Θρίαμβος των μαθητών των ΓΕΛ Νάξου - Στην Ιατρική Αθηνών η Γρυλλάκη

Ανακοινώθηκαν λίγο πριν το μεσημέρι οι βάσεις 2016 για την εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ με αξιοσημείωτο ότι οι επτά στους δέκα υποψηφίους πέρασαν σε κάποια σχολή. Η ανακοίνωση έγινε λίγο μετά τις 11 το πρωί, οι ενδιαφερόμενοι γνώρισαν τα αποτελέσματα μέσα από τις ιστοσελίδες του υπουργείου Παιδείας και όλες οι ιατρικές σχολές παρουσίασαν άνοδος, ενώ τεράστια πτώση παρουσίασαν οι παιδαγωτικές σχολές.

Μάλιστα στο Παιδαγωγικό τμήμα της Αλεξανδρούπολης η πτώση έφτασε τα 3.249 μόρια και το Παιδαγωγικό τμήμα της Θεσσαλονίκης άγγιξε τα 2.138 μόρια. Από την άλλη πλευρά τη μεγαλύτερη άνοδο παρουσίασε το τμήμα Χημικών Μηχανικών Αθήνας με 591 μόρια και το Μαθηματικών Αθήνας με 546 μόρια

Είναι αξιοσημείωτο ότι σε πρώτη ανάγνωση έχουμε για πρώτη φορά περισσότερους εισαχθέντες στις …καλές σχολές, όπως πχ στην Ιατρική όπου έχουμε 5 ανάμεσά τους και την Γεωργία Γρυλλάκη στην Αθήνα ενώ πέρυσι είχαμε μόλις δύο από το ΓΕΛ Νάξου… Επίσης έχουμε 12 φοιτητές που θα ακολουθήσουν το δρόμο προς τη Κρήτη ενώ στο σύνολο έχουμε 19 μαθητές που θα πάνε στα τμήματα του Πανεπιστημίου Αιγαίου… Όπως κι εάν έχει οι επιτυχίες της Νάξου για μία ακόμη χρονιά είναι σε υψηλό επίπεδο και ο  Διευθυντής και ο σύλλογος Διδασκόντων του ΓΕΛ Νάξου, συγχαίρουν  τους αποφοίτους του ΓΕΛ Νάξου που πέτυχαν να εισαχθούν σε εκπαιδευτικά Ιδρύματα της  Τριτοβάθμιας  εκπαίδευσης.

Τους εύχονται  κάθε επιτυχία στις σπουδές τους και καλή σταδιοδρομία. Επιπρόσθετα συγχαίρουν  τους γονείς των παιδιών οι οποίοι μοιράσθηκαν τις αγωνίες  και τις ελπίδες τους. Στους μαθητές και τις μαθήτριες που δεν μπόρεσαν να εισαχθούν σε κάποια σχολή  ή να πραγματοποιήσουν την πρωταρχική επιλογή τους  επισημαίνουν ότι οι ευκαιρίες της ζωής δεν εξαντλούνται στην παρούσα φάση των Πανελλαδικών εξετάσεων. Πάντοτε υπάρχουν διέξοδοι στα όνειρα και στις προσδοκίες φθάνει να υπάρχει αγωνιστικό πνεύμα, ελπίδα και επιμονή.

Δείτε στους πίνακες που ακολουθούν όλους τους επιτυχόντες σε Νάξο, Κουφονήσι και Αμοργό