Αιγαίο: Ακυρώθηκε το ... πάρτι των Swingers

Το πρώτο και μεγάλο πλήγμα από τον κορωνοϊό μετράει η Κρήτη και συγκεκριμένα το Ηράκλειο καθώς η επέλαση των swingers που είχε προγραμματιστει για τον Μάιο ακυρώθηκε από τις 7 έως και τις 12 Μαΐου. Οι πληροφορίες βέβαια αναφέρουν ότι θα πάει για τον Οκτώβριο, αλλά μέχρι τότε τι γίνεται; Για να καταλάβει κανείς το μέγεθος της ζημιάς (σ.σ. κάποιοι μιλούν ακόμη και για ένα εκατομμύριο ευρώ) θα πρέπει να σημειώσουμε ότι οι τιμές του ξενοδοχείου για την συγκεκριμένη εκδήλωση περιλάμβανε σε τρία πακέτα, ανάλογα με την τιμή του δωματίου. Το Superior στοίχιζε 2.498 ευρώ για το διάστημα αυτό, η Junior Suite 3.998, ενώ αυτό με την ιδιωτική πισίνα στα 4.998 ευρώ.

Παράλληλα ακυρώθηκε και η κρουαζιέρα των swingers στα ελληνικα νησιά. Το πλοίο με τις 343 καμπίνες που θα προσέγγιζε την Αθήνα, τη Μύκονο, την Έφεσο, τη Μαρμαρίδα, τη Σαντορίνη και θα κατέληγε Αθήνα, δεν θα πραγματοποιηθεί για φέτος. Ενδεικτικά οι τιμές ανά καμπίνα κινούνταν από 6.200 δολάρια έως 7.000 δολάρια και ήδη όλες οι θέσεις είχαν εξαντληθεί. 

Κι έτσι από το μότο που κυριαρχούσε «όσο πιο πολλοί, τόσο πιο επιτυχημένη ανταλλαγή» αντικαθίσταται με το μότο «περνώ και μόνος ή μόνη μου καλά»! Και όπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα Protothema.gr σύμφωνα και με τον κ. Νίκο Χαλκιαδάκη, ιδιοκτήτη του πεντάστερου ξενοδοχείου στη Σταλίδα της Κρήτης αλλά και πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων του Νομού Ηρακλείου «το φετινό καθιερωμένο ταξίδι των swingers στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο ξενοδοχείο μου αναβάλεται». Ο κ. Χαλκιαδάκης τόνισε ότι η απόφαση πάρθηκε από κοινού με τους διοργανωτές λόγω φόβου για τον κορωνοϊό. «Θα ερχόντουσαν ζευγάρια από 41 χώρες και μάλιστα από πληγείσες χώρες όπως η Ιταλία , το Χονγκ Κονγκ και το Ισραήλ . Ήδη είχαν ακυρώσει εξαρχής 15 ζευγάρια οπότε έπρεπε να πάρουμε κι εμείς την απόφαση να μην πραγματοποιηθεί αυτό το ταξίδι στην Κρήτη. Αν όλα πάνε καλά θα πραγματοποιηθεί τέλος Οκτώβρη ή αρχές του νέου έτους . Αυτό βέβαια για το ξενοδοχείο μας είναι μεγάλο πλήγμα γιατί είχαμε στηριχτεί οικονομικά σε αυτό το event αλλά έπρεπε να το ακυρώσουμε γιατί προέχει η υγεία όλων μας».

Νωρίτερα το πρωί της Τρίτης, σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, o Μιχάλης Βλατάκης, Πρόεδρος Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κρήτης είχε μιλήσει για ακύρωση της συγκεκριμένης διοργάνωσης, λέγοντας: "Ακύρωσαν οι swingers που έρχονταν τα τελευταία χρόνια στην Κρήτη, ήταν 400 - 500 άτομα, θα έρχονταν τον Μάιο. Αλλά ακύρωσαν λόγω του κορωνοϊού"

"Έχουμε συντριπτική ανάσχεση των νέων κρατήσεων. Ήταν μεγάλη στην προηγούμενη επικοινωνία μας, τώρα έχει γίνει τεράστια. Άρχισαν οι ακυρώσεις για τη σεζόν ενώ είχαμε μέχρι τώρα ακυρώσεις για τους δύο πρώτους μήνες" πρόσθεσε και ανέφερε μεταξύ άλλων: "Είστε οι πρώτοι που το μαθαίνετε ότι δεν θα έρθουν οι Swingers, πήγαιναν σε ένα ξενοδοχείο στην Σταλίδα. Δεν θα πάνε αλλού, δεν θα ξανάρθουν για όλη τη χρονιά. Επειδή ανταλλάσσουν τα υγρά τους, όχι. Είμαι ωμός αλλά πρέπει να το ελαφρύνουμε... Υπάρχει τόση κατάθλιψη με όλα αυτά".

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News