Τήνος: Υπό "συμβολική" κατάληψη το ΓΕΛ και ΕΠΑΛ

Τήνος

Πρωί Δευτέρας 17 Ιανουαρίου και υπό "συμβολική" κατάληψη τελούν σχολεία της Τήνου. Ο λόγος για το Γενικό Λύκειο και το Επαγγελματικό Λύκειο (σ.σ. ακολουθούν το παράδειγμα αρκετών σχολείων σε Πανελλαδικό επίπεδο όπου υπάρχει ανάλογη αντίδραση) ενώ όπως έγινε γνωστό η προσπάθεια να υπάρξει κατάληψη και στο Γυμνάσιο έληξε πριν καν ξεκινήσει από τους αρμόδιους καθηγητές... 

Ποιοι είναι οι λόγοι για την "συμβολική" όπως αναφέρουν κατάληψη οι μαθητές των δύο Λυκείων στη Τήνο; 

@ Εδώ και τώρα μέτρα αραίωσης στις τάξεις με άμεσες προσλήψεις καθηγητών και χρήση αιθουσών που υπάρχουν στα σχολεία και σε χώρους Δήμων-Περιφερειών και παραμένουν αναξιοποίητες.
@ Δωρεάν και συχνά rapid test στα σχολεία σε όλους τους μαθητές με ευθύνη του Υπ. Παιδείας, του ΕΟΔΥ και σε συνεργασία με τους Δήμους. Όχι μόνο self test.
@ Να μην μπαίνουν απουσίες όταν ένας μαθητής είναι υποχρεωτική ή προληπτική καραντίνα, περιμένει αποτελέσματα τεστ. Να αυξηθεί το όριο απουσιών στη Γ λυκείου.
@ Δωρεάν οι απαραίτητες μάσκες σε μαθητές.
@ Αύξηση της καθαριότητας και της απολύμανσης στα σχολεία, με περισσότερους εργαζόμενους καθαριότητας και με περισσότερα υλικά (αντισηπτικά).
@ Σε περίπτωση κρούσματος να γίνεται ιχνηλάτηση και τα απαραίτητα τεστ με ευθύνη του σχολείου σε όλους τους μαθητές.

Επίσης, κάνουν λόγο για την πίεση που ασκείται στους μαθητές της Γ' Λυκείου που είναι αναγκασμένη να δώσει Πανελλήνιες εξετάσεις με βάση νέα δεδομένα, αλλά και τη μείωση του χρόνου διαβάσματος σε σχέση με την αυξανόμενη ύλη. Αναφορά επίσης γίνεται στην 1η και 2η Λυκείου που θα δώσουν εξετάσεις με βάση την τράπεζα θεμάτων. Και βέβαια σημειώνουν ότι καλό είναι να τους πάρουμε στα σοβαρά, ότι η κατάληψη μπορεί να είναι συμβολική, ότι μπορεί τα μέτρα να μην είναι άμεσα απαραίτητα για το δικό μας σχολείο, όμως συμμεριζόμαστε τη στάση των άλλων σχολείων σε πανελλαδικό επίπεδο 

Η αντίδραση της Διευθύντριας 

Από τη πλευρά της, η διευθύντρια του ΓΕΛ προχώρησε σε ανοιχτή επιστολή όπου ζητάει τι άλλο από την επιστροφή των μαθητών στις αίθουσες. Οπως αναφέρει: "Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες, Καλημέρα σας! Σήμερα 17/01/2022 οι μαθητές του Σχολείου μας προέβησαν σε κατάληψη του κτηρίου που κατά την άποψή τους αποτελεί πράξη συμπαράστασης στη γενικότερη διαμαρτυρία των Σχολείων πανελλαδικά.

Τα αιτήματά τους, όπως δήλωσαν, αφορούν στα μέτρα προστασίας των Σχολείων από τον covid-19, στην Τράπεζα θεμάτων και σε θέματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Τους είπα ότι θα ενημερωθεί η Δ/νση Β/θμιας Εκπ/σης, τους παρότρυνα, αφού πρόκειται για πράξη συμβολική, η κατάληψη να μην έχει διάρκεια και αύριο να επιστρέψουν στα μαθήματά τους. Τους συνέστησα επίσης να τηρούν τους κανόνες υγιεινής και τα προβλεπόμενα μέτρα για την αποφυγή της διασποράς του ιού. Θεωρείται δεδομένη η περιφρούρηση του κτηρίου ώστε να μην υπάρξουν υλικές φθορές. Σας παρακαλώ να συζητήσετε το θέμα με τα παιδιά σας, σε μια προσπάθεια άμεσης εκτόνωσης.

Με πληροφορίες από τη σελίδα cyclades24.gr 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News