ΠΝΑΙ: Χρηματοδότηση για δύο επιπλέον αίθουσες στο Δημοτικό Σχολείο Γλινάδου Νάξου

Μία ακόμη δράση από τη Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου σε συνεργασία με τους Δήμους.. Και δη τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων στην συγκεκριμένη περίπτωση καθότι μιλάμε για επέκταση του Δημοτικού Σχολείου Γλινάδου... Με βάση την απόφαση που αναρτήθηκε πριν από λίγο, ο κος Χατζημάρκος ενέταξε το έργο προσθήκης δύο ακόμη αιθουσών στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Νοτίου Αιγαίου 2014 - 20... Εργο δαπάνης 422.000 ευρώ και πλέον το έργο αναμένεται να ξεκινήσει εντός του 2019 και θα παραδοθεί το εργότερο έως το τέλος του 2020... 

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει: 

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου, εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Νοτίου Αιγαίου 2014 – 2020, το έργο της προσθήκης δύο αιθουσών στο Δημοτικό Σχολείο Γλινάδου, στο νησί της Νάξου.

Το έργο, επιλέξιμης δημόσιας δαπάνης 422.000 €, εντάσσεται στον συνολικό προγραμματισμό της Περιφερειακής Αρχής, έργων και παρεμβάσεων στις σχολικές μονάδες των νησιών του Νοτίου Αιγαίου, προκειμένου να εξασφαλιστούν οι καλύτερες συνθήκες για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Συγκεκριμένα, το έργο αφορά στην προσθήκη ισογείου κτιρίου στο Δημοτικό Σχολείο Γλινάδου Νάξου. Το κτίριο περιλαμβάνει ισόγειο με δύο αίθουσες διδασκαλίας και υπόγειο για βοηθητικούς χώρους. Επίσης, γίνεται καθαίρεση της περίφραξης, διαμορφώνεται ο προαύλιος χώρος, τοποθετούνται αθλητικό δάπεδο και μπασκέτες, περίφραξη του οικοπέδου και βελτίωση της προσβασιμότητας ΑΜΕΑ. Η δυναμικότητα του κτιρίου θα είναι 45 μαθητών.

Ως ημερομηνία έναρξης του έργου ορίζεται η 10/03/2019 και λήξης η 31/12/2020.

Το έργο εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας «Βελτίωση βασικών υποδομών του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης".

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News