Σχοινούσα: Σε δράση το Schinoussa Living Lab

Σην εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση φοιτητών, νέων, στελεχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, επαγγελματιών και κατοίκων στα θέματα γαλάζιας οικονομίας και βιώσιμης επιχειρηματικότητας στοχεύει το «Schinoussa Living Lab» που διοργανώνει το Πανεπιστήμιο Αιγαίου στο υπέροχο νησί των Μικρών Κυκλάδων.

Η πρωτοποριακή δράση του Τμήματος Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Αιγαίου υλοποιείται σε συνεργασία με την κοινωφελή αστική εταιρεία «ΑΕΛΙΑ» και τον Σύλλογο Νέων Σχοινούσας, δίνοντας την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να μελετήσουν για μία εβδομάδα τα πραγματικά προβλήματα του τόπου και να δώσουν λύσεις.

Ιδέα του σεμιναρίου είναι η συστηματική και συνεκτική προσέγγιση για την καλλιέργεια της επιχειρηματικής νοοτροπίας των νέων στο «Blue Growth».

Το πρόγραμμα συνδυάζει παραδοσιακές εκπαιδευτικές μεθόδους, όπως είναι οι διαλέξεις, με βιωματικές μεθοδολογίες (παιχνίδια, workshops, έρευνα πεδίου), με στόχο την κατανόηση της θεωρητικής γνώσης μέσω της πρακτικής εφαρμογής, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες μέσω «πειραμάτων» να συνδημιουργήσουν νέες ιδέες και καινοτόμες λύσεις, εμπνεόμενοι από τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που δημιουργεί η τοπικότητα.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε την 1η Ιουλίου και θα ολοκληρωθεί στις 7 Ιουλίου 2018.