Σύρος: Σχολεία υπό κατάληψη λόγω προβλήματος μεταφοράς των μαθητών

Για δεύτερη φορά σε σύντομο χρονικό διάστημα τελει υπό κατάληψη η σχολική μονάδα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (ΕΠΑΛ και ΓΕΛ) στην περιοχή του Μάννα στην Σύρο, την πρωτεύσα των Κυκλάδων. Οπως και την πρώτη φορά (στις 28 Νοεμβρίου) έτσι και σήμερα, οι μαθητές του ΕΠΑΛ και του Γενικού Λυκείου αποφάσισαν και προχώρησαν σε κατάληψη, με βασικό τους αίτημα τη μεταφορά τους από και προς τη σχολική μονάδα.

Σήμερα το πρωί, σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας syrostoday.gr, πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του 15μελους του Γενικού Λυκείου και του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, Γιώργου Λεονταρίτη όπου τέθηκε επί τάπητος το συγκεκριμένο θέμα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έγινε ένας γόνιμος διάλογος μεταξύ του συμβουλίου και του κ. Λεονταρίτη, ο οποίος τους ενημέρωσε για τις ενέργειες που έχει κάνει η Περιφερειακή Αρχή από το 2015 για τη μεταφορά των μαθητών, καταθέτοντας αίτημα προς την κυβέρνηση ώστε να αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο για το συγκεκριμένο θέμα στο νησιωτικό χώρο.

Ο Αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε το 15μελες, ότι το αίτημα έχει ως βασικό στόχο τη δυνατότητα μεταφοράς και των παιδιών των οποίων η απόσταση της κατοικίας τους από τη σχολική μονάδα, να είναι κάτω των 4 χιλ. που προβλέπει τώρα ο νόμος.

Τέλος, να σημειωθεί ότι αύριο θα υπάρξει νέα συνάντηση στο χώρο του σχολικού συγκροτήματος του Μάννα μεταξύ του Αντιπεριφερειάρχη, εκπροσώπων του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης και των ΚΤΕΛ. Οπότε; Εις αύριον τα σπουδαία