ΠΝΑΙ: μαθήματα ποδοσφαίρου για μικρά παιδιά

Οι σωστές βάσεις για την εκμάθηση της ευγενούς άμιλλας μπαίνουν σε νεαρή ηλικία. Και αυτό το γνωρίζουν όλοι. Πόσο μάλλον η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου όπου μέσα από τα προγράμματά της σε ετήσια βάση προσπαθεί να φέρει σε επαφή κυρίως τους λιλιπούτειους φίλους της με τα αθλήματα. Είτε αυτά είναι ομαδικά, είτε ατομικά…

Και την περασμένη Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017 σε ιδιωτικό χώρο (σ.σ. στις εγκαταστάσεις του κου Σιδερή) στη Νάξο πραγματοποιήθηκε παρουσία του αρμόδιου αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού (και Επαρχου Νάξου) κου Γιάννη Μαργαρίτη,  με επιτυχία ένα ακόμη τουρνουά 5χ5 παίδων και κορασίδων σε επίπεδο μαθητών – μαθητριών δημοτικών σχολείων. Και όπως φάνηκε από τις αντιδράσεις των παιδιών, το όλο εγχείρημα είχε ιδιαίτερη επιτυχία και δεν αποκλείεται να το δούμε εκ νέου και σε άλλα νησιά από τη στιγμή που έχει η Περιφέρεια την προδιάθεση να έχει σε τακτική επαφή τους μικρούς μαθητές με τον αθλητισμό. Και δεν μιλάμε πάντα για το ποδόσφαιρο….

Τι σημειώνει το σχετικό δελτίο Τύπου από την Περιφέρεια με την υπογραφή του αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Μαργαρίτη «Οι μικροί αθλητές είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με το άθλημα, να αγωνιστούν όχι ανταγωνιστικά αλλά στο πλαίσιο της ευγενούς άμιλλας και να διδαχθούν για μια ακόμη φορά τα οφέλη της σωστής σωματικής άσκησης».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News