Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΠαιδείαΣύρος - "ΑΡΩΓΗ": Επιτυχημένη εβδομάδα δράσεων

Σύρος – “ΑΡΩΓΗ”: Επιτυχημένη εβδομάδα δράσεων

|

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν όλες οι δράσεις του Σωματείου Ατόμων με Προβλήματα Όρασης Νομού Κυκλάδων, με κεντρικό άξονα την εκπαίδευση μελών της Αρωγής στη χρήση του Λευκού Μπαστουνιού.

“Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν όλες οι δράσεις του Σωματείου Ατόμων με Προβλήματα Όρασης Νομού Κυκλάδων, με κεντρικό άξονα την εκπαίδευση μελών της Αρωγής στη χρήση του Λευκού Μπαστουνιού.

Τα μέλη της ΑΡΩΓΗΣ νιώθοντας μεγάλη ικανοποίηση ολοκλήρωσαν με επιτυχία την πρώτη φάση της εκπαίδευσής τους στην Κινητικότητα, στον Προσανατολισμό και στις Δεξιότητες καθημερινής Διαβίωσης, με τη χρήση του Λευκού Μπαστουνιού, ενώ ταυτόχρονα η τοπική κοινωνία ενημερώθηκε -σε σημαντικό βαθμό- για θέματα που αφορούν στην οπτική αναπηρία, εκδηλώνοντας έμπρακτα την ευαισθητοποίηση της και συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις. Οι βασικοί, αρχικοί στόχοι των δράσεων επετεύχθησαν, δίνοντας πλέον τη σκυτάλη σε νέους στόχους και νέες δημιουργικές επιδιώξεις για την Αρωγή.

Πιο αναλυτικά η ολοκλήρωση των Δράσεων της ΑΡΩΓΗΣ:

Το Σάββατο, 9 Απριλίου, πραγματοποιήθηκε Ενημερωτική Ημερίδα για την Οπτική Αναπηρία και τον Προσβάσιμο Τουρισμό στο Επιμελητήριο Κυκλάδων.

Κεντρικές ομιλήτριες της ημερίδας ήταν οι δύο Εκπαιδεύτριες Κινητικότητας – Προσανατολισμού και Δεξιοτήτων Καθημερινής Διαβίωσης σε άτομα με οπτική αναπηρία, κα. Λεία Αβραάμ και κα. Φωτεινή Μπαξεβάνου, οι οποίες ανέπτυξαν θέματα όπως, ο προσβάσιμος τουρισμός , το προσβάσιμο αστικό περιβάλλον σε χώρους πολιτισμού, οι τεχνικές συνοδείας και ο τρόπος συμπεριφοράς απέναντι σε άτομα με οπτική αναπηρία, ενώ μέσα από την προβολή παρουσιάσεων και videos δόθηκαν επιλογές και προτάθηκαν συγκεκριμένες λύσεις που αφορούν ειδικότερα τους Επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο της Εστίασης και της Ξενοδοχειακής Φιλοξενίας.

Επίσης εκ μέρους του Δήμου Σύρου Ερμούπολης, υπήρξε ενημέρωση εκ μέρους του κ. Μηνά Αλιφραγκή, Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολεοδομίας και του κ. Παναγιώτη Κουταβά Αντιδημάρχου Τουρισμού, σχετικά με τα έργα υποδομής που έχουν ήδη γίνει όπως επίσης και άλλα έργα που πρόκειται να γίνουν για τον Προσβάσιμο Τουρισμό στη Σύρο, έναν από τους πιο δυναμικά αναπτυσσόμενους πυλώνες της ταυτότητας των νησιών μας.

Ως ομιλητής, συμμετείχε επίσης ο κ. Βαγγέλης Νομικός, Πληροφορικός, Αρωγό Μέλος της Αρωγής, Τομέα Τεχνολογιών, Πληροφορικής & Επικοινωνιών (ΤΠΕ), ο οποίος έκανε εξαιρετικά ενδιαφέρουσες αναφορές στη δυνατότητα χρήσης της τεχνολογίας και των QR CODES, ως ένα σύγχρονο τρόπο που μπορούν να αξιοποιήσουν οι επαγγελματίες του τουρισμού προκειμένου να κάνουν «προσβάσιμα» τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που προσφέρουν.

Στην ενημερωτική ημερίδα, ως ομιλήτρια συμμετείχε επίσης και η κα. Στέλα Αναστασάκη, Συν-Ιδρύτρια και υπεύθυνη Έρευνας & Ανάπτυξης της Off Stream, η οποία ανέπτυξε τις πρακτικές συμπερίληψης ατόμων με οπτική αναπηρία στον πολιτισμό, στην ομιλία της με τίτλο: “Mind’s Eye | Ψηλαφώντας την Τέχνη. Καθώς η επίσκεψη σε έναν χώρο πολιτισμού, όπως για παράδειγμα ένα αρχαιολογικό πάρκο ή ένα μουσείο, αποτελεί συνήθως αναπόσπαστο μέρος της εμπειρίας ενός ταξιδιώτη, η κα. Αναστασάκη, εστίασε σε πρακτικές που κρίνεται αναγκαίο να εφαρμοστούν σε έναν χώρο πολιτισμού για την ασφαλή πρόσβαση και την ισότιμη συμπερίληψη ατόμων με οπτική αναπηρία σε εκθέματα και συλλογές. Οι εφαρμογές αυτές απευθύνονται ισότιμα σε όλους και αναπτύσσονται σε τέσσερα επίπεδα: το φυσικό χώρο, τα εκθέματα, το ψηφιακό περιβάλλον και το έντυπο υλικό.

Εκ μέρους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, χαιρετισμό στην εκδήλωση, απεύθυναν μέσω γραπτού μηνύματος ο κ. Γιώργος Λεονταρίτης, Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ενώ το Δήμαρχο Σύρου Ερμούπολης κ. Νίκο Λειβαδάρα, εκπροσώπησε με χαιρετισμό η κα. Αγγελική Πρίντεζη, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Υπηρεσίας- Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Πρασίνου & Πρόεδρος Επιτροπής Ισότητας Δήμου Σύρου- Ερμούπολης. Επίσης χαιρετισμό απεύθυναν ο κ. Ιωάννης Ρούσσος, Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων και ο κ. Μάρκος Δαδάος, Περιφερειακός Σύμβουλος της ΠΝΑ, ενώ τη στήριξή τους στην ΑΡΩΓΗ, εξέφρασαν μέσω επικοινωνίας με την ΑΡΩΓΗ, ο κ. Χαράλαμπος Δαρζέντας Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κα. Αλίκη Λεονταρίτη.

Η εκδήλωση στο Επιμελητήριο Κυκλάδων έχει καταγραφεί και είναι διαθέσιμη στο link: https://drive.google.com/file/d/11gFRbdkQLgQCcqiHLCFtodVDnCDTtFqR/view?usp=sharing

Την Κυριακή, 10 Απριλίου, πραγματοποιήθηκε Εκπαίδευση Εθελοντών Συνοδών σε Τεχνικές Συνοδείας και Βιωματική Δράση στην Κεντρική Πλατεία της Ερμούπολης. Εθελοντές Συνοδοί που είχαν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον για εκπαίδευση, συμμετείχαν ενεργά στη δράση, εμπλουτίζοντας με την εγκάρδια συμμετοχή τους, το Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντών Συνοδών “Discover By Cane” -με την αντίστοιχη σελίδα στο Facebook-, που δημιουργήθηκε και υποστηρίζεται από την Αρωγή, με κύριο στόχο του, την ανεξάρτητη ταξιδιωτική εμπειρία για τα άτομα με οπτική αναπηρία.

Έχοντας λάβει ειδική άδεια από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, η δράση καλύφθηκε και με πτήση Drone με την ευγενική εθελοντική προσφορά του κ. Μάρκου Βουτσίνου.

Τη Δευτέρα 11 Απριλίου, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη των μελών της Αρωγής, στο Μουσείο Γραφής στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Σύρου- Ερμούπολης με συμμετοχή στην εκδήλωση με τίτλο: “Η Διαχρονικότητα της Γραφής ως Μέσο Επικοινωνίας”. Ο δωρητής εκθεμάτων και συλλέκτης κ. Μιχαήλ Καϊρης και η κα. Κόσσιβα Χριστίνα από το Μορφωτικό Ίδρυμα της Εθνικής Τράπεζας, μετέβησαν από την Αθήνα στη Σύρο, ειδικά για το σκοπό αυτό.

Η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος θεμάτων Παιδείας κα. Ειρήνη Δράκου τίμησε με την παρουσία της την εκδήλωση, ενώ καθοριστική ήταν η συνεργασία και συμβολή της κας. Χαρούλας Σκαβάκη Διευθύντριας της Βιβλιοθήκης. Παράλληλα, οι εθελοντές συνοδοί, είχαν την ευκαιρία να εφαρμόσουν στην πράξη τις τεχνικές συνοδείας στις οποίες είχαν εκπαιδευτεί την προηγούμενη ημέρα, στη δράση που πραγματοποιήθηκε στην Κεντρική Πλατεία της πόλης.

Την Τρίτη, 12 Απριλίου, πραγματοποιήθηκε Ενημερωτική και Εκπαιδευτική Δράση στο 4ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Ερμούπολης, με σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση μαθητών και μαθητριών, οι οποίοι- οποίες, αποτελούν τους αυριανούς ενήλικες της Κοινωνίας μας.

Οι εκπαιδεύτριες κυρίες Αβραάμ και Μπαξεβάνου, μαζί με την κα. Ρόζμαρι Αβρά, Πρωταθλήτρια Ελλάδος και κάτοχο Πανελληνίου ρεκόρ στη Δισκοβολία Γυναικών, στην Κατηγορία F12, ενημέρωσαν τα παιδιά για την οπτική αναπηρία και μέσω βιωματικού τρόπου, ενώ τους μίλησαν για την μεγάλη αξία που έχει ο Αθλητισμός και στη ζωή ενός ατόμου με οπτική αναπηρία.

Η Διευθύντρια του Σχολείου κα. Λίτσα Παππά, με την υποστήριξη των δασκάλων, μερίμνησε για την άψογη φιλοξενία της Δράσης στους χώρους του σχολείου, ενώ την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του, εκπροσωπώντας το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, ο αντιπρόεδρος του συλλόγου, κ. Γιώργος Βλαχογιάννης.

Στην εκπαιδευτική δράση, προβλήθηκαν βίντεο που ετοίμασαν και έστειλαν ειδικά για την περίσταση, με μηνύματα παρακίνησης για ενασχόληση με τον αθλητισμό αλλά και ενσυναίσθησης για τα άτομα με αναπηρία όρασης, στα οποία μίλησαν οι κ.κ.:

Χρήστος Κορομηλάς, Αθλητής κολύμβησης Ανοικτής Θαλάσσης, Τρι- αθλητής και Πρόεδρος του Σωματείου ΙΩΝΑΣ ΑΜΕΑ, μέλος του Δ.Σ. του Φάρου Τυφλών της Ελλάδας, των Σκύλων Οδηγών Τυφλών Ελλάδας και της ΕΑΟΜ ΑΜΕΑ.

Χαράλαμπος Ταΐγανίδης, ο Έλληνας χρυσός Παραολυμπιονίκης, ένας θρύλος της ελληνικής κολύμβησης, ο αθλητής με τα περισσότερα παραολυμπιακά μετάλλια, (10 στον αριθμό) και νυν αθλητής κολύμβησης Ανοικτής Θαλάσσης.

Αντώνης Ανάστος, ο Προπονητής της Εθνικής Ομάδας Ανδρών στο Goalball, το αναγνωρισμένο άθλημα των Παραολυμπιακών Αγώνων, το οποίο είναι ειδικά σχεδιασμένο για τα άτομα με οπτική αναπηρία.

Αξίζει να αναφερθεί πως τα παιδιά χειροκροτούσαν εγκάρδια και αυθόρμητα, μετά την ολοκλήρωση της προβολής κάθε video, επιβεβαιώνοντας πως το καλύτερο παράδειγμα εκμάθησης και έμπνευσης, δεν χρειάζεται πολλά λόγια, αλλά έργα και πράξεις, ανθρώπων που δεν σταματούν να αγωνίζονται στη ζωή και να προσπαθούν για τα όνειρά τους!

Την Τετάρτη 13 Απριλίου, πραγματοποιήθηκε Ενημερωτική, Εκπαιδευτική και Βιωματική Δράση στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου. Εκπρόσωποι του Νοσηλευτικού και Διοικητικού προσωπικού, εκπαιδεύτηκαν στις σωστές τεχνικές συνοδείας σε άτομα με οπτική αναπηρία και μέσω βιωματικού τρόπου.

Επίσης, με την πολύτιμη στήριξη και συνεργασία του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου κ. Μιχάλη Ζουλουφού, ο οποίος προ μηνών απεδέχθη άμεσα την πρόταση συνεργασίας με την Αρωγή, πραγματοποιήθηκε ξενάγηση των δυο Εκπαιδευτριών, προκειμένου να γίνει υπόδειξη των σωστών διαδρομών, ώστε “πιλοτικά” να τοποθετηθούν το συντομότερο, Οδηγοί Όδευσης για άτομα με οπτική αναπηρία, όπως επίσης και να γίνουν συγκεκριμένες προτάσεις, ώστε να επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή προσβασιμότητα στους χώρους του νοσοκομείου τόσο για τα μέλη της Αρωγής από όλο το Νομό Κυκλάδων, όπως επίσης και για κάθε συνάνθρωπό μας, επισκέπτη ή τουρίστα με αναπηρία όρασης.

Αξίζει να σημειωθεί, πως είναι η πρώτη φορά που ανάλογη πρωτοβουλία λαμβάνει χώρα στο Γενικό Νοσοκομείο της Σύρου, όπως επίσης και η πρώτη φορά, από όσο είναι σε θέση να θυμούνται οι Εκπαιδεύτριες, που στα 21 χρόνια εργασίας τους, δέχθηκαν ανάλογη πρόσκληση για εκπαίδευση και συνέργεια με νοσοκομείο της χώρας μας.

Την Πέμπτη, 14 Απριλίου, σε εσωτερικού χαρακτήρα εκδήλωση, πραγματοποιήθηκε η Αξιολόγηση του Προγράμματος Εκπαίδευσης, από τα μέλη της Αρωγής αλλά και από τις εκπαιδεύτριες, κατά τη διάρκεια της οποίας εκδηλώθηκε εκατέρωθεν η μεγάλη ικανοποίηση για τη συνέργια, ενώ δόθηκε και η αμοιβαία υπόσχεση για την πραγματοποίηση του 2ου κύκλου εκπαίδευσης, το συντομότερο δυνατό, στο προσεχές μέλλον.

Η Εβδομάδα Δράσεων της ΑΡΩΓΗΣ, ολοκληρώθηκε την Παρασκευή, 15 Απριλίου με ενημέρωση και βιωματική εμπειρία για την οπτική αναπηρία στο 1o Πειραματικό Γυμνάσιο Ερμούπολης. Με συντονιστή το Διευθυντή κ. Απόστολο Ποντίκα και τη θερμή συμμετοχή όλων των καθηγητών του Γυμνασίου, η Αρωγή, συμμετείχε σε προγραμματισμένες εκδηλώσεις του σχολείου με αφορμή, μεταξύ άλλων και την Παγκόσμια Ημέρα Αθλητισμού για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη, γνωστή και ως Παγκόσμια Ημέρα Ολυμπισμού.

Και σε αυτή την εκπαιδευτική δράση, προβλήθηκαν τα βίντεο που είχαν προβληθεί στο 4ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Ερμούπολης, όπου για για μια ακόμη φορά, σε κάθε προβολή, οι κ. κ. Κορομηλάς, Ταΐγανίδης και Ανάστος, απέσπασαν το έντονο χειροκρότημα των μαθητών, εκφράζοντας τον ενθουσιαμό τους αλλά και την προσοχή τους στα μηνύματα που «μετέφεραν και ενέπνεαν» οι πρωταγωνιστές τους.

Η ΑΡΩΓΗ, ευχαριστεί εγκάρδια τις Εκπαιδεύτριες κα. Λεία Αβραάμ και κα. Φωτεινή Μπαξεβάνου, όπως επίσης και την Πρωταθλήτρια Δισκοβολίας κα. Ρόζμαρι Αβρά για την εξαιρετική συνεργασία και τη σχέση αμοιβαίας εκτίμησης που αναπτύχθηκε με την Αρωγή, τα Μέλη της που εκπαιδεύτηκαν στη χρήση του λευκού μπαστουνιού, αλλά και όλους τους υποστηρικτές, συμμετέχοντες & συμμετέχουσες στις Δράσεις, τους εθελοντές και τις εθελόντριες, τα αρωγά μέλη και όλους όσοι στηρίζουν έμπρακτα το έργο της. Η συμβολή και η συμμετοχή τους, είναι εξαιρετικά πολύτιμες!

Οι Δράσεις της ΑΡΩΓΗΣ, πραγματοποιήθηκαν σε Συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, με την υποστήριξη του Δήμου Σύρου- Ερμούπολης, όπως επίσης και με τη σημαντική Αρωγή των Φορέων: ΑΙΓΕΑΣ ΑΜΚΕ Πολιτιστικού & Κοινωφελούς Έργου, ΚΕΑΤ, ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ, ΕΛΣΕΤ – Ελληνικός Σύνδεσμος Ετικετοποιών και NIKOLAOU Prepress Flexoplates, Φορείς τους οποίους ευχαριστούμε ιδιαιτέρως.

Ευχαριστούμε επίσης πολύ τη Διοικητική Επιτροπή του Επιμελητηρίου Κυκλάδων για την ευγενική παραχώρηση της αίθουσας, όπως επίσης και όλα τα στελέχη για την καλοπροαίρετη και υποστηρικτική συνεργασία εκ μέρους τους.

Ευχαριστούμε επίσης θερμά, τους Χορηγούς Επικοινωνίας για την Προβολή των Δράσεων μας και τη συμβολή τους στην Ενδυνάμωση των Κοινωνικών Μηνυμάτων της ΑΡΩΓΗΣ:

Εφημερίδες: ”ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ” και “Ο ΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ”.

Sites: Syrostoday.gr, Cyclades24.gr, Syros-agenda.gr, Cycladeslive.gr, Syrospress.gr, Koinignomi.gr και logotypos.gr

Ραδιοφωνικούς Σταθμούς: ΑΙΓΑΙΟ LIVE 95.8, ΕΜΠΝΕΥΣΗ 107 , PRIME RADIO 100,3 και Ρ/Σ Ιεράς Μητροπόλεως Σύρου 95.4 FM.

Επίσης, ευχαριστούμε πολύ τις εταιρείες Francy’s Catering, Πλαστικά Σύρου, Κυκλαδική Διαφημιστική, Κεραμική Αυλή για την σημαντική τους στήριξη και συμβολή καθ’όλη τη διάρκεια της Εβδομάδας, όπως επίσης και τον κ. Μάρκο Βουτσίνο για την κάλυψη της Δράσης στην Κεντρική Πλατεία Ερμούπολης, με πτήση Drone.

ΔΕΣ ΤΗΝ ΟΠΤΙΚΗ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΑΛΛΙΩΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΝΕ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ !!!

Δώσε μας δύναμη να συνεχίζουμε αδιάκοπα και δυναμικά με την ίδια αγάπη και φροντίδα, αυτό το γεμάτο εμπειρίες ταξίδι της ΑΡΩΓΗΣ στις Κυκλάδες μας!”.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Ελλάδα – Ρούλα Πισπιρίγκου: Ενοχη για τον θάνατο της Τζωρτζίνας

Ενοχη για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, αποφάσισε το δικαστήριο - Η πρόβλεπόμενη ποινή είναι ισόβια για την δολοφονία και πολυετής κάθειρξη για την απόπειρα

Τήνος: Συνάντηση Κροντηρά – Γεωργιάδη, ποιος ο λόγος;

Επείγουσα συνάντηση πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Τήνου με τον Υπουργό Υγείας

Σαντορίνη – Γ. Νομικός: 8.000 επισκέπτες καθημερινά και 80% της πληρότητας του πλοίου με την εφαρμογή του Berth Allocation System στην κρουαζιέρα

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θήρας μας μιλά .για τη διαχείριση της κρουαζιέρας στη Σαντορίνη αλλά και για τις υπόλοιπες λιμενικές ζώνες του νησιού

Υπόθεση Κολωνός: Ένοχος ο Μίχος για όλες τις κατηγορίες, αθώα η μητέρα

Ο Μίχος κρίθηκε ένοχος για όλες τις κατηγορίες πλην της εμπορίας ανθρώπου - Πανηγυρισμοί και χειροκροτήματα έξω από το δικαστήριο

Τράπεζες: Κλειστές για τις επόμενες τέσσερις ημέρες. Ποιος ο λόγος;

Καθολικό Πάσχα και κλειστές; οι τράπεζες για τέσσερις ημέρες...

Ηλεία: Διπλός σεισμός, ο δεύτερος στους 5,7 R το πρωί της Παρασκευής

Καθησυχαστικός ο Λέκκας για τους σεισμούς: «Δεν έχει δώσει δονήσεις το ρήγμα» - Κλειστά τα σχολεία

Ναυπηγεία Ελευσίνας: Μετά από 13 χρόνια επαναλειτουργεί η μεγαλύτερη πλωτή δεξαμενή στην Ελλάδα

Η δεξαμενή Νο3 των Ναυπηγείων μετονομάστηκε σε «Σταύρος Νιάρχος». Στα 20 εκατ. ευρώ η αξία της επισκευής, που διήρκεσε επτά μήνες. Δημιουργούνται πάνω από 500 θέσεις εργασίας. Οι δυνατότητες.

Νάξος – Nova: Προσφορά για θέση μόνιμης εργασίας

Το υποκατάστημα της Nova στη Νάξο προχωρά σε προσφορά θέσης εργασίας

«Μπριζόλες» μπρόκολου στον φούρνο (!!!)

«Μπριζόλες» μπρόκολου στον φούρνο με κρούστα πάπρικας-μουστάρδας

10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι: Τελικός και ο πρωτάρης Παπαδόπουλος στη πρόκληση της καριέρας του

Ο μεγάλος τελικός του 10ου Πανναξιακού Πρωταθλήματος Τάβλι ξεκινάει. Ποιος θα επικρατήσει; Ο έμπειρος Μαγκανάρης ή ο ρούκι Παπαδόπουλος;

Αλυκό: Ο Φάρος που “φωτίζει” την γαστρονομία της Νάξου

Ανοίγει την Παρασκευή 5 Απριλίου ο Φάρος του Αλυκού - Τι περιλαμβάνει το μενού

Νάξος (Αγγίδια) – Ενοριακός Ναός Αγίου Χαραλάμπους: Ψήφισμα για την εκδημία του Δημητρίου Σέργη

Το ψήφισμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ενοριακού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου για το θάνατο του Δημητρίου Σέργη

Η δράση της Μαρίας Καρυστιανού δείχνει το δρόμο για μία κοινωνία που δεν θα ανέχεται την αδικία

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει την εβδομάδα που μας πέρασε... Από την Καρυστιανού στις Βρυξέλλες έως τον Λοβέρδο και τη Νέα Δημοκρατία - Την Ακρίβεια έως τον Γεωργιάδη και τις απαντήσεις του.. Αναρωτιέται δε εάν στην Ελλάδα γίνονται τέτοια πράγματα

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Απόκριες 2024: Το “ευχαριστώ” από το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής (video)

Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής με ανάρτησή τους στα social media λένε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όσους βρέθηκαν στην πανέμορφη Κωμιακή (video)

Πανναξιακό (10ο) Πρωτάθλημα Τάβλι: Πρωταθλητής ο ρούκι Βαγγέλης Παπαδόπουλος

Ο Βαγγέλης Παπαδόπουλος το είπε και το έκανε.. Με 3-1 νίκες κατέκτησε το 10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι

Naxos Medical: Επίσκεψη από τον πλαστικό χειρουργό Νικόλαο Μουστάκη

Σάββατο 23 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο Ιατρείο ο Στρατιωτικός Ιατρός, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός, Νικόλαος Μουστάκης

Express Skopelitis: Ετοιμος να επιστρέψει στη δράση

Το Express Skopelitis είναι έτοιμο. Παραμένει στον Πειραιά και ενδεχομένως αύριο να μπει στην καθημερινή του ρουτίνα