Τήνος: Το "ευχαριστώ" στον Αρχιεπίσκοπο Νικόλαο

Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος

Κανείς δεν μπορεί να νικήσει το χρόνο… Ο Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος έχοντας συμπληρώσει εδώ και πέντε χρόνια το 75ο έτος της ηλικίας του όπως προβλέπετε άλλωστε από το Κανονικό Δίκαιο της Καθολικής Εκκλησίας και τον Φεβρουάριο του 2016 υπέβαλε τη παραίτησή του στην Αγία Έδρα. Πέντε χρόνια αργότερα και με δεδομένο ότι έπρεπε να υπάρχει το κατάλληλο πρόσωπο για την διαδοχή, έχουμε τον νέο Καθολικό Αρχιεπίσκοπο Νάξου – Πάρου – Τήνου – Άνδρου – Μυκόνου… Και δεν είναι άλλος από τον πανοσιολογιότατο π Ιωσήφ Πρίντεζης…  Και η αναγγελία της εκλογής του νέου Αρχιεπισκόπου έγινε την 25η Ιανουαρίου όταν και λίγο μετά τις 1 το μεσημέρι οι καμπάνες στις εκκλησίες της Καθολικής Αρχιεπισκοπής χτύπησαν χαρμόσυνα…

Ο π Ιωσήφ θα χειροτονηθεί με βάση το τυπικό στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Παναγίας του Ροδαρίου στην Ξινάρα της Τήνου   το απόγευμα της Τετάρτης 10 Μαρτίου  2021... Ομως, χθες Δευτέρα 1η Μαρτίου η Εκκλησία βρέθηκε συναγμένη στον Καθεδρικό της Ναό της Παναγίας του Ροδαρίου στην Τήνο.  Ο λόγος ήταν για να απευθύνει ευχαριστήρια δοξολογία στον Τριαδικό Θεό για την ποιμαντορία του Αρχιεπισκόπου Νικολάου και να εκφράσει έμπρακτα την ευχαριστία και την ευγνωμοσύνη της προς τον απερχόμενο Ποιμενάρχη της.

Και όπως διαβάζουμε στη σελίδα kantam.gr " Στις 6 το απόγευμα τελέστηκε πανηγυρικό συλλείτουργο στο οποίο προΐστατο ο Σεβασμιότατος Νικόλαος Πρίντεζης, πλαισιωμένος από τον Ιερό Κλήρο της νήσου Τήνου. Έγιναν σεβαστά όλα τα μέτρα αποφυγής συγχρωτισμού με αποτέλεσμα το εκκλησίασμα να απαρτίζεται από ελάχιστα άτομα που αντιπροσώπευαν ενορίες, θεσμούς και άλλες κατηγορίες του ποιμνίου της Τοπικής μας Εκκλησίας.

Ο Σεβασμιότατος στο κήρυγμά του μίλησε ειλικρινά, ταπεινά και ανθρώπινα. Χωρίς τυμπανοκρουσίες, χωρίς περιαυτολογίες κατόρθωσε σε λίγες μόνο γραμμές να περιλάβει τα σημαντικότερα σημεία της πνευματικής του διαθήκης που αφήνει στα οχτώ νησιά του Αιγαίου, που το Άγιο Πνεύμα, πριν από είκοσι οχτώ χρόνια, τον έθετε Επίσκοπο. Άγγιξε την καρδιά όλων ο λόγος του όταν είπε: “Ζητώ συγνώμη σε όσους και όσες, άθελα μου, πίκρανα, λύπησα, ή απογοήτευσα. Κι’ εγώ συγχωρώ όσους και όσες με λύπησαν και που άθελά τους έκαναν να κυλήσουν κάποια δάκρυα στα μάτια μου τα βράδια της μοναξιάς μου”.

Στο τέλος της Ιεροτελεστίας ο Γενικός Βικάριος (Vicarius Generalis) της Αρχιεπισκοπής π. Φραγκίσκος Βιδάλης, στο όνομα όλου του Πρεσβυτερίου, ευχαρίστησε με πολύ συγκινητικά λόγια τον Σεβασμιότατο και του πρόσφερε μια ανθοδέσμη και ένα συμβολικό δώρο.

Ακολούθησε ευχαριστήριο από τον κ. Αντώνιο Δελλατόλα, πρόεδρο της Κάριτας Νάξου – Τήνου και τέλος από την αντιπροσωπία του τμήματος Νεολαίας Τήνου (ΕΚΝΕ), η οποία του πρόσφερε ένα πάζλ και ένα μπρελόκ με εγχάρακτο το Επισκοπικό του έμβλημα. Η Εκκλησία ξέρει να αναγνωρίζει την προσφορά εκείνων οι οποίοι με ζήλο και αυταπάρνηση την υπηρέτησαν επάξια. Η κρίση τώρα ανήκει στην ιστορία για την οποία τίποτα δεν έχει να φοβάται ο Σεβασμιότατος Νικόλαος. Πράγματι, παρατηρώντας το μεγάλο πολυποίκιλο έργο που επιτέλεσε δεν υπάρχει αμφιβολία πως αφήνει εποχή και σελίδες γραμμένες με τα πιο χρυσά γράμματα".

 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News