Σάμος: Αποχή μαθητών από σχολείο που θα υποδεχτεί 14 προσφυγόπουλα

Να απέχουν τα παιδιά τους από το σχολείο, από σήμερα Τρίτη 5 Μαρτίου και έως την Παρασκευή 8 Μαρτίου, αποφάσισαν σε γενική συνέλευσή τους οι γονείς των μαθητών του νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου Βαθέος Σάμου.  Αφορμή η έναρξη λειτουργίας Δομής Υποστήριξης και Εκπαίδευσης Προσφύγων (ΔΥΕΠ) με 14 προσφυγόπουλα στο συγκεκριμένο σχολικό κτίριο. Η απόφαση ελήφθη χθες και αναφερόμαστε σε14 προσφυγόπουλα, τα οποία είναι από το Αφγανιστάν και την Παλαιστίνη και συγκεκριμένα πρόκειται για 10 κορίτσια και 4 αγόρια. Να υπενθυμίσουμε ότι πριν λίγο καιρό στο 3ο Δημοτικό σχολείο Σάμου ξεκίνησε τη λειτουργία του η τάξη ΔΥΕΠ με 12 μαθητές/τριες.

Το Δημοτικό Σχολείο Βαθέος που είναι το τελευταίο σχολείο στη Σάμο (μέχρι στιγμής) που θα λειτουργήσει τάξη ΔΥΕΠ. Πλην όμως ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Σχολείου Βαθέος Σάμου έχει ανακοινώσει ότι: «Ενόψει της έναρξης λειτουργίας ΔΥΕΠ στο σχολείο μας η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας αποφάσισε την αποχή των μαθητών από τα μαθήματά τους από αύριο (Τρίτη 05/03) έως και την Παρασκευή (08/03) ως διαμαρτυρία.

Επίσης, καλούμε τους υπόλοιπους Συλλόγους να παρευρεθούν την Πέμπτη (07/03) στις 10:00 το πρωϊ έξω από την Α’Θμια για να διαμαρτυρηθούμε για τη μεθόδευση και τη φίμωση που επιχειρείται εις βάρος μας».¨ Πριν μερικές μέρες υπήρξε ψήφισμα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού σχολείου και Νηπιαγωγείου Βαθέος Σάμου που αφορούσε τη λειτουργία ΔΥΕΠ εντός σχολικών μονάδων.

Επιπλέον, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ πραγματοποιούν και συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 7 Μαρτίου έξω από το κτίριο της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού, στην οποία καλούν όλους τους συλλόγους γονέων του νησιού.

Την ίδια ώρα, η ΕΛΜΕ Σάμου καλεί «εκπαιδευτικούς, γονείς και όλους τους φορείς του νησιού σήμερα Τρίτη 5 Μαρτίου στις 2 το μεσημέρι στο Δημοτικό Σχολείο Βαθέος να υποδεχθούν όλοι μαζί τα προσφυγόπουλα». Σήμερα στη Σάμο, προκειμένου να εξετάσει τα ζητήματα που τίθενται από τους γονείς, βρίσκεται κλιμάκιο του Υπουργείου Παιδείας του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Με πληροφορίες και φωτογραφίες από την ιστοσελίδα samostoday.gr