Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΠαιδείαΣοκ... Στην Κρήτη αναπληρωτές εκπαιδευτικοί δεν άντεξαν και παραιτήθηκαν

Σοκ… Στην Κρήτη αναπληρωτές εκπαιδευτικοί δεν άντεξαν και παραιτήθηκαν

|

«Βόμβα» στο Ρέθυμνο: Αναπληρωτές παραιτήθηκαν γιατί δεν έβρισκαν σπίτι να νοικιάσουν! – Υπό κατάληψη πέντε σχολεία λόγω ελλείμματος στις υποδομές!

Σαν βόμβα “έσκασαν” οι δηλώσεις του διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου, κ. Ταξάκη, ο οποίος επεσήμανε ότι τρεις αναπληρωτές καθηγητές παραιτήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες, διότι δεν έβρισκαν σπίτι να νοικιάσουν, με αποτέλεσμα να έχουν δώσει μεγάλο ποσό για διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία!

Κι αυτό την ώρα που στο Ρέθυμνο τελούν υπό κατάληψη πέντε σχολεία, με τους μαθητές να ζητούν αναβάθμιση των υποδομών και την ενίσχυση των σχολικών τους μονάδων με σύγχρονα μέσα. Πρόκειται για το 1ο, το 2ο, το 3ο Λύκειο και το Πειραματικό Λύκειο καθώς και το 3ο Γυμνάσιο.

Υπενθυμίζεται ότι το ζήτημα στέγασης των αναπληρωτών εκπαιδευτικών απασχόλησε έντονα την εκπαιδευτική κοινότητα το προηγούμενο διάστημα. Καταγγελίες και μαρτυρίες έκαναν λόγο για αναπληρωτές που κοιμούνταν ακόμη και σε παραλίες, σε νησιά των Κυκλάδων. Αντίστοιχο ζήτημα στέγασης αναφέρθηκε και στο Ρέθυμνο.

Ο κ. Ταξάκης ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ σχετικά:

 «Τα προβλήματα είναι πολλά και για το λόγο αυτό ζητήσαμε από τον κ. Γαβρόγλου, τον υπουργό, με τον οποίο συναντηθήκαμε την προηγούμενη εβδομάδα, να έχουμε πιο στενή επικοινωνία για ενημέρωση, και όπως μας υποσχέθηκε, κάθε μήνα θα στέλνει σύμβουλο του υπουργείου για να καταγράφει τα προβλήματα και τα ζητούμενα της εκπαιδευτικής κοινότητας. Χαρακτηρίζω αυτή την κίνηση ως μία πολύ σημαντική απόφαση του υπουργού, που αν γίνει πραγματικότητα τότε πολλά ζητήματα θα φτάνουν άμεσα στο υπουργείο και η λύσεις θα έρχονται γρηγορότερα. Αυτό θα το επικοινωνήσω και αύριο με τους μαθητές και θα τους καλέσω να πάψουν τις καταλήψεις δεδομένου ότι μπορούμε από κοινού να πράξουμε τα καλύτερα για τους ίδιους».

Ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου θα πραγματοποιήσει αύριο περιοδεία στα υπό κατάληψη σχολεία μαζί με καθηγητές και μέλη του συλλόγου γονέων, ώστε να μιλήσει με τους μαθητές και να τους εξηγήσει τις συνθήκες που επικρατούν, αλλά και τις προσπάθειες και πρωτοβουλίες που θα αναλάβει, προκειμένου να διορθωθούν όσα είναι εφικτό να διορθωθούν.

 «Οι μαθητές δεν έχουν άδικο για τις προτάσεις τους ή ακόμα και τις απαιτήσεις τους, αλλά θεωρώ ότι ο χρόνος δεν ήταν ο κατάλληλος που επέλεξαν για τις καταλήψεις, όπως επίσης ότι όλα έγιναν χωρίς καμία ενημέρωση, οπότε ξαφνιαστήκαμε», δήλωσε σχετικά για να συμπληρώσει:

 «Όλοι βλέπουμε ότι κάποιες υποδομές είναι απαραίτητες, όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι τα σχολεία πρέπει να ενισχυθούν με σύγχρονα μέσα, όλοι καταλαβαίνουμε τα παιδιά μας, τους μαθητές μας, όταν λένε ότι χρειάζονται πιο ανθρώπινες συνθήκες εκπαίδευσης και επικοινωνίας με τους καθηγητές τους. Όμως, ο πολιτισμός επιβάλλει τον διάλογο και τη συνεννόηση. Λύσεις άμεσα, εδώ και τώρα δεν υπάρχουν. Η χώρα μας προσπαθεί, οι πολίτες προσπαθούν, πρέπει και οι μαθητές μας να προσπαθήσουν να συνεργαστούν με μας, που το μόνο σίγουρο είναι ότι επιθυμούμε και αγωνιζόμαστε για το καλό τους. Έχουν δίκιο, αλλά πάνω από όλα η σωστή ενημέρωση και όχι σπασμωδικές κινήσεις. Τα προβλήματα είναι πολλά και κάθε μέρα προσπαθούμε για λύσεις».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) στη Γένοβα

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη της κρουαζιέρας στις Κυκλάδες

Δεύτεροι “φτωχότεροι” καταναλωτές της Ευρώπης οι Έλληνες

Εκτός όμως από τον υψηλότερο μέσο πληθωρισμό, πρόσφατη μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποδεικνύει ότι η Ελλάδα πληρώνει ακριβότερα και τον πληθωρισμό της απληστίας, σε σύγκριση με την υπόλοιπη ΕΕ.

Μύκονος – AKTES: Ενημέρωση (30/03) για την Κλιματική Αλλαγή

Ομιλία για την κλιματική αλλαγή από την Εταιρεία Μελέτης Αρχαίων Ακτογραμμών - ΑΚΤΕS .. Που και πότε

Express Skopelitis: Ετοιμο να επιστρέψει στη δράση

Το Express Skopelitis είναι έτοιμο. Παραμένει στον Πειραιά και ενδεχομένως αύριο να μπει στην καθημερινή του ρουτίνα

Νάξος: Αυτοκίνητο βρέθηκε σε χαντάκι

Σε χαντάκι στον επαρχιακό δρόμο Νάξου - Γαλανάδου βρέθηκε αυτοκίνητο

Μύκονος: “Καμπάνα” σε beach bar, ποιος ο λόγος;

Νέα «καμπάνα» σε beach bar για κατάληψη αιγιαλού - Βάσει της σύμβασης παραχώρησης θα έπρεπε να καταλαμβάνει μόλις 356 τ.μ.

Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Γυναικών Νάξου: Πρόσκληση για κατασκευή χελιδονοφωλιάς

Πότε και που ο Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Γυναικών Νάξου θα δημιουργήσει χελιδονοφωλιές

10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι: Τελικός και ο πρωτάρης Παπαδόπουλος στη πρόκληση της καριέρας του

Ο μεγάλος τελικός του 10ου Πανναξιακού Πρωταθλήματος Τάβλι ξεκινάει. Ποιος θα επικρατήσει; Ο έμπειρος Μαγκανάρης ή ο ρούκι Παπαδόπουλος;

Αλυκό: Ο Φάρος που “φωτίζει” την γαστρονομία της Νάξου

Ανοίγει την Παρασκευή 5 Απριλίου ο Φάρος του Αλυκού - Τι περιλαμβάνει το μενού

Νάξος (Αγγίδια) – Ενοριακός Ναός Αγίου Χαραλάμπους: Ψήφισμα για την εκδημία του Δημητρίου Σέργη

Το ψήφισμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ενοριακού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου για το θάνατο του Δημητρίου Σέργη

Απόκριες 2024: Το “ευχαριστώ” από το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής (video)

Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής με ανάρτησή τους στα social media λένε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όσους βρέθηκαν στην πανέμορφη Κωμιακή (video)

Η δράση της Μαρίας Καρυστιανού δείχνει το δρόμο για μία κοινωνία που δεν θα ανέχεται την αδικία

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει την εβδομάδα που μας πέρασε... Από την Καρυστιανού στις Βρυξέλλες έως τον Λοβέρδο και τη Νέα Δημοκρατία - Την Ακρίβεια έως τον Γεωργιάδη και τις απαντήσεις του.. Αναρωτιέται δε εάν στην Ελλάδα γίνονται τέτοια πράγματα

Naxos Medical: Επίσκεψη από τον πλαστικό χειρουργό Νικόλαο Μουστάκη

Σάββατο 23 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο Ιατρείο ο Στρατιωτικός Ιατρός, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός, Νικόλαος Μουστάκης

Αφρική: Ο Ναξιώτης ορειβάτης που κατέκτησε το Κιλιμάντζαρο

Ο Αντώνης Μαργαρίτης πέτυχε έναν άθλο. Κατάφερε να ανέβει στην ψηλότερη κορυφή βουνού στην Αφρική - Πως περιγράφει την εμπειρία του

Επαρχείο Νάξου – Τμήμα Δημόσιας Υγείας: Περί ορθής διαχείρισης των υγρών αποβλήτων

Ενημέρωση για τη σωστή διαχείριση των υγρών αποβλήτων ενόψει τουριστικής σεζόν

Η Νάξος αποχαιρετά την Φεβρωνία Λαμπρίδου και την συνοδεύει στο ταξίδι στην αιωνιότητα

Με την αρωγή της Θέκλας Κίζη αποχαιρετούμε την Φεβρωνία Λαμπρίδου... Στιγμές που μένουν αξέχαστες