, έχει ως moto "Μαθαίνουμε στα παιδιά τον τόπο τους παίζοντας, για να μείνουν, να τον φροντίσουν και να προκόψουν εκεί!"

Η "+πλευση" φέρνει στα ακριτικά και απομονωμένα νησιά την Κυκλαδούπολη, ένα παιχνίδι για το περιβάλλον και την ομορφιά της κυκλαδικής φύσης, που αποτελεί την νέα μουσειοσκευή του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης (Museum of Cycladic Art) σε συνεργασία με το WWF Ελλάς.

Η «Κυκλαδούπολη» απευθύνεται σε παιδιά άνω των 6 ετών και η +πλευση την εξασφάλισε για τα πιο μικρά από τα νησιά μας πριν κυκλοφορήσει στα σχολεία της Ελλάδας και του εξωτερικού, ώστε πρώτοι οι μαθητές τους να αντιληφθούν την ουσιαστική αξία που έχει η φύση για τη ζωή μας στον πλανήτη και να ενημερωθούν για την πολύτιμη βιοποικιλότητα των Κυκλάδων και όλων των νησιών, αλλά και για την έννοια της αειφόρου ανάπτυξης, μέσα από διασκεδαστικές δοκιμασίες και γρίφους.

Έχοντας για χαρτονόμισμα το... «κυκλαδόνιο» και με τα ζάρια να αναπαριστούν την τύχη που επηρεάζει όλους μας, ο παίκτης μπορεί να συναντήσει από «μπουνάτσα» μέχρι «φουρτούνα», όπως συμβαίνει και στην πραγματικότητα στα νησιά από τότε που πάτησε εκεί ο άνθρωπος, αλλά με στόχο αυτή την φορά να προστατεύσει θαλάσσια θηλαστικά, ψαρικά, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, μεσογειακή βλάστηση, τοποθεσίες-αρχαιολογικούς χώρους, οικοτουριστικές διαδρομές κ.ά.

Αντίστοιχα, οι «τίτλοι» που αποκτά ο παίκτης αναφέρονται στην προστασία της φύσης και του πολιτισμού και εξασφαλίζουν το δικαίωμα προστασίας του. Νικητής είναι ο παίκτης που θα συγκεντρώσει τα περισσότερα κυκλαδόνια και τίτλους προστασίας και του απονέμεται το κύπελλο του προστάτη της φύσης-ήρωα των Κυκλάδων.

Η ομάδα των πολιτιστικών της "+πλευσης" διάλεξε έτσι ένα παιχνίδι-κίνητρο προσφοράς στα νησιά, ώστε να μάθουν τα παιδιά την σημασία του να προσφέρουν εκεί που ζουν. Για να συνεχίσουμε στα χρόνια που έρχονται να τα συναντούμε εκεί, δημιουργικά, σύγχρονα, πρόθυμα όλοι μαζί να συνεχίσουμε την δουλειά για αυτόν τον μοναδικό τόπο..