Σαντορίνη: Διεθνής διάκριση για 9χρονη πιανίστρια

Σαντορίνη - Μουσική

Την 1η θέση στον διεθνή μουσικό διαγωνισμό “Perusia harmonica 2021” κατέκτησε η 9χρονη Αγγελίνα (Αγγελική-Βασιλική) Τσιαντζή-Μαντέ από τη Σαντορίνη, που συμμετείχε στην κατηγορία για παιδιά ως 11 ετών.

Ο διαγωνισμός που διοργανώνεται από τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό “Musicosmicamente” που εδρεύει στην Περούτζια της Ιταλίας, πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά -λόγω πανδημίας- σε τρεις φάσεις, με την μικρή Αγγελίνα να αποσπά την υψηλότερη βαθμολογία, παρότι αναμετρήθηκε με παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας.

Τα απαιτητικά έργα με τα οποία διαγωνίστηκε η Αγγελίνα ήταν:

1η φάση: J.S.Bach – Gigue from Partita no. 1, BWV 825, βαθμολογία 98/100

2η φάση: Heitor Villa-Lobos – O Polichinelo και Stephen J Wood – Cool, βαθμολογία 98/100

3η φάση: Aram Khachaturian – Andantino, βαθμολογία 96/100

Στα τέλη Ιουνίου ανακοινώθηκαν επίσης τα αποτελέσματα δύο ακόμη διεθνών διαγωνισμών, όπου διακρίθηκε η Αγγελίνα.

Συγκεκριμένα, κέρδισε το 2ο βραβείο στην ηλικιακή κατηγορία της στον διεθνή μουσικό διαγωνισμό “MUSE 2021”, με έργα των J.S.Bach, Debusssy & Martha Mier. Στο παρελθόν ο διαγωνισμός γινόταν στο Μέγαρο Γκύζη, στη Σαντορίνη. Τα τελευταία χρόνια διεξάγεται αποκλειστικά online, προσελκύοντας εκατοντάδες συμμετοχές από όλο τον κόσμο.

Επίσης, η Αγγελίνα κέρδισε το 3ο βραβείο, στην ηλικιακή της κατηγορία, στον διεθνή διαγωνισμό πιάνου “De Bach au Jazz”.

Η Αγγελίνα Τσιαντζή-Μαντέ γεννήθηκε το 2012, κατοικεί στη Σαντορίνη και τον Σεπτέμβριο θα είναι μαθήτρια της Δ’ Δημοτικού. Είναι μέλος μιας μουσικής οικογένειας και ξεκίνησε μαθήματα πιάνου στην ηλικία των 4 ετών, έχοντας ως πρότυπο τη μεγαλύτερη αδερφή της, τη 14χρονη Εβελίνα, που επίσης διακρίνεται σε διεθνείς διαγωνισμούς. Τα δύο κορίτσια έχουν ως καθηγητή πιάνου τον πατέρα τους Γιώργο Τσιαντζή, ο οποίος τους μετέδωσε την αγάπη του για το πιάνο και τις καθοδηγεί ώστε να εκφράζουν την έμφυτη μουσικότητά τους, καθώς εξελίσσονται καλλιτεχνικά και δεξιοτεχνικά.

Με πληροφορίες από τη σελίδα atlantea.news

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News