Σχολική χρονιά 2017 – 18: Μία συγχώνευση νηπιαγωγείου (Σαντορίνη) στις Κυκλάδες

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή όλοι φοβούνται τι θα υπογράψει ο αρμόδιος υπουργός Παιδείας… Για τις σχολικές μονάδες αναφερόμαστε… Για την ανάγκη να παραμείνουν ανοιχτά τα σχολεία. Ακόμη και στις πιο απόμακρες περιοχές. Όπως στους Αρκιούς όπου έχουμε το σχολείο με έναν μαθητή που αποτελεί ρεκόρ για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Όμως, οι συγχωνεύσεις κάποιες φορές είναι απαραίτητες... Γιατί πολύ απλά υπάρχουν και παιδαγωγικοί λόγοι. Ποια θα είναι η κοινωνικοποίηση ενός μαθητή σε ένα σχολείο με έναν ή δύο συμμαθητές; Όμως, εάν αυτό το σχολείο συγχωνευθεί με κάποιο άλλο, τι κενό θα αφήσει; Ερωτήματα που πάντα βασανίζουν το μυαλό των κατά τόπους προϊσταμένων, οι οποίοι καταθέτουν τις προτάσεις τους. Και το Νότιο Αιγαίο φέτος έχει – όπως κάθε χρόνο σχεδόν – μικρές αλλαγές. Ούτε πολλά νέα σχολεία, ούτε συγχωνεύσεις ενώ οι αναβαθμίσεις και υποβιβασμοί μάλλον είναι στο πρόγραμμα.

Πριν από τρεις ημέρες είχαμε την υπογραφή της σχετικής απόφασης από τον υπουργό Παιδείας Κ. Γαβρόγλου και τη δημοσίευση στην «Εφημερίδα της Κυβέρνησης» του σχετικού ΦΕΚ (Τεύχος Β, Αρ. Φυλ. 2153 της 23ης Ιουνίου 2017) με την οποία από το επόμενο σχολικό έτος 2017-18:

Καταργούνται: 14 Δημοτικά και 29 Νηπιαγωγεία

Συγχωνεύονται: 11 Δημοτικά και 59 Νηπιαγωγεία

Υποβιβάζονται: 43 Νηπιαγωγεία και 168 Δημοτικά

Προάγονται: 69 Νηπιαγωγεία και 118 Δημοτικά

Ιδρύονται: 11 Νηπιαγωγεία και  6 Δημοτικά

Και οι κάτοικοι στο Νότιο Αιγαίο ανακουφίστηκαν… Βέβαια κάποιοι ήθελαν να ανοίξουν κάποια σχολεία. Αλλά είπαμε. Υπάρχουν κι όρια. Και στις Κυκλάδες έχουμε μόλις μία συγχώνευση νηπιαγωγείου. Στη Σαντορίνη, όπου το διθέσιο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Εμπορείου θα ενωθεί με το μονοθέσιο Νηπιαγωγείο της περιοχής και θα δημιουργήσουν ένα τετραθέσιο με έδρα το Εμπορείο….

Από εκεί και πέρα, οι υπόλοιπες τέσσερις αλλαγές στη Ρόδο… Υποβιβάζεται το 10ο (δέκατο) Δημοτικό σχολείο Ρόδου (παρά την αντίθετη πρόταση του ΠΥΣΠΕ και της δημοτικής επιτροπής παιδείας) από 6/θέσιο σε 3/θέσιο και προάγονται: το 22ο Νηπιαγωγείο Ρόδου από 2/θέσιο σε 3/θέσιο, το νηπιαγωγείο Παστίδας από 2/θέσιο σε 3/θέσιο και το 2ο (δεύτερο) νηπιαγωγείο Ιαλυσού από 3/θέσιο σε 4/θέσιο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News