ΠΝΑΙ: Πως να διαχειριστούμε κρούσματα στο σχολείο...

Έναρξη σχολικής χρονιάς σε μία περίοδο όπου όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στον κορωνοϊό και τις εξελίξεις όσον αφορά την πανδημία... Μοιραία, οι εκπαιδευτικοί οφείλουν να βρίσκονται σε εγρήγορση αναλαμβάνοντας ένα επιπλέον βάρος.... Αυτό της διαχείρισης ύποπτου ή επιβεβαιωμένου κρούσματος...

Και μέσω της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου έχουμε τηλεδιάσκεψη με θέμα τον συντονισμό των υπηρεσιών για τον περιορισμό της διασποράς και των επιπτώσεων της πανδημίας, ειδικά όσον αφορά την προστασία των μαθητών και των εργαζομένων στις εκπαιδευτικές μονάδες.

Τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα με τη συμμετοχή των Αντιπεριφερειαρχών Δημόσιας Υγείας Κυκλάδων και Δωδεκανήσου, του Γενικού Διευθυντή Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και των Διευθυντών Δημόσιας Υγείας Κυκλάδων και Δωδεκανήσου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, τη; Περιφερειακή; Διευθύντρια; Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου, των Προϊσταμένων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων και Δωδεκανήσου.

Και όπως σημειώνεται στην σχετική ανακοίνωση: "Όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς θα συμβάλουμε για την απρόσκοπτη λειτουργία των σχολείων και θα αντιμετωπίσουμε σε συνεργασία με τους Διευθυντές των Σχολικών Μονάδων , τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές, τα όποια προβλήματα προκύψουν σχετικά με την διαχείριση ύποπτων ή επιβεβαιωμένων κρουσμάτων covid-19 στα σχολεία.

Διότι θα προκύψουν θέματα από την στιγμή που βρισκόμαστε σε περίοδο πανδημίας.

Σε μια πρωτόγνωρη λοιπόν υγειονομική κατάσταση χρειάζεται να λειτουργήσουμε υπεύθυνα, να ακολουθούμε τα υγειονομικά πρωτόκολλα και να παίρνουμε τα αναγκαία μέτρα προστασίας.

Με συνεργασία και γρήγορα αντανακλαστικά είμαστε υποχρεωμένοι να εφαρμόσουμε πιστά τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και των Υπουργείων Παιδείας και Υγείας, ώστε τα παιδιά μας να έχουν μια γόνιμη και παραγωγική σχολική χρονιά με υγεία και ασφάλεια".

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News