Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν λένε "όχι" στο ξύρισμα της γενειάδας

Αφγανιστάν

Επιστροφή στην κανονικότητα - όπως την θεωρούν οι Ταλιμπάν - στο Αφγανιστάν. Η περίοδος χάριτος έληξε και πάμε πίσω στον "μεσαίωνα" των κατοίκων που εδώ και δεκαετίες βιώνουν καταστάσεις χωρίς προηγούμενο... 

Πριν από μερικές ημέρες σε συνέντευξή του στο Associated Press, ο νυν υπουργός φυλακών, Μουλά Νουρουντίν Τουράμπι, δήλωσε αφοπλιστικά ότι θα επαναληφθούν στο μέλλον οι εκτελέσεις και οι ακρωτηριασμοί χεριών, αν και ίσως όχι δημόσια, όπως στην πρώτη περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από το κίνημα, μεταξύ 1996 και 2000.

Ο Τουράμπι απέρριψε τις επικρίσεις για τις εκτελέσεις εκείνης της περιόδου, οι οποίες συχνά γίνονταν δημόσια σε ένα στάδιο, και κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να μην επεμβαίνει στα εσωτερικά της χώρας του. «Ολοι μας επέκριναν για τις τιμωρίες στο στάδιο, αλλά εμείς ποτέ δεν είπαμε τίποτα για τους δικούς τους νόμους και ποινές. Κανείς δεν θα μας πει ποιοι πρέπει να είναι οι νόμοι μας. Θα ακολουθήσουμε το Ισλάμ και θα θέσουμε τους νόμους μας με βάση το Κοράνι»

Και σήμερα έχουμε τη συνέχεια.    Αξιωματούχοι των Ταλιμπάν εξέδωσαν απαγόρευση για το ξύρισμα της γενειάδας στην επαρχία Χελμάντ, στο νότιο Αφγανιστάν, μετέδωσαν τοπικά ΜΜΕ.

Ο διευθυντής ενημέρωσης και πολιτισμού των Ταλιμπάν, Χαφίζ Ρασίντ Χελμάντ, είπε στην εφημερίδα Etilaatroz ότι η απόφαση ελήφθη από τη θρησκευτική αστυνομία των Ταλιμπάν, κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης με ιδιοκτήτες κουρείων στην επαρχία.

Σε μια επίσημη επιστολή, που εξέδωσαν οι Ταλιμπάν και κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αξιωματούχοι της οργάνωσης στην επαρχία προειδοποιούν τα κουρεία για συνέπειες, εάν αποδειχθεί ότι ξύρισαν τη γενειάδα κάποιου.

Ο επίσημος εκπρόσωπος τύπου του καθεστώτος των Ταλιμπάν δεν έχει απαντήσει σε αίτημα του Γερμανικού Πρακτορείου να σχολιάσει.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News