Σαντορίνη: Ο Δήμος κάνει έκκληση για καταλύματα προς ενοικίαση για εκπαιδευτικούς

Ξεκινάμε από τα βασικά ... Ανακοινοποίηση των πινάκων των αναπληρωτών είχαμε χθες το απόγευμα από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων που ανέβασε τον συνολικό αριθμό των αναπληρωτών εκπαιδευτικών που θα προσληφθούν σε πρώτη φάση για το σχολικό έτος 2018-19. Έτσι, συνολικά θα προσληφθούν 19.480 εκπαιδευτικοί. Στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση θα προσληφθούν 12.392 δάσκαλοι, νηπιαγωγοί και εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων, ενώ στη Δευτεροβάθμια, θα προσληφθούν 3.988 (60 περισσότεροι από την αρχική ανακοίνωση).

Ειδικότερα και όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, από τους παραπάνω αριθμούς, για την Ειδική Αγωγή αντιστοιχούν 5.841 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί (3.629 στην Πρωτοβάθμια και 2.212 στη Δευτεροβάθμια). Στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης θα προσληφθούν 8.763 δάσκαλοι, νηπιαγωγοί και εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων, ενώ στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας θα προσληφθούν 1.776 καθηγητές Επιπλέον, το υπουργείο ανακοίνωσε ότι θα προσληφθούν και 3.100 αναπληρωτές Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ) στην Ειδική Εκπαίδευση.

Και περνάμε στα ειδικά, όπου ο Δήμος Θήρας σε μία προσπάθεια να προλάβει τα ...χειρότερα και δη τα περσινά (σ.σ. με δεκάδες αναπληρωτές εκπαιδευτικούς να κοιμούνται στα αυτοκίνητά τους και όχι μόνο) και πριν να είναι αργά προχωρεί σε έκκλησή προς τους πολίτες του Δήμου για καταλύματα προς διάθεση των εκπαιδευτικών... 

Η ανακοίνωση / έκκληση αναφέρει " Το προσεχές διάστημα θα έρθουν στο νησί μας αναπληρωτές εκπαιδευτικοί για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Παρακαλούμε θερμά όποιος συμπολίτης μας, ιδιώτης ή επαγγελματίας, έχει κατάλυμα διαθέσιμο προς ενοικίαση να επικοινωνήσει με το γραφείο Δημάρχου Θήρας στα τηλέφωνα 2286360110 / 101 για να το δηλώσει.

Επιπλέον, κάνουμε έκκληση στους ξενοδόχους τους νησιού μας - όποιοι έχουν διαθεσιμότητα - να παραχωρήσουν κάποια δωμάτια των επιχειρήσεων τους σε χαμηλότερη τιμή στους εκπαιδευτικούς μέχρι αυτοί να τακτοποιηθούν σε σπίτια".

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News