Σαντορίνη - ΕΛΜΕ Θήρας: Σοβαρό θέμα στέγασης για τους αναπληρωτές

Μετά την Πάρο και το Σύλλογο Γονέων που έβγαλε ανακοίνωση σχετικά με τα ζητήματα που αφορούν την στέγαση των εκπαιδευτικών και δη των αναπληρωτών, έρχεται η σειρά της Σαντορίνης μέσω της ΕΛΜΕ Θήρας να θέσει για μία ακόμη χρονιά το θέμα της στέγασης των αναπληρωτών καθηγητών. Μάλιστα, χρησιμοποιεί μία από τις πιο γνωστές εκφράσεις που αποδίδονται στον Κομφούκιο για να δείξει ότι πρέπει να γίνει επιτέλους πράξεις οι εξαγγελίες και να μην τα περιμένουν όλα στο πιάτο ή να κάνουν κινήσεις που είναι επικουρικές και όχι προς την οριστική λύση του προβλήματος... 

Ας δούμε τι αναφέρει η σχετική ανακοίνωση από την ΕΛΜΕ Θήρας με την υπογραφή του Διοικητικού Συμβουλίου ... 

 " Εδώ και λίγες μέρες πραγματοποιήθηκε η πρώτη φάση των προσλήψεων αναπληρωτών και παρατηρείται και φέτος το έντονο στεγαστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν στο σύνολο τους οι αναπληρωτές σε πολλά μέρη πλέον αλλά κυρίως στο νησί της Σαντορίνης.

Οι εκπαιδευτικοί που έχουν έρθει στο νησί τις πρώτες μέρες διαμένουν σε ξενοδοχεία, πληρώνοντας εισιτήρια, στέγη και διατροφή έχοντας μαζί τους οικογένεια και παιδιά ψάχνοντας απεγνωσμένα  για στέγη χωρίς αποτέλεσμα.

Καταγγέλλουμε ως απαράδεκτη και προσβλητική  για το σύνολο του κλάδου των εκπαιδευτικών την κατάσταση αυτή που ταλαιπωρεί και υποτιμά τους εκπαιδευτικούς λειτουργούς. Θεωρούμε ότι η κατάσταση αυτή είναι ντροπή για την Πολιτεία και απαιτούμε να δοθεί επιτέλους λύση στο πρόβλημα.

Καλούμε και φέτος τις δημοτικές αρχές, τους φορείς, τα σωματεία, τους συναδέλφους και τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων των σχολείων της Σαντορίνης , κάθε συμπολίτη μας, τα τοπικά ΜΜΕ να βοηθήσουν τους νέους εκπαιδευτικούς στην εύρεση στέγης.

Ας δείξουμε όλοι την αλληλεγγύης μας. 

«Αν σκέφτεσαι για ένα χρόνο, φύτεψε ένα σπόρο. Αν σκέφτεσαι για δέκα χρόνια φύτεψε, ένα δέντρο. Αν σκέφτεσαι για 100 χρόνια, δίδαξε ανθρώπους». – Κομφούκιος"