Σαντορίνη: Στο 83% οι επιτυχίες των μαθητών με έμφαση στον τουρισμό

Η Σαντορίνη αποτελεί το νησί που έχει τους περισσότερους νέους κατοίκους στη νησιωτική Ελλάδα και είναι λογικό τα σχολεία να είναι γεμάτα παιδιά με δεδομένο ότι ο μέσος όρος ηλικίας των κατοίκων είναι κάτω από τα σαράντα χρόνια... Χρόνο με το χρόνο το ποσοστο επιτυχίας των μαθητών όσον αφορά την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ανεβαίνει και φέτος είχαμε 90 παιιδά τα οποία πέρασαν την πόρτα των σχολών της Ανώτερης και Ανώτατης Εκπαίδευσης. Και το Γενικό Λύκειο Θήρας το ποσοστό άγγιξε το 83%.. .Οχι κι άσχημα ε; 

Οπως δήλωσε στην εφημερίδα "Κοινή Γνώμη" ο Δ/ντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων, Χρήστος Μιχαλόπουλος στη Σαντορίνη είναι ξεκάθαρη η στόχευση και η επιτυχία εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ που συνδέονται με την τουριστική δραστηριότητα. “Για τη Σαντορίνη να πω ότι έχουμε μία επιλεγμένη και στοχευμένη κατεύθυνση σε Τμήματα και Σχολές που συνδέονται με τον τουρισμό. Βλέπουμε συγκεκριμένες προτιμήσεις από συγκεκριμένο αριθμό νέων που στόχευσαν στην τριτοβάθμια σε Σχολές Διοίκησης Επιχειρήσεων, Οικονομικών Επιστημών, Λογιστικής και Τουριστικών Σπουδών. Ό,τι σχετίζεται με εστίαση, φιλοξενία και τουρισμό έχει προτιμηθεί από νέους και νέες του νησιού”... Παρόλα αυτά όμως είδαμε και φοιτητές που επέλεξαν Τμήματα Φιλολογίας και Αρχαιολογίας με σημείο αναφοράς τη Κρήτη και τα Τμήματα που έχει το γειτονικό νησί... 

Και όπως διαβάσαμε και στην ιστοσελίδα atlantea.news 

Το Γενικό Λύκειο Θήρας είχε 63  επιτυχόντες, από τους 76 μαθητές που έδωσαν εξετάσεις, σημειώνοντας ποσοστό επιτυχίας 83%. Από τους 63 επιτυχόντες, οι 43 μπήκαν σε σχολές ΑΕΙ και οι 20 σε ΤΕΙ. Ήταν μια από τις καλύτερες χρονιές για το σχολείο, τόσο σε γενικό ποσοστό επιτυχίας όσο και σε επιτυχία σε υψηλόβαθμες σχολές, όπως η Ιατρική Αθήνας, η Αρχιτεκτονική Αθήνας, σχολές Οικονομικών Επιστημών, Ιστορικό Αρχαιολογικό κ.ά.

Το Επαγγελματικό Λύκειο Θήρας μετρά φέτος 25 επιτυχόντες, 14 σε ΑΕΙ και 11 σε ΤΕΙ. Ανάμεσα στις σχολές επιτυχίας είδαμε Αρχιτεκτονική Αθήνας και Θεσσαλονίκης, Οικονομικών Επιστημών Αθήνας και Πειραιά, Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων, Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής κ.ά.

Τέλος, 2 επιτυχόντες σε ΤΕΙ μετρά και το Εσπερινό Επαγγελματικό Λύκειο Θήρας.

Συγχαρητήρια μηνύματα στους νεοεισαχθέντες φοιτητές έστειλαν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Θήρας κ. Νίκος Ζώρζος, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, ο Αντιπεριφερειάρχης Ν. Αιγαίου κος Γιώργος Λεονταρίτης, ο Καθολικός Επίσκοπος Σύρου, Θήρας και Κρήτης π. Πέτρος Στεφάνου και η τέως Έπαρχος Θήρας κα Θεώνη Λειβαδάρου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News