Σάββατο, 2 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΠαιδείαΣαντορίνη: Ερχεται το ... “αναπληρωτές experience”

Σαντορίνη: Ερχεται το … “αναπληρωτές experience”

|

Η ΕΛΜΕ Θήρας με ανακοίνωσή της καυτηριάζει την έως τώρα στάση της Δημοτικής Αρχής του νησιού για το θέμα της στέγασης των αναπληρωτών εκπαιδευτικών και σε μία προσπάθεια σάτιρας μιλάει για την επικείμενη διοργάνωση του “αναπληρωτές experience”

Ας πει επιτέλους την αλήθεια ο Δήμαρχος… Με την έκφραση αυτή, το διοικητικό συμβούλιο της ΕΛΜΕ Θήρας προσπαθεί να βάλει στο κάδρο «ευθυνών» τον Δήμαρχο Θήρας κο Ζώρζο για την εν γένει στάση του στο ζήτημα της στέγασης των αναπληρωτών εκπαιδευτικών που εργάζονται στο νησί… Με ανακοίνωση (εστάλη σε όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου) ιδιαίτερη καυστική και με πολύ μεγάλη διάθεση σάτιρας παραθέτει ιστορικό δράσεων, καταθέσει τρεις ερωτήσεις προς τον κο Ζώρζο και φτάνει στο σημείο να προτείνει ακόμη και τη διοργάνωση ανάλογη με αυτή του Santorini experience αλλά με πρωταγωνιστές του αναπληρωτές και ζητάει τη σύγκλιση Δημοτικού Συμβουλίου με βασικά θέματα ώστε να λάβει τέλος η υπόθεση «αναπληρωτές» όπου τείνει να μετατραπεί σε παρωδία

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει

Δεκατρείς μέρες πέρασαν ήδη από τη συνάντηση του προέδρου της ΟΛΜΕ και της προέδρου της ΕΛΜΕ Θήρας με το Δήμαρχο Θήρας και τους εκπροσώπους των ξενοδόχων και γενικότερα όσων δραστηριοποιούνται στον τομέα της εκμετάλλευσης τουριστικών καταλυμάτων και δεν έχουμε λάβει ακόμα μια συγκεκριμένη απάντηση σε ό,τι αφορά το πιεστικό και πολύ σοβαρό ζήτημα της στέγασης των εκπαιδευτικών που υπηρετούν στο νησί άλλα και αυτών που πρόκειται να φτάσουν μέσα στα επόμενα δύο ή τρία εικοσιτετράωρα.

Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε στον κ. Δήμαρχο ότι ήταν αυτός που είχε προκαλέσει την παραπάνω συνάντηση στο πλαίσιο της εξεύρεσης μιας γρήγορης προσωρινής έστω λύσης του προβλήματος της εξασφάλισης μιας αξιοπρεπούς στέγης για όλους τους εκπαιδευτικούς. Δεσμεύτηκε μάλιστα προσωπικά παρουσία όλων να μεριμνήσει για το συγκεκριμένο θέμα και να έχει απευθείας επικοινωνία με τους συγκεκριμένους επιχειρηματίες, ώστε να δοθεί ένα τέλος στην αβεβαιότητα και στην ταλαιπωρία των συναδέλφων και να διευκολυνθούν οι τοποθετήσεις των αναπληρωτών της δεύτερης φάσης διορισμών, που στην περίπτωση της δευτεροβάθμιας αποτελούν και το μεγαλύτερο κύμα, καθώς είναι υπερδιπλάσιες αυτών της πρώτης φάσης.

Να θυμίσουμε επίσης ότι η τοπική ΕΛΜΕ με τη στήριξη του προέδρου και του γραμματέα της ΟΛΜΕ, που επισκέφτηκαν δύο φορές το δημαρχείο, προειδοποίησαν επανειλημμένως και σε όλους τους τόνους ότι πέρα από τις όποιες μακροπρόθεσμες λύσεις -που είναι βέβαια απαραίτητες και πρέπει να δρομολογηθούν εγκαίρως για την αντιμετώπιση του συγκεκριμένου προβλήματος, είναι άμεση ανάγκη να βρεθούν κατάλληλα καταλύματα, καθώς αναμένονται σχεδόν πενήντα αναπληρωτές καθηγητές διαφόρων ειδικοτήτων. Κι αυτό γιατί υπάρχουν πολλά κενά στα γυμνάσια και τα λύκεια του νησιού, κενά που θα παραμείνουν ακάλυπτα παρακωλύοντας την ομαλή και πλήρη λειτουργία των σχολείων σε περίπτωση που οι εν λόγω αναπληρωτές καθηγητές δεν επιλέξουν το νησί, όπως είναι δικαίωμά τους, ή αρνηθούν την τοποθέτησή τους, δεδομένης της έκτασης και της δημοσιότητας που έχει λάβει το θέμα.

Παρόλα αυτά, ο Δήμος και ο Δήμαρχος προσωπικά εξακολουθεί να είναι απών! Τόσες μέρες μετά και ενώ οι νέοι διορισμοί είναι πλέον μια πραγματικότητα, το μόνο που έχει να απαντήσει τελικά έπειτα από σειρά τηλεφωνικών οχλήσεων τόσο της προέδρου όσο και της αντιπροέδρου της ΕΛΜΕ Θήρας στο γραφείο του, είναι ότι δεν έχει νεότερα από τους ξενοδόχους! Να σημειωθεί επιπλέον ότι η απάντηση αυτή δεν δόθηκε από τον ίδιο, αλλά μέσω των γραμματέων του.

Ας μας πει λοιπόν ο κ. Δήμαρχος επιτέλους την αλήθεια! Ας παραδεχτεί δηλαδή ότι δεν θεωρεί το συγκεκριμένο θέμα ως μια από τις προτεραιότητές του, ότι δεν έχει σκοπό να ασχοληθεί με αυτό και γι’ αυτό το παραπέμπει στις ελληνικές καλένδες. Στο μεταξύ προσπαθεί να κερδίσει χρόνο κάνοντας πολιτική δημοσίων σχέσεων, αναλωνόμενος σε θεωρητικές και ανέξοδες συζητήσεις και συναντήσεις εργασίας και διασκεδάζοντας προσωρινά τις εντυπώσεις.

Τον ρωτάμε λοιπόν ευθέως:

Τελικά το μόνο που μπορεί να κάνει είναι εκκλήσεις για υιοθετήσεις στην τοπική κοινωνία και αιτήσεις σε τρίτους και άλλους φορείς;

Δεν προτίθεται να αναλάβει ούτε στο ελάχιστο τις ευθύνες που του αναλογούν και να προχωρήσει σε συγκεκριμένες πράξεις;

Μετά το επιτυχημένο Santorini experience θα γίνουμε και πάλι πρωτοσέλιδο με το “αναπληρωτές experience”;

Με σημερινή επιστολή μας στο δήμαρχο που κοινοποιείται σε όλα τα μέλη του Δημοτικού συμβουλίου ζητάμε άμεσα από το Δήμο Θήρας:

1. την κάλυψη των εξόδων προσωρινής διαμονής σε δωμάτια που θα μας υποδείξετε όλων των συναδέλφων που θα τοποθετηθούν στην παρούσα και στις επόμενες φάσεις στη Σαντορίνη.

2. την εύρεση αξιοπρεπών καταλυμάτων σε λογικές τιμές μέχρι το τέλος Ιουνίου για όλους τους εκπαιδευτικούς .

3. την σύγκλιση συνεδρίασης του Δημοτικού συμβουλίου με μοναδικό θέμα τα άμεσα καθώς και μακροπρόθεσμα μέτρα που πρέπει να ληφθούν (με βάση την κείμενη νομοθεσία που επιτρέπει στην τοπική αυτοδιοίκηση να αναλάβει τέτοιες πρωτοβουλίες) ώστε όλοι οι εργαζόμενοι του ευρύτερου δημοσίου τομέα να μπορούν να διαβιώσουν με αξιοπρέπεια στο νησί μας.

Η ΕΛΜΕ Θήρας καταγγέλλει (όπως έκανε και με κάθε ευκαιρία στο παρελθόν) το απαράδεκτο καθεστώς ομηρίας των συναδέλφων αναπληρωτών με τη συνέχιση της αδιοριστίας, αλλά και τη γενικότερη απαξίωση των εκπαιδευτικών με τις μειώσεις μισθών, την αύξηση του ωραρίου, το ουσιαστικά αμετάθετο της θέσης τους -κατάσταση που δημιουργεί τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα, αφού πολλοί συνάδελφοι βρίσκονται αποκλεισμένοι σε μέρη απομακρυσμένα από τις περιοχές ενδιαφέροντος και μόνιμης διαμονής τους. Επιπλέον, θέτει κεντρικά προς την κυβέρνηση το θέμα της ελάφρυνσης των δυσκολιών διαβίωσης που συνεπάγεται η νησιωτικότητα με το αυξημένο κόστος της ζωής σε όλα τα επίπεδα με κυριότερα τη στέγαση, τη σίτιση και τις μετακινήσεις.

Σε κάθε περίπτωση η ΕΛΜΕ ΘΗΡΑΣ με κάθε μέσο και τρόπο θα προσπαθήσει να είναι αρωγός σε όλους τους εκπαιδευτικούς που θα αφιχθούν τις επόμενες μέρες στο νησί της Σαντορίνης. Καλούμε όλους τους συναδέρφους εκπαιδευτικούς, να βοηθήσουν σε αυτήν την προσπάθεια.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

«Χορεύουμε συρτό στην παραλία»: Μια ανθρώπινη αλυσίδα χορού στη Χώρα της Νάξου

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων προσκαλεί μικρούς και μεγάλους σε ένα μεγάλο καλοκαιρινό αντάμωμα χορού, τη Δευτέρα 4 Αυγούστου.

Σόνια Θεοδωρίδου στη Δήλο: Μια μαγική συναυλία υπό το φως της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου

Η διεθνούς φήμης σοπράνο παρουσιάζει τις «Μεσογειακές Μελωδίες» στο ιερό νησί του Απόλλωνα, το Σάββατο 9 Αυγούστου 2025.

Αφιέρωμα στην Αρχόντισσα του Αιγαίου: Η Κεραμωτή τιμά την Ειρήνη Κονιτοπούλου – Λεγάκη

Τιμητική εκδήλωση για τη σπουδαία ερμηνεύτρια της νησιώτικης μουσικής στις 11 Αυγούστου στην Κεραμωτή Νάξου — με τη συμμετοχή της κόρης της, Ελένης Λεγάκη.

Στην Παναγία της Τήνου ο Νόβακ Τζόκοβιτς με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Ο διάσημος Σέρβος τενίστας και ο πρωθυπουργός επισκέφθηκαν τον Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας, προσκύνησαν την εικόνα και έγιναν δεκτοί με συγκίνηση από τους πιστούς.

Πλίμουθ – Μπάρνσλεϊ: Στήριγμα η έδρα στο 2.22 στην πρεμιέρα της League One

Η Πλίμουθ υποδέχεται την Μπάρνσλεϊ στο ξεκίνημα της σεζόν, με το «Χόουμ Παρκ» να αποτελεί σύμμαχο σε τιμή που αγγίζει τον διπλασιασμό.

Πολυχρονάκος: «Ο κ. Μητσοτάκης έχει πλέον απέναντί του την κοινωνία»

Σφοδρή επίθεση από τον Τομεάρχη Νησιωτικής Πολιτικής του ΠΑΣΟΚ για την υπόθεση επιδοτήσεων Βορίδη - Αυγενάκη

Τρεις Καπετάνιοι, μία θάλασσα, μία φωτογραφία από τα Κουφονήσια που λέει όσα δεν ειπώθηκαν ποτέ

Μια ξεχωριστή στιγμή στα Κουφονήσια με φόντο το Αιγαίο και την αθόρυβη καθημερινή ηρωικότητα τριών αυθεντικών ναυτικών, που έγιναν συνώνυμα με την ασφάλεια, τη συνέχεια και το φιλότιμο στα νησιά μας.

Ο Φοίβος Δεληβοριάς στον Πύργο Μπαζαίου (03/08), καλοκαιρινό μουσικό ταξίδι στη Νάξο

Η νέα μουσική παράσταση του Φοίβου Δεληβοριά «προσγειώνεται» στο Φεστιβάλ Νάξου, την Κυριακή 3 Αυγούστου, στο μαγευτικό περιβάλλον του ιστορικού Πύργου Μπαζαίου

Κωμιακή, 2 Αυγούστου: Από τον καύσωνα στην ομίχλη – Το καλοκαίρι… θυμήθηκε το φθινόπωρο

Ο καιρός «αναποδογύρισε» απότομα στην ορεινή Νάξο – Σκηνικό ομίχλης, 19 βαθμοί και μια ανάρτηση από την Κωμιακή που έγινε viral

Πρόταση Ημέρας: Πατάτες κοκκινιστές με ατσίνορα: Zero waste γεύση από τη Νάξο

Μια αυθεντική συνταγή από την Απεράθου, με πρωταγωνίστρια την πατάτα Νάξου και το παραδοσιακό παστό ζαμπόνι

«Γκαζιά στο χωριό, προσγείωση στον στύλο – Ένα ακόμα crash test στους δρόμους της Νάξου»

Όταν η τουριστική ταχύτητα συναντά την επαρχιακή… στενότητα: Τροχαίο έξω από το Γαλανάδο υπενθυμίζει τι σημαίνει "δρόμοι made in 1965".

Ο Tom Hanks στη Νάξο: Στιγμές απλότητας, χαμόγελα και μια σέλφι στην Απείρανθο

Ο χολιγουντιανός σταρ επισκέφθηκε τη Νάξο την Τετάρτη 30 Ιουλίου, ανακαλύπτοντας τη μαγεία του Σαγκρίου και της Απειράνθου – Ένα γεύμα, μια σέλφι και πολλές όμορφες αναμνήσεις

Νάξος: Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων βάζει “όρια” στην Πορτάρα, τέλος στην ανεξέλεγκτη πρόσβαση

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων βάζει “όρια” στην Πορτάρα – Τέλος στην ανεξέλεγκτη πρόσβαση - Όταν ο σεβασμός δεν είναι αυτονόητος, η προστασία γίνεται μονόδρομος

Κυκλάδες: Γυρίζουν την πλάτη στα «χρυσά» νησιά, “χαμένη” και η Αμοργός, σταθερή η Νάξος

Υψηλές τιμές και οικονομική πίεση στρέφουν Έλληνες και ξένους σε εναλλακτικούς, οικονομικότερους προορισμούς

Αμοργός: Ένταση και επεισόδια στο πανηγύρι της ψημένης ρακής μετά από πολιτικό σύνθημα

Απρόσμενη τροπή πήρε το παραδοσιακό γλέντι στα Κατάπολα, όταν συνθήματα υπέρ της Παλαιστίνης προκάλεσαν αντιδράσεις, λογομαχίες και τελικά, διακοπή της γιορτής.

Hellenic Seaways: Το “HIGHSPEED 4” αντικαθιστά το “HELLENIC HIGHSPEED”, ποιος ο λόγος;

Αλλαγή πλοίου στη γραμμή Πειραιάς – Κυκλάδες – Κατάπολα – Επιστροφή, σύμφωνα με ανακοίνωση της Hellenic Seaways

Η Κέα λέει «όχι» στην τουριστική υπερβολή, το νησί αντέχει μέχρι 1.000 ακόμη κλίνες

Ο Δήμος Κέας ζητά επίσημη απαγόρευση για τα Σύνθετα Τουριστικά Καταλύματα – Στο τραπέζι το ζήτημα της φέρουσας ικανότητας και της ταυτότητας του νησιού

Πανελλαδικές 2025: «Πνοή» επιτυχίας για τους μαθητές της Νάξου

Μαθητές και μαθήτριες του φροντιστηρίου «ΠΝΟΗ» στη Νάξο διακρίνονται στις Πανελλαδικές εξετάσεις – Πού πέρασαν και τι βαθμούς συγκέντρωσαν

Έλενα Ξενάκη: Από το Σαγκρί Νάξου στην κορυφή του κόσμου με την Εθνική Πόλο (video)

Η MVP του παγκόσμιου τελικού μιλά με συγκίνηση για το χρυσό μετάλλιο, τις θυσίες, την ομάδα της καρδιάς της και το αίτημα για ένα κολυμβητήριο αποκλειστικά για την Εθνική – Μια Νάξια ψυχή που εμπνέει. (video)

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Καταργείται ο δεύτερος γύρος, εκλογές τον Νοέμβριο, Νέο όριο το 42% για εκλογή Δημάρχου

Η κυβέρνηση φέρνει ριζικές αλλαγές στον εκλογικό νόμο για δήμους και περιφέρειες – Τέλος ο δεύτερος γύρος, λιγότεροι υποψήφιοι και αλλαγές στη σταυροδοσία.