Αγγιξαν τους 600.000 προσκυνητές

Σε περισσότερους από 600.000 ανέρχονται οι πιστοί που έσπευσαν να προσκυνήσουν το σκήνωμα της Αγίας Βαρβάρας. Ωστόσο, παρά τις φήμες για αμύθητο ποσό που συγκέντρωσε η εκκλησία, αυτό δεν επιβεβαιώνεται. Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο οι 600.000 πιστοί άφησαν στο παγκάρι περίπου 400.000 ευρώ, δηλαδή γύρω στις 18.000 ευρώ ημερησίως. Σύμφωνα με κύκλους της Ιεραρχίας το γεγονός αυτό ήταν αναμενόμενο καθώς ο κόσμος δεν έχει πλέον να καλύψει τις καθημερινές του ανάγκες. Το σημαντικό είναι ότι μεγάλη μερίδα πιστών επέλεξε να αγοράσει φάρμακα για ανασφάλιστους καρκινοπαθείς.

Να σημειώσουμε ότι για πρώτη φορά μετά από 1.000 χρόνια μεταφέρεται σε Ορθόδοξο Ναό ολόκληρο το Ιερό λείψανο της Αγίας Βαρβάρας. Της Μεγαλομάρτυρος που έζησε κατά τον 3ο αιώνα μ.Χ και αποκεφαλίστηκε από τον ίδιο τον πατέρα της, φανατικό ειδωλολάτρη.

Η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος και παραχώρησε για δύο εβδομάδες (έως τις 24 Μαΐου) ολόκληρο το σκήνωμα της Αγίας, το οποίο φυλάσσεται στη Βενετία.

Στο πλαίσιο της παραμονής του ιερού σκηνώματος, για 15 ημέρες, δίπλα στον Ναό συγκεντρώθηκαν φάρμακα και υγειονομικό υλικό.

Καθόλη τη διάρκεια της παραμονής του ιερού λειψάνου στο ναό της Αγίας Βαρβάρας (μέχρι 24 Μαΐου), τελέστηκαν πρωινές και απογευματινές ακολουθίες. Το προσκύνημα ξεκινούσε από τις 6.30 το πρωί και ολοκληρώνονταν στις 9.30 το βράδυ, ενώ είχαν προγραμματιστεί και αγρυπνίες με τους προσκυνητές να περιμένουν υπομονετικά για μερικά δευτερόλεπτα προσευχής μπροστά στο ιερό σκήνωμα της Μεγαλομάρτυρος Αγίας Βαρβάρας. 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News