Ρόδος: Καθηγήτρια έβγαζε τα φρύδια των μαθητριών της

Εάν είναι έστω και τα μισά αλήθεια, τότε μιλάμε για βασανισμούς και καταστάσεις που δεν έχουν προηγούμενο… Μα είναι δυνατόν καθηγήτρια να βγάζει τα φρύδια μαθήτριας; Η να δένει τα χέρια μαθητριών στις καρέκλες; Σε ποιον αιώνα αλήθεια ζούμε;

Σύμφωνα ε την εφημερίδα «Δημοκρατική» της Ρόδου σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται πειθαρχική έρευνα για την διαπίστωση τυχόν τελέσεως παραβάσεων του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα από καθηγήτρια Γυμνασίου στην δυτική πλευρά του νησιού. Η έρευνα διενεργείται αρμοδίως από επιτελή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου κατόπιν αναφορών γονέων που καταγγέλλουν την μεσήλικα εκπαιδευτικό για αναξιοπρεπή και απρεπή συμπεριφορά έναντι των παιδιών τους, μαθητών της τρίτης τάξης του Γυμνασίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η καθηγήτρια καταγγέλθηκε ότι χρησιμοποίησε διάφορες ανορθόδοξες… μεθόδους ‘τιμωρίας’ των μαθητών της και συγκεκριμένα φέρεται να έβγαλε τα φρύδια δύο παιδιών με τσιμπιδάκι και σε μια άλλη περίσταση να έδεσε τα χέρια άλλων πίσω από τις καρέκλες στην τάξη.

Πέραν όμως των ανωτέρω υπέπεσε στην αντίληψη της διεύθυνσης του σχολείου το γεγονός πως η ίδια, έκανε άσεμνο σχόλιο κάτω από φωτογραφία μαθητή της στο Facebook.

Μαθητής συγκεκριμένα φέρεται να ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook φωτογραφία στην οποία φορά μόνο το εσώρουχο του προκειμένου να επιδείξει τους κοιλιακούς του στους φίλους του.

Η καθηγήτρια φέρεται, σύμφωνα με την καταγγελία, κάτω από την συγκεκριμένη φωτογραφία να του έγραψε «ωραίο βρακί» γεγονός που όχι μόνο ξένισε αλλά και προκάλεσε ανησυχία σε γονείς.

Όπως είναι γνωστό, οι προσωπικές επαφές αλλά και τα σχόλια τέτοιου περιεχομένου από εκπαιδευτικούς προς μαθητές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι κάτι που απαγορεύεται –ιδιαίτερα δε, όταν εγείρουν «πονηρές» υποψίες.

Η διεύθυνση του σχολείου, όταν πληροφορήθηκε την συμπεριφορά της καθηγήτριας προέβη σε σχετική έρευνα, ενώ απευθύνθηκε με την σειρά της στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Δωδεκανήσου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Γιάννης Παπαδομαρκάκης έχει επιληφθεί προσωπικά της υποθέσεως.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News