Στ. Χωριανόπουλος: το μοναδικό 20αρι στα μαθηματικά στη Νάξο

Πριν από δύο χρόνια, η Άννα Χωριανοπούλου είχε αριστεύει στις Πανελλήνιες εξετάσεις και με 18.980 (1η στη Νάξο) είχε εισαχθεί ως 3η στην Φαρμακευτική σχολή της Αθήνας… Και η χαρά της οικογένειας μεγάλη…  Τόσο ο Γιώργος όσο και η Δέσποινα ένιωσαν ότι έχουν κερδίσει το πρώτο λαχνό του λαχείου. Ο ιδρώτας που είχαν χύσει για να μεγαλώσουν τη κόρη τους είχε αντίκρισμα… Και τώρα έρχεται η σειρά του υιού.. Του Στέφανου. Ο οποίος αποδεικνύει ότι ο κάμπος της Κωμιακής είναι γεμάτος χρυσό… Ποια είναι η επιτυχία του Στέφανου; Του γιου του Γιώργου Σκεπονιάτη και της Δέσποινας Κορρέ από τις Μόνους… Μιλάμε για την Χίλια Βρύση και αυτό είναι το πιο σημαντικό… Είναι παιδιά της …επαρχίας, που δούλεψαν σκληρά για να πετύχουν ότι καλύτερο στην ακαδημαϊκή τους καριέρα, που ανοίγει με τους καλύτερους οιωνούς.

Βλέπετε, για το Στέφανο, αυτό που μετράει δεν είναι τόσο το 18.920 μόρια που μάζεψε (σ.σ. του δίνουν τη 2η θέση πίσω από τον Βασιλάκη σε επίπεδο Νάξου) όσο το γεγονός ότι ως υποψήφιος της Θετικής Κατεύθυνσης αρίστευσε και στα τρία θέματα κατεύθυνσης: 20 στα Μαθηματικά, 20 στη Φυσική και 19.8 στη Χημεία ενώ στην έκθεση έγραψε 14.8… Και το πιο εντυπωσιακό όλων; Το 20αρι στα Μαθηματικά. Με δεδομένο ότι φέτος τα μαθηματικά ήταν πολύ δύσκολα και το 80% των μαθητών έπεσε κάτω από τη βάση, είναι κατανοητό ότι το 20αρι του Στέφανου αποκτά μία ιδιαίτερη σημασία.

 Πως αντέδρασε ο ίδιος; Χαμηλών τόνων – κάτι που τον ακολουθεί σε όλη την καριέρα του στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση – ουσιαστικά μας έδωσε μία απάντηση του στιλ «εντάξει μωρέ, σιγά το δύσκολο».. Τι μας απάντησε; «εντάξει, η Φυσική ήταν εύκολη. Και τα μαθηματικά ήταν πολλά σε όγκο, και είχαν θέματα που δεν ήταν της φετινής χρονιάς και γενικά ήταν κάτι το πρωτοφανές. Και για την Χημεία; Κάτι ξέχασα και δεν πήρα το … απόλυτο».. Μάλιστα, Όπως είδατε, πολύ απλά μας είπε «σιγά το 20αρι….». Πάντως το χάρηκε. Με τον δικό του σεμνό και ήρεμο τρόπο… Και όπως τονίζει «τα χρόνια της προετοιμασίας ήταν τα δύο τελευταία του σχολείου. Με συστηματικό διάβασμα και χωρίς να χάσω μέρος από τις γενικότερες δραστηριότητες μου ως μαθητής. Και εκδρομή και εξόδους κανονικά».

Ο Στέφανος ετοιμάζεται για την …επόμενη ημέρα. Η Άννα θα τον βοηθήσει να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα, αυτά του φοιτητή στο Πολυτεχνείο και δη στη Σχολή Ηλεκτρολόγων μηχανικών και μηχανικών υπολογιστών και η οποία θα του ανοίξει το δρόμο για την ενασχόληση κυρίως με τις Ανανεώσιμες Πηγές.

Θεωρεί ότι το Φροντιστήριο (σ.σ. με τον Ματθαίο Μπουγιούκα στο Σπουδαστήριο Μαθηματικών) έπαιξε μεγαλύτερο ρόλο σε σχέση με το σχολείο στην επιτυχία του (σ.σ. «λιγότεροι μαθητές, πιο στοχευμένα μαθήματα») και τονίζει ότι από μικρός ήθελε να ασχοληθεί με αυτοκίνητα και γενικά με θέματα που είχαν σχέση με τα ηλεκτρονικά… Και στον επίλογο μας τονίζει ότι θα ήθελε άμεσα να επιστρέψει στην Νάξο μετά το πέρας των ακαδημαϊκών του υποχρεώσεων και να ασχοληθεί επαγγελματικά εδώ…. Α και βέβαια στη διάρκεια της παρουσίας του στο Πανεπιστήμιο θα έχει να δει και την αγαπημένη του ποδοσφαιρική ομάδα, την ΑΕΚ… 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News