Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΠαράξεναΑεροπειρατής από ... έρωτα (update)

Αεροπειρατής από … έρωτα (update)

|

Συνελήφθη ο Αιγύπτιος καθηγητής πανεπιστημίου που προχώρησε σε αεροπειρατία αεροπλάνου εσωτερικών αερογραμμών Αιγύπτου και το οδήγησε στην Κύπρο για να δώσει ιδιοχείρως γράμμα στην αγαπημένη του (!!!) – Υπουργός Εξωτερικών Αιγύπτου για αεροπειρατή: “δεν είναι τρομοκράτης, είναι ηλίθιος” 

Τρομοκράτης λόγω… έρωτα έγινε ο Αιγύπτιος Σείφ Ελ Ντιν Μουσταφά (κι όχι ο Λίβυος Ιμπραήμ Σαμάχα όπως αρχικά ελέχθη), ο οποίος προχώρησε σε αεροπειρατεία προκειμένου να δώσει μία τετρασέλιδη επιστολή στην πρώην γυναίκα του!

Ο  Σείφ Ελ Ντιν Μουσταφά, ανάγκασε τον πιλότο της πτήσης MS-181 των Αιγυπτιακών αερογραμμών που εκτελούσε το δρομολόγιο από Αλεξάνδρεια προς Κάιρο να μεταβεί στην Κύπρο προκειμένου να μιλήσει στην Μαρίνα Παράσχου. Η γυναίκα εντοπίστηκε και μεταφέρθηκε στο αεροδρόμιο προκειμένου να πείσει τον πρώην σύζυγο της να παραδοθεί.

Το αεροπλάνο μετέφερε 81 επιβάτες κι επτά μέλη του πληρώματος και προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Λάρνακας λίγο πριν από τις 9 το πρωί.

Ο αεροπειρατής απαίτησε σκάλες προκειμένου να αφήσει γυναίκες και παιδιά Αιγυπτιακής καταγωγής να εξέλθουν του αεροσκάφους, ενώ στην συνέχεια αποφάσισε να αφήσει ελεύθερους όλους τους επιβάτες εκτός από το προσωπικό και τέσσερις επιβάτες ξένης καταγωγής. κάποιες πληροφορίες ανέφεραν πως κι αυτοί έχουν αποχωρήσει και πως ο αεροπειρατής είναι μόνος του στο αεροπλάνο, όμως κάτι τέτοιο δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Παράλληλα, απαίτησε να μην υπάρχει αστυνομία ή στρατός γύρω από το αεροσκάφος, ενώ υπήρχαν πληροφορίες πως ήταν ζωσμένος με εκρηκτικά. Εξάλλου, δύο άτομα ελληνικής καταγωγής, μετέβαιναν στο αεροσκάφος, τα οποία είναι καλά στην υγεία τους, όπως μετέδωσε το ΚΥΠΕ.

Όπως μετέδιδαν τα αιγυπτιακά μέσα ενημέρωσης, ανάμεσα στους επιβάτες υπήρξαν 10 Αμερικανοί και 8 Βρετανοί πολίτες. Ελεύθεροι αφέθηκαν και δύο Μητροπολίτες, του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, οι Ιωαννουπόλεως Δαμασκηνός και Μιτρίας Νικόδημος, που βρίσκονταν μεταξύ των επιβατών.

Στο αεροδρόμιο βρίσκονταν οι υπουργοί Άμυνας, Μεταφορών και Εξωτερικών και έχουν μεταβεί ασθενοφόρα. Ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Ιωάννης Κασουλίδης είναι σε συνεχή επικοινωνία με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, ενώ σε επικοινωνία βρίσκεται και ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης με τον Αιγύπτιο Ομόλογό του Μοχάμεντ Αλ-Σίσι.

Ο υπουργός εξωτερικών της Αιγύπτου μάλιστα, όταν έγινε γνωστός ο λόγος της αεροπειρατείας δήλωσε: «Δεν πρόκειται για τρομοκράτη, αλλά για έναν ηλίθιο».

Ο Κύπριος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος υποδέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο τον Πρόεδρο του ΕΚ Μάρτιν Σούλτς σχολίασε το περιστατικό αεροπειρατείας στον αερολιμένα Λάρνακας, λέγοντας ότι «οι κυπριακές αρχές κάνουν το άπαν ώστε όλοι να απελευθερωθούν ελεύθεροι και να είναι ασφαλείς». Είπε χαριτολογώντας ότι «το περιστατικό δεν έχει να κάνει με την τρομοκρατία και διερωτήθηκε αν έχει να κάνει με μια γυναίκα λέγοντας ότι όλα έχουν να κάνουν με μια γυναίκα».

Το αεροδρόμιο Λάρνακας έχει κλείσει και όλα τα αεροσκάφη που θα προσγειώνονταν στην πόλη, κατευθύνονται στο αεροδρόμιο Πάφου.

Επέμβαση

Επέμβαση στο αεροσκάφος της Egypt Air που προσγειώθηκε στη Λάρνακα μετα από αεροπειρατεία ετοιμάζουν σύμφωνα με πληροφορίες οι αρχές ασφαλείας της Κύπρου. Γι αυτό το λόγο ζήτησαν από τα τηλεοπτικά κανάλια να αποσύρουν σταδιακά τις κάμερες και να διακόψουν τις ζωντανές συνδέσεις. Πριν από λίγο το BBC επιβεβαίωσε την αρχική πληροφορία ότι ο Αιγύπτιος αεροπειρατής φέρει πάνω του εκρηκτικά. Αυτή τη στιγμή ο αεροπειρατής φαίνεται ότι κρατάει ομήρους εντός του αεροσκάφους 7 άτομα (4 μέλη του πληρώματος και 3 επιβάτες). Ανάμεσα στους ομήρους είναι ένας Αγγλος και ένας Σκωτσέζος.  Oπως μεταδίδει το ΡΙΚ ο αεροπειρατής είναι ο 59χρονος Σείφ Ελ Ντιν Μουστάφα, πρώην αξιωματικός του Αιγυπτιακού στρατού. Μεταξύ των επιβατών ήταν και δύο Ελληνες που είναι καλά στην υγεία τους.

Σύλληψη 

Αίσιο τέλος είχε τελικά η αεροπειρατεία στην Κύπρο. Ο δράστης λίγο μετά τις 2.30 συνελήφθη, ενώ όλοι οι όμηροι είχαν απελευθερωθεί. Λίγο πριν είχαν μεταδοθεί εικόνες τηλεοπτικών μέσων στις οποίες ένας από τους επιβαίνοντες πηδούσε για να σωθεί από παράθυρο του πιλοτηρίου. Στη συνέχεια φάνηκαν άλλοι τρεις άνθρωποι να βγαίνουν από την πόρτα και να κατεβαίνουν τη σκάλα. Αμέσως αστυνομικοί έτρεξαν και τους παρέλαβαν.

Πηγή: Koolnews.gr 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) στη Γένοβα

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη της κρουαζιέρας στις Κυκλάδες

Δεύτεροι “φτωχότεροι” καταναλωτές της Ευρώπης οι Έλληνες

Εκτός όμως από τον υψηλότερο μέσο πληθωρισμό, πρόσφατη μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποδεικνύει ότι η Ελλάδα πληρώνει ακριβότερα και τον πληθωρισμό της απληστίας, σε σύγκριση με την υπόλοιπη ΕΕ.

Μύκονος – AKTES: Ενημέρωση (30/03) για την Κλιματική Αλλαγή

Ομιλία για την κλιματική αλλαγή από την Εταιρεία Μελέτης Αρχαίων Ακτογραμμών - ΑΚΤΕS .. Που και πότε

Express Skopelitis: Ετοιμος να επιστρέψει στη δράση

Το Express Skopelitis είναι έτοιμο. Παραμένει στον Πειραιά και ενδεχομένως αύριο να μπει στην καθημερινή του ρουτίνα

Νάξος: Αυτοκίνητο βρέθηκε σε χαντάκι

Σε χαντάκι στον επαρχιακό δρόμο Νάξου - Γαλανάδου βρέθηκε αυτοκίνητο

Μύκονος: “Καμπάνα” σε beach bar, ποιος ο λόγος;

Νέα «καμπάνα» σε beach bar για κατάληψη αιγιαλού - Βάσει της σύμβασης παραχώρησης θα έπρεπε να καταλαμβάνει μόλις 356 τ.μ.

10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι: Τελικός και ο πρωτάρης Παπαδόπουλος στη πρόκληση της καριέρας του

Ο μεγάλος τελικός του 10ου Πανναξιακού Πρωταθλήματος Τάβλι ξεκινάει. Ποιος θα επικρατήσει; Ο έμπειρος Μαγκανάρης ή ο ρούκι Παπαδόπουλος;

Αλυκό: Ο Φάρος που “φωτίζει” την γαστρονομία της Νάξου

Ανοίγει την Παρασκευή 5 Απριλίου ο Φάρος του Αλυκού - Τι περιλαμβάνει το μενού

Νάξος (Αγγίδια) – Ενοριακός Ναός Αγίου Χαραλάμπους: Ψήφισμα για την εκδημία του Δημητρίου Σέργη

Το ψήφισμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ενοριακού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου για το θάνατο του Δημητρίου Σέργη

Απόκριες 2024: Το “ευχαριστώ” από το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής (video)

Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής με ανάρτησή τους στα social media λένε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όσους βρέθηκαν στην πανέμορφη Κωμιακή (video)

Η δράση της Μαρίας Καρυστιανού δείχνει το δρόμο για μία κοινωνία που δεν θα ανέχεται την αδικία

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει την εβδομάδα που μας πέρασε... Από την Καρυστιανού στις Βρυξέλλες έως τον Λοβέρδο και τη Νέα Δημοκρατία - Την Ακρίβεια έως τον Γεωργιάδη και τις απαντήσεις του.. Αναρωτιέται δε εάν στην Ελλάδα γίνονται τέτοια πράγματα

Naxos Medical: Επίσκεψη από τον πλαστικό χειρουργό Νικόλαο Μουστάκη

Σάββατο 23 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο Ιατρείο ο Στρατιωτικός Ιατρός, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός, Νικόλαος Μουστάκης

Αφρική: Ο Ναξιώτης ορειβάτης που κατέκτησε το Κιλιμάντζαρο

Ο Αντώνης Μαργαρίτης πέτυχε έναν άθλο. Κατάφερε να ανέβει στην ψηλότερη κορυφή βουνού στην Αφρική - Πως περιγράφει την εμπειρία του

Επαρχείο Νάξου – Τμήμα Δημόσιας Υγείας: Περί ορθής διαχείρισης των υγρών αποβλήτων

Ενημέρωση για τη σωστή διαχείριση των υγρών αποβλήτων ενόψει τουριστικής σεζόν

Η Νάξος αποχαιρετά την Φεβρωνία Λαμπρίδου και την συνοδεύει στο ταξίδι στην αιωνιότητα

Με την αρωγή της Θέκλας Κίζη αποχαιρετούμε την Φεβρωνία Λαμπρίδου... Στιγμές που μένουν αξέχαστες