Ξεκινούν αύριο (05/09) οι εγγραφές στο ΔΙΕΚ Νάξου

Το ΔΙΕΚ Νάξου από τη πρώτη ημέρα λειτουργίας του έχει δώσει άριστα δείγματα γραφής και οι απόφοιτοί του έχουν τις ικανότητες για να καλύψουν ανάγκες που μπορεί να υπάρχουν στην τοπική αγορά. Το ζητούμενο είναι να δίνονται οι απαραίτητες ευκαιρίες σ’ αυτά τα παιδιά ώστε να υπάρχει και το κίνητρο για ακόμη περισσότερους μαθητές στο ΔΙΕΚ από τη στιγμή που υπάρχει ανταπόκριση της αγοράς. Φέτος, το ΔΙΕΚ Νάξου θα έχει και πάλι έξι ειδικότητες με έμφαση σε επαγγέλματα που καλύπτουν ανάγκες της τοπικής αγοράς…

Και από αύριο (05/09) ξεκινούν οι εγγραφές. Όπως αναφέρει και το σχετικό δελτίο: Το σύστημα ανοίγει τη Δευτέρα 5/9/2016 και ώρα 14:00 και θα κλείσει τη Δευτέρα 12/9/2016 και ώρα 14:00, ενώ δεν θα δοθεί παράταση. Η υποβολή των αιτήσεων είναι ηλεκτρονική και πραγματοποιείται στη διεύθυνση: https://diek.minedu.gov.gr.

Σημειώνεται ότι οι ηλεκτρονικές αιτήσεις αφορούν εγγραφή, μετά από διαδικασία επιλογής , στο Α’ εξάμηνο ειδικοτήτων που έχουν προκηρυχθεί στα Δημόσια ΙΕΚ (ΔΙΕΚ) του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, για το χειμερινό εξάμηνο κατάρτισης 2016Β».

Ποιες είναι οι ειδικότητες που μπορούν να εγγραφούν οι υποψήφιοι καταρτιζόμενοι του ΔΙΕΚ Νάξου για το εξάμηνο 2016 Β;

1. ΒΟΗΘΟΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΩΝ

2. ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

3. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΟΣ ΠΟΔΟΛΟΓΙΑΣ - ΚΑΛΛΩΠΙΣΜΟΥ ΝΥΧΙΩΝ ΚΑΙ ΟΝΥΧΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ

4. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΝΟΛΟΓΙΑΣ

5. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ - ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΑΣ (CHEF)

6.ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ (ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΥΠΟΔΟΧΗΣ - ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΟΡΟΦΩΝ -

ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΓΝΩΣΙΑ)

Όσοι σπουδαστές μας ολοκλήρωσαν ήδη την κατάρτιση του εαρινού εξαμήνου 2016Α και έχουν κατοχυρώσει δικαίωμα εγγραφής, παρακαλούνται να απευθύνονται στο ΙΕΚ  για την εγγραφή τους στο νέο εξάμηνο και για να διευθετήσουν θέματα που αφορούν την πρακτική άσκηση.

Η φοίτηση στα ΙΕΚ είναι δωρεάν (χωρίς εγγραφή και δίδακτρα), διαρκεί πέντε εξάμηνα(τέσσερα κατάρτιση και ένα πρακτική άσκηση), γίνεται σε απογευματινό ωράριο(μετά τις 15:30) και δικαιολογεί αναβολή στράτευσης. Απόφοιτοι ΙΕΚ, ΕΠΑΛ συναφών ειδικοτήτων εμπίπτουν σε ειδικές διατάξεις. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να τηλεφωνείτε στο 2285031228, ή να επισκεφτείτε το γραφείο του ΙΕΚ, στο 1ο ΕΠΑΛ Νάξου στο Φιλώτι, ώρες 10:30-14:30.