Τήνος: Μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ

Στις 12 Μαϊου στο παρκάκι δίπλα στο 2 ο δημοτικό σχολείο (αραπάκι) και ώρα 7μ.μ. θα πραγματοποιηθεί στην Τήνο το Μαθητικό φεστιβάλ της ΚΝΕ. Τα μαθητικά φεστιβάλ της ΚΝΕ είναι συνάντηση διεκδίκησης και αγώνα για έναν κόσμο χωρίς πολέμους, προσφυγιά και φτώχεια. Γι’ αυτό πλέον έχουν κατοχυρωθεί σαν θεσμός για χιλιάδες μαθητές και μαθήτριες. Αγκαλιάζουν τις αγωνίες, τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες χιλιάδων μαθητών που εκφράζονται μέσα από συλλογικές εργασίες, μουσικά αφιερώματα, θεατρικές παραστάσεις και παιχνίδια. Σε πολλές περιοχές της χώρας τα μαθητικά φεστιβάλ της ΚΝΕ συνδυάζονται με αθλητικές δραστηριότητες, τουρνουά, επιδείξεις αθλημάτων από αθλητικούς συλλόγους. Και απλώνονται στα νησιά του Αιγαίου με επιτυχία... 

Μέσα από τα μαθητικά φεστιβάλ προβάλλονται οι αξίες του οργανωμένου αγώνα, της συλλογικότητας, της αλληλεγγύης κόντρα στο ρατσισμό, τον ατομισμό, την απάθεια, τον ανταγωνισμό που καλλιεργεί το σύστημα σήμερα στους νέους και τις νέες.  Η ΚΝΕ καλεί τους μαθητές και τις μαθήτριες, να πάρουν μέρος στα Μαθητικά της Φεστιβάλ.

Να συμμετέχουν ενεργά σε αυτά μέσα από το μαθητικό τους συγκρότημα, την ομάδα θεάτρου, σκίτσου ή ζωγραφικής αλλά και με κάθε άλλη μορφή τέχνης που τους εκφράζει και μέσα από την οποία θέλουν να εκφράσουν τους προβληματισμούς τους, τα όνειρά τους.

Έλα στην μεγάλη γιορτή για να διασκεδάσουμε με το πλούσιο πρόγραμμα που θα υπάρχει, να συζητήσουμε για τα όνειρά μας και πώς αυτά μπορούν να γίνουν πραγματικότητα.

Δηλωσε και εσύ συμμετοχή!

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

Τουρνουά Σκάκι

Εργαστήρι Μαρμαροτεχνίας

Συζήτηση με θέμα: Νεολαία vs ΕΕ

Βίντεο συνέντευξη με τον Λευτέρη Αλαβάνο, υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΚΚΕ

Παραδοσιακούς χορούς από τον Στάθη Πολυκανδρίτη

Δελτίο Τύπου