Σαντορίνη - ΕΛΜΕ: "Ντροπή για την Πολιτεία, δώστε λύση τώρα"

Ε, λογικό δεν ήταν ότι θα υπάρξει αντίδραση… Αναφερόμαστε στο ….τιτίβισμα που έκανε το γύρο της Ελλάδας από αναπληρώτρια εκπαιδευτικό που αναζήτησε στέγη στη Σαντορίνη ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς. Και η απάντηση που πήρε για σπίτι κοντά στο σχολείο που επρόκειτο να διδάξει (σ.σ. το σπίτι ήταν: 40 τετραγωνικά μέτρα, με wi-fi, air condition και επιπλωμένο) ήταν στα 1.500 ευρώ μηνιαίως. (!!!) Και όπως είχε αναφέρει «Λυπάμαι, αλλά εξαιτίας της αισχροκέρδειάς σας ας μείνουν τα παιδιά σας χωρίς καθηγητές»… Αντίδραση από την αρμόδια υπουργό Νίκη Κεραμέως είχαμε, όμως πήρε το λόγο και η ΕΛΜΕ Θήρας που απαιτεί από τη Πολιτεία να δοθεί λύση εδώ και τώρα ώστε να σταματήσει το στεγαστικό ζήτημα στη Σαντορίνη να αποτελεί ντροπή για τη Πολιτεία…

Ειδικότερα για το νησί της Σαντορίνης η ΕΛΜΕ ΘΗΡΑΣ επιθυμεί να δηλώσει τα παρακάτω:

1. Ως ΕΛΜΕ ΘΗΡΑΣ από τις πρώτες μέρες του Σεπτέμβρη θίξαμε δημόσια το θέμα και πραγματοποιήθηκε συνάντηση με το Δήμαρχο Θήρας για το θέμα αυτό.

2. Καταρτίστηκε λίστα διαθέσιμων κατοικιών που κοινοποιήθηκε με κάθε τρόπο στους προσλαμβανόμενους εκπαιδευτικούς. Η λίστα καταρτίστηκε με την προσφορά σπιτιών από συλλόγους γονέων ,συναδέρφους εκπαιδευτικούς και διευθυντές σχολείων, κατοίκων της Σαντορίνης οι οποίοι πραγματικά συνέβαλαν καθοριστικά στην προσπάθεια αυτή.

3. Σχεδόν το σύνολο των εκπαιδευτικών βρήκαν κατοικία, σίγουρα με κάποια δυσκολία και αντίξοες συνθήκες (διαμονή σε ξενοδοχεία, εισιτήρια, διατροφή έχοντας μαζί τους οικογένεια και παιδιά)

.Είναι βέβαιο ότι οι τιμές των ενοικίων κυμαίνονται σε υψηλά επίπεδα: 350-700  ευρώ. Το πρόβλημα αυτό  στο νησί της Σαντορίνης δεν αφορά μόνο τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς αλλά και τους μόνιμους εκπαιδευτικούς και υπόλοιπους εργαζομένους στο νησί.

Καταγγέλλουμε  ως απαράδεκτη και προσβλητική  για το σύνολο του κλάδου των εκπαιδευτικών την κατάσταση αυτή που ταλαιπωρεί και υποτιμά τους εκπαιδευτικούς λειτουργούς. Θεωρούμε ότι η κατάσταση αυτή είναι ντροπή για την Πολιτεία και απαιτούμε να δοθεί επιτέλους λύση στο πρόβλημα.

Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας και την επίσημη Πολιτεία να ασχοληθεί με το θέμα και να αναζητήσει λύσεις βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες. Σε περίπτωση αδυναμίας της καλούμε και φέτος τη Δημοτική Αρχή , τους φορείς, τα σωματεία, τους συναδέλφους και τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων των σχολείων της Σαντορίνης , κάθε συμπολίτη μας, τα τοπικά ΜΜΕ να βοηθήσουν  εκπαιδευτικούς στην εύρεση στέγης. Ας δείξουμε όλοι την αλληλεγγύης μας. 

«Αν σκέφτεσαι για ένα χρόνο, φύτεψε ένα σπόρο. Αν σκέφτεσαι για δέκα χρόνια φύτεψε, ένα δέντρο. Αν σκέφτεσαι για 100 χρόνια, δίδαξε ανθρώπους». – Κομφούκιος