ΠΝΑΙ - Χατζημάρκος: " Δίπλα σε κάθε πόρτα που δεν ανοίγει, βρίσκεται μια άλλη που περιμένει ορθάνοιχτη!"

Χατζημάρκος - naxospress

Διπλή παρέμβαση από τον Περιφερειάρχη Νοτίου Νοτίου Αιγαίου, Γιώργο Χατζημάρκο, από τη στιγμή που ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των βάσεων.. Αρχικά με σύντομη ανάρτησή του στα social media όπου στέλνει και το πιο σημαντικό μήνυμα. Αυτό του "Τα παιδιά που γνώρισαν την γεύση της απώλειας στόχου, πρέπει να ξέρουν οτι διαδρομή μόνο με νίκες υπάρχει μόνο στις φαντασιώσεις". Και με τη συνοδεία μάλιστα προσώπων που πέτυχαν στη ζωή τους χωρίς να έχουν περάσει ή ολοκληρώσει την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Κι ανάμεσά τους ξεχωρίζει ο Αϊνστάιν ή ο Στιβ Τζομπς... 

 

Και στη συνέχεια, είχαμε την επίσημη ανακοίνωση μέσω δελτίου ενημέρωσης από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, που ανάμεσα στα άλλα σημειώνει " τα συγχαρητήρια αξίζουν σε όλους όσοι συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, για τον αγώνα που έδωσαν.  Διότι ο  μόχθος του σήμερα, είναι η δύναμη του αύριο! Μετατρέψτε λοιπόν κάθε δοκιμασία σε εμπειρία ζωής. Αδράξτε  την κάθε μέρα! Αδράξτε τη ζωή και τις προκλήσεις της! Μη σταματήσετε ποτέ να έχετε εμπιστοσύνη στον εαυτό σας, μη σταματήσετε ποτέ να διεκδικείτε τα όνειρά σας, να παλεύετε γι αυτά! "

Αναλυτικά, ο κος Χατζημάρκος αναφέρει: 

Με την ανακοίνωση των βάσεων, ένα νέο κεφάλαιο ζωής ανοίγει για τους συμμετέχοντες στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.  Θέλω να συγχαρώ τις μαθήτριες και τους μαθητές που, παρά τις πρωτόγνωρες συνθήκες,  κατόρθωσαν να υπερκεράσουν τα εμπόδια που ορθώθηκαν μπροστά τους και να αποδείξουν για ακόμη μια φορά με τις επιδόσεις τους, τι σημαίνει να βάζεις στόχους, να τους διεκδικείς και να τους πετυχαίνεις, κόντρα σε κάθε αντιξοότητα.

Συγχαίρω επίσης τις οικογένειες των μαθητών που στάθηκαν αρωγοί στην δύσκολη αυτή περίοδο, που μοιράστηκαν την αγωνία και στήριξαν την προσπάθεια των παιδιών τους.  Αλλά και τους εκπαιδευτικούς που, παρά τις δύσκολες συνθήκες που διαμόρφωσε  η πανδημία, στάθηκαν με συνέπεια δίπλα στους μαθητές τους.

Στα παιδιά για τα οποία τα αποτελέσματα δεν ήταν τα αναμενόμενα, να ξέρουν ότι δεν υπάρχουν αποτυχίες. Υπάρχουν μόνο άλλοι δρόμοι, άλλες επιλογές, άλλες ευκαιρίες, άλλες δυνατότητες. Δίπλα σε κάθε πόρτα που δεν ανοίγει, βρίσκεται μια άλλη που περιμένει ορθάνοιχτη!

Τα συγχαρητήρια αξίζουν σε όλους όσοι συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, για τον αγώνα που έδωσαν.  Διότι ο  μόχθος του σήμερα, είναι η δύναμη του αύριο! Μετατρέψτε λοιπόν κάθε δοκιμασία σε εμπειρία ζωής.  Αδράξτε  την κάθε μέρα! Αδράξτε τη ζωή και τις προκλήσεις της! Μη σταματήσετε ποτέ να έχετε εμπιστοσύνη στον εαυτό σας, μη σταματήσετε ποτέ να διεκδικείτε τα όνειρά σας, να παλεύετε γι αυτά!

Εύχομαι σε όλους καλή επιτυχία σε κάθε επόμενο στόχο και καλή σταδιοδρομία!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News