ΠΝΑΙ - Ανδρος: Εγκριση χρηματοδότησης ύψους 3,1 εκατ. ευρώ για δημοτικό σχολείο

Την απόφαση χρηματοδότησης του έργου "Επέκταση και Εκσυγχρονισμός του Δημοτικού Σχολείου Χώρας Άνδρου", προϋπολογισμού 3.112.400,00 €, μέσω των ευρωπαϊκών πόρων της Περιφέρειας, από το ΕΣΠΑ 2014-2020, υπέγραψε σήμερα ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος.

Το έργο, δικαιούχος του οποίου είναι ο Δήμος Άνδρου, ο οποίος ανάλαβε τη μελέτη και ωρίμανσή του, εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020, στον Άξονα Προτεραιότητας “Βελτίωση βασικών υποδομών” και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Προβλέπεται η δημιουργία μιας σύγχρονης εγκατάστασης που θα εξυπηρετήσει τις αυξανόμενες ανάγκες του Δημοτικού Σχολείου Χώρας Άνδρου. Δεδομένης της αυξητικής τάσης που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια στον αριθμό των εγγεγραμμένων μαθητών του σχολείου, είναι αναγκαίος ο προβλεπόμενος εκσυγχρονισμός και η επέκταση του σχολείου να αναφέρεται σε δυναμικότητα 225 μαθητών.

Το έργο περιλαμβάνει την κατεδάφιση όλων των υπαρχουσών αιθουσών, στατική ενίσχυση, καθαίρεση των επιμέρους χωρισμάτων, κουφωμάτων, δαπέδων κλπ.

Στο υπάρχον κτίριο Α του σχολείου θα δημιουργηθούν τρεις αίθουσες εργαστηρίων, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, και βιβλιοθήκης. Το υπόγειο θα εξυπηρετεί βοηθητικές χρήσεις (γενικό αρχείο, αποθήκη, Η/Μ χώροι).

Το κτίριο Β που θα προστεθεί, θα είναι διώροφο. Στο ισόγειο θα φιλοξενεί επτά αίθουσες, κυλικείο, αίθουσα φαγητού με κουζίνα και μικρή αποθήκη καθώς και χώρους υγιεινής των μαθητών. Στον πρώτο όροφο θα φιλοξενεί πέντε αίθουσες διδασκαλίας, χώρους διοίκησης, ιατρείο – αναρρωτήριο κλπ. Στον αύλειο χώρο θα δημιουργηθεί γήπεδο μπάσκετ, κύλινο στέγαστρο γυμναστικής, χώρους πρασίνου, λαχανόκηπο, υπαίθριες βρύσες και καθιστικά. Προβλέπεται επίσης και η δημιουργία μικρού κτιστού αμφιθεάτρου υπαίθριων εκδηλώσεων. Μέσω διαδοχικών ραμπών διασφαλίζεται η ανεμπόδιστη πρόσβαση ΑΜΕΑ.

Ο προϋπολογισμός και η επιλέξιμη δημόσια δαπάνη ανέρχονται σε 3.112.400,00 €.  Ως ημερομηνία έναρξης του έργου ορίζεται η 02.11.2020 και λήξης η 30.12.2022. 

Δήμαρχος Ανδρου: "Θελουμε το καλύτερο δυνατόν για τους πολίτες του νησιού" 

Ανακοίνωση για το έργο εξέδωσε και ο Δήμος Ανδρου με τον κο Λοτσάρη να ευχαριστεί όσους συνετέλεσαν ώστε να γίνει πράξη το συγκεκριμένο έργο... Τι αναφέρει;  "Εγκρίθηκε σήμερα 28/5/2020 η χρηματοδότηση του έργου "Επέκταση και Εκσυγχρονισμός Δημοτικού Σχολειού Χώρας Άνδρου", μέσω των Ευρωπαϊκών πόρων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, από το ΕΣΠΑ 2014-2020. Το έργο είναι προϋπολογισμού 3.112.400,οο €. Η μελέτη και ωρίμανση του έργου έγινε από τον Δήμο μας, ενώ άμεσα θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες δημοπράτησής του. Ένα έργο που αφορά την παιδεία, τον βασικό πυλώνα για το μέλλον της Άνδρου έχει πάρει πλέον τον δρόμο της υλοποίησης. Ένα έργο που το περιμένει για πάνω από μια δεκαετία η Χώρα του Νησιού μας.

Θέλω να ευχαριστήσω:

- Τον κ. Γιαννούλη Καμπάνη ο οποίος χρηματοδότησε εξ ολοκλήρου από προσωπικούς του πόρους την μελέτη του έργου.

- Την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και προσωπικά τον κ. Γιώργο Χατζημάρκο για την στήριξη του στο αίτημα του Δήμου και εν τέλει για την απόφαση χρηματοδότησής του.

- Την διαχειριστική αρχή της Π.Ν.Α. για την άριστη συνεργασία με τον Δήμο μας

- Και τέλος, τους εργαζόμενους του Δήμου μας που συχνά κάτω από αντίξοες συνθήκες δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους για το Νησί μας. Με το βλέμμα στο μέλλον θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε εξασφαλίζοντας το καλύτερο δυνατό για όλους τους Ανδριώτες και κυρίως για την νεολαία της Άνδρου. Μέσα σε συνθήκες υγειονομικής και οικονομικής κρίσης συνεχίσαμε και θα συνεχίζουμε να δουλεύουμε δρομολογώντας έργα και δράσεις που θα δώσουν θέσεις εργασίας και μαζί διέξοδο σε χρόνια προβλήματα"

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News