ΠΝΑΙ - Φολέγανδρος: Αναβαθμίζονται σχολικά κτήρια, προϋπολογισμός 220.000 ευρώ

Η ανάρτηση από το Δήμο Φολεγάνδρου τα λέει όλα ...  «Η Περιφέρεια κάνει "ποδαρικό" στα έργα με την Φολέγανδρο!! Επισκευή - Συντήρηση των Σχολείων μας και του γηπέδου μπάσκετ συνολικού προϋπολογισμού 220.000,00 ευρώ. Ευχαριστούμε τον Περιφερειάρχη κ. Γιώργο Χατζημάρκο και τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Γεώργιο Λεονταρίτη. Τους ευχόμαστε υγεία και δύναμη για την συνέχεια».

Αναφερόμαστε σε ένα έργο που είχε αναφέρει αρκετές φορές τις τελευταίες εβδομάδες ο κος Λεονταρίτης και είχε σημειώσει και στον ραδιοφωνικό σταθμό Aegean Voice 107.5 ότι η αρχική πρόταση ήταν για αναβάθμιση μονάδων της τάξης των 50.000 ευρώ, όμως η Περιφέρεια ήθελε το καλύτερο και επέλεξε μία δράση προϋπολογισμού 220.000 ευρώ που καλύπτει όλες τις ανάγκες των νέων του νησιού στις Δυτικές Κυκλάδες.

Ας δούμε αναλυτικά τόσο την ανακοίνωση της δράσης όσο και τη δήλωση του αρμόδιου Αντιπεριφερειάρχη Γιώργου Λεονταρίτη

«Εγκρίθηκαν κατόπιν απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας οι όροι δημοπράτησης και η μελέτη του έργου «Επισκευές – Συντηρήσεις σε σχολικά κτίρια Δήμου Φολεγάνδρου (Β’ φάση)».

Οι παρεμβάσεις που έχουν προβλεφθεί αφορούν το σύνολο των σχολικών συγκροτημάτων του νησιού και συγκεκριμένα: Το Δημοτικό Σχολείο Χώρας /  Το Δημοτικό Σχολείο Άνω Μεριάς / Το Γυμνάσιο Χώρας καθώς και το γήπεδο βόλεϊ – μπάσκετ της Χώρας

Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 220.000,00 ευρώ και θα πραγματοποιηθεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, η οποία έχει αναλάβει τη σύνταξη της μελέτης, τη δημοπράτηση και την παρακολούθηση του έργου μέχρι την ολοκλήρωσή του.

Στις εργασίες που θα πραγματοποιηθούν στα σχολεία του νησιού περιλαμβάνονται:

@ Αντικατάσταση των κουφωμάτων των σχολείων λόγω παλαιότητας

@ Παρεμβάσεις στις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις των υποδομών

@ Εκσυγχρονισμός του συστήματος θέρμανσης με τοποθέτηση ανεξάρτητων κλιματιστικών μονάδων υψηλής απόδοσης και χαμηλής κατανάλωσης

@ Αντιμετώπιση της υγρασίας των κτιρίων

@ Παρεμβάσεις στους προαύλιους χώρους, κ.ά.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γ. Λεονταρίτης δήλωσε για την πραγματοποίηση του έργου: «Είναι υπέροχο να ξεκινάμε τη νέα χρονιά με την εξαγγελία ενός έργου που αφορά τη νεολαία ενός μικρού νησιού της Περιφέρειάς μας. Η συντήρηση των σχολικών μονάδων του νησιού καθώς και του γηπέδου βόλεϊ – μπάσκετ θα πραγματοποιηθεί μετά από πολλά χρόνια εγκατάλειψης με στόχο να προσφέρει στα παιδιά τις καλύτερες δυνατές συνθήκες μάθησης και άθλησης. Η δέσμευσή μας για παροχή ίσων ευκαιριών σε όλα τα παιδιά των νησιών μας ήταν και παραμένει ύψιστη προτεραιότητά μας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News