Σαντορίνη: Μαθήματα ζωής στους μικρούς φίλους του ΔΑΠΠΟΣ

Σαντορίνη

Μία ακόμη εκπαιδευτική δράση από τον ΔΑΠΠΟΣ στην Σαντορίνη και με επίκεντρο τα παιδιά... Με επαγγελματίες από την Πυροσβεστική και το ΕΚΑΒ.. Με μαθήματα ζωής.. .Δείτε την σχετική ανάρτηση " Αυτή την εβδομάδα με μεγάλη χαρά υποδεχθήκαμε στις εγκαταστάσεις του Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ ένα όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κι ένα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μαζί με τα πληρώματα τους.

Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά ένα πυροσβεστικό όχημα, να αγγίξουν τον εξοπλισμό του, αλλά και να θαυμάσουν τη χρήση του, έχοντας μάλιστα την τύχη να αισθανθούν για λίγο πυροσβέστες δοκιμάζοντας τις ικανότητες τους στην πυροσβεστική μάνικα.

Επίσης, μετά την επίδειξη από τους πυροσβέστες τα παιδιά έλυσαν πολλές απορίες τους σχετικά με το επάγγελμα και τους κινδύνους του, ενώ γνώρισαν τρόπους πρόληψης και αντιμετώπισης των κινδύνων σε περίπτωση πυρκαγιάς.

Στη συνέχεια, τη… σκυτάλη από τους πυροσβέστες πήραν οι διασώστες του ΕΚΑΒ, οι οποίοι παρουσίασαν το εσωτερικό ενός ασθενοφόρου και συνάμα έδωσαν στα παιδιά μια μικρή “γεύση” θεωρητικής εκπαίδευσης πρώτων βοηθειών.

Η ευαισθητοποίηση των παιδιών απέναντι στο περιβάλλον και η εκπαίδευση τους σε θέματα πρόληψης και προστασίας αποτελούν βασικό πυλώνα των δράσεων του Οργανισμού και πάντα θα είναι χαρά μας να φιλοξενούμε στο χώρο μας τους “ήρωες της εποχής μας”.

Ευχαριστούμε θερμά για την άμεση ανταπόκριση και την άριστη παρουσίαση τους, το Π.Κ Θήρας, το ΕΚΑΒ Θήρας και φυσικά τους πυροσβέστες και τους διασώστες που πραγματοποίησαν τις ενημερώσεις στα παιδιά του “Dappos Summer Class”. 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News