Σαντορίνη: Κλειστά τα σχολεία και αύριο (17/02)

Με την θερμοκρασία στους τέσσερις βαθμούς λογικό είναι στη Σαντορίνη να μην νιώθουν και τόσα άνετα... Η χαμηλότερη θερμοκρασία καταγράφηκε νωρίς το πρωί και ήταν στους 2 βαθμούς ενώ η ένταση του ανέμου έφτασε και τα 90 km/h... Και με το σκεπτικό ότι η "Μήδεια" θα κορυφωθεί αύριο το πρωί, οι άρχοντες της Σαντορινης επέλεξαν να αναστείλουν την λειτουργία των σχολικών μονάδων για μία ακόμη ημέρα.. Οπότε και αύριο Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου όλες οι σχολικές μονάδες (ανεξαρτήτου βαθμίδος) θα παραμείνουν κλειστές και τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν εξ αποστάσεως..

Αναλυτικά, η ενημέρωση από το Δήμο Θήρας αναφέρει:

«Για λόγους ασφάλειας των μαθητών, κατά την παρουσία και την μετακίνηση από και προς τα εκπαιδευτικά κτήρια και τον κανονισμό λειτουργίας των σχολείων για το Covid-19, σύμφωνα με τον οποίο απαιτούνται ο συχνός αερισμός των αιθουσών  και σχετικοί περιορισμοί στον αυλισμό των μαθητών, ο Δήμαρχος Θήρας αποφάσισε να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου.

Η παρακολούθηση των μαθημάτων θα πραγματοποιηθεί με την εξ' αποστάσεως διδασκαλία.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία το ισχυρότερο κύμα της κακοκαιρίας "Μήδεια" αναμένεται για τις επόμενες 24 ώρες με χαμηλότερες θερμοκρασίες και ισχυρότερους επιφανειακούς ανέμους.

Προσοχή στις μετακινήσεις

Για τις επόμενες ημέρες μέχρι και την εκτόνωση των καιρικών φαινομένων που αναμένεται στο τέλος της εβδομάδας, ο Δήμος Θήρας εφιστά την προσοχή των πολιτών στις μετακινήσεις ζητώντας να πραγματοποιούνται μόνο οι υποχρεωτικές και απαραίτητες μετακινήσεις όπως, βοήθεια συμπολιτών μας, ζητήματα υγείας, υποχρεωτική παρουσία σε χώρους εργασίας ή οικιακές ανάγκες».

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News