Αιγαίο: Επεσε η στάθμη της θάλασσας, αδύνατη η προσέγγιση στη Σαμοθράκη

Αδαμάντιος Κοραής photo credit ellinikiaktoploia.net

Μπορεί σε αρκετές περιοχές που βρίσκονται κοντά στη θάλασσα να έχουμε το φαινόμενο της παλίρροιας και της άμπωτης, όμως στη περίπτωση της Σαμοθράκης το φαινόμενο που είδαν όλοι την Κυριακή, μάλλον ήταν πρωτόγνωρο..

Το έχουμε βέβαια διαβάσει... Μας το έχουν πει οι επιστήμονες. Αλλά δεν πιστεύαμε ότι θα έρθει τόσο σύντομα στη ζωής μας. Αναφερόμαστε στο φαινόμενο της πτώσης στη στάθμη της θάλασσας. Μάλιστα, ήταν τέτοια η πτώση που το πλοίο της γραμμής προς Σαμοθράκη (από Αλεξανδρούπολη) και δη στο λιμάνι της Καμαριώτισσας δεν μπόρεσε να κάνει το δρομολόγιο της Κυριακής..

Και αυτό διαβάζουμε στη σελίδα reportal.gr που ανάμεσα στα άλλα έχει και την ανακοίνωση της πλοιοκτήτριας εταιρείας για το ανεκτέλεστο του δρομολογίου..

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρίας το φαινόμενο της πτώσης της θάλασσας σε τέτοιο σημείο, είναι πολύ σπάνιο, αλλά πάντως συμβαίνει. Συνεπώς, με μια πιο αισιόδοξη ματιά, θα μπορούσε να πει κανείς ότι απλώς ζούμε μία ιστορική στιγμή.

Από την άλλη πλευρά, ωστόσο, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μία μέρα χωρίς το μοναδικό καράβι στο νησί του Έβρου είναι επαρκής λόγος για να δημιουργηθούν προβλήματα, συνεπώς δεν χωρούν αστεϊσμοί.

Από όποια πλευρά και αν το δει κανείς, η ανακοίνωση της ZANTE FERRIES, αναφέρει τα εξής:

Σας ενημερώνουμε ότι λόγω της έντονης πτώσης της στάθμης της θάλασσας στη περιοχή του Θρακικού πελάγους, εξαιτίας έντονων και σπάνιων καιρικών φαινομένων, η προσέγγιση του πλοίου μας Ε/Γ – Ο/Γ “ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ” στο λιμάνι της Σαμοθράκης, κρίνεται επισφαλής.

Σε συνέπεια αυτών τα σημερινά δρομολόγια από Αλεξανδρούπολη προς Σαμοθράκη και αντίστροφα αναβάλλονται.

Σε περίπτωση οποιασδήποτε νεότερης εξέλιξης θα ακολουθήσει ανακοίνωση.

Όσοι επιβάτες έχουν εκδώσει εισιτήρια, θα ενημερωθούν με μέριμνα της εταιρίας μας.

Με τιμή,

ΖΑΝTE FERRIES – A.N.M.E.Z. A.E.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News