Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΠαράξεναΑιγαίο - Σάμος: Σοκ... Ματαιώνονται οι μαζικοί εμβολιασμοί λόγω αδιαφορίας

Αιγαίο – Σάμος: Σοκ… Ματαιώνονται οι μαζικοί εμβολιασμοί λόγω αδιαφορίας

|

Τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού βάζουν «φρένο» στην Επιχείρηση «Γαλάζια Ελευθερία» στο νησί του ανατολικού Αιγαίου και παίρνει παράταση το Covid Free όνειρο. Τι έχει συμβεί στη Σάμο.

Το όνειρο γίνεται εφιάλτης… Αναβάλλονται, λόγω μικρής συμμετοχής των πολιτών της Σάμου, οι προγραμματισμένοι από 5 έως 9 Ιουνίου, στον χώρο του κλειστού γυμναστηρίου της πόλεως, μαζικοί εμβολιασμοί για Covid-19, στο πλαίσιο του σχεδίου «Γαλάζια Ελευθερία», ανακοίνωσε  την Πέμπτη ο διοικητής του τοπικού Γενικού Νοσοκομείου, Νίκος Στεφανής. Οι πολίτες που επιθυμούν να εμβολιαστούν, μπορούν να συνεχίσουν να κλείνουν ραντεβού στα τρία μικρά εμβολιαστικά κέντρα που λειτουργούν στο νησί.

Σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου, οι εμβολιαστικές γραμμές του Γ.Ν. Σάμου και του Κέντρου Υγείας Σάμου με το εμβόλιο της Pfizer έχουν υψηλή ζήτηση, όμως η πληρότητα στο Κέντρο Υγείας Καρλοβάσου με το AstraZeneca είναι πολύ χαμηλή. Λίγο περισσότερο αυξημένη είναι για τα εμβόλια της Johnson & Johnson.

Ήδη από χθες, ο βουλευτής του Νομού, Χριστόδουλος Στεφανάδης, είχε κάνει γνωστό ότι η πλατφόρμα ραντεβού έκλεισε, από έλλειψη ανταπόκρισης για συμμετοχή. Όπως ανέφερε, είχαν προγραμματιστεί να γίνουν 4.300 εμβολιασμοί στο συγκεκριμένο πενθήμερο, ωστόσο κλείστηκαν μόνο 110 ραντεβού. Στο νησί επρόκειτο να μεταβούν 25 γιατροί από διάφορα Νοσοκομεία της χώρας, για να διενεργήσουν τους εμβολιασμούς, ενώ ήδη είχε στηθεί και ήταν έτοιμο το μεγάλο εμβολιαστικό κέντρο.

Σε δύο πρόσφατες αναφορές του, ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας,  Μάριος Θεμιστοκλέους, είχε επισημάνει πως η Σάμος είναι ανάμεσα στα πέντε νησιά με τη χαμηλότερη ζήτηση για ραντεβού εμβολιασμών. Με βάση τα τελευταία στοιχεία, στο νησί έχει εμβολιαστεί έως τώρα μόνο το 30,32% του πληθυσμού. Συγκεκριμένα, έγιναν 14.871 εμβολιασμοί, εκ των οποίων 10.000 με την πρώτη δόση.

«Για μία ακόμη φορά θα θέλαμε να τονίσουμε ότι τα διαθέσιμα εμβόλια είναι ασφαλή, αποτελεσματικά και είναι το μόνο όπλο που έχουμε σήμερα για την προστασία από τον κορωνοϊό» δηλώνει ο βουλευτής Σάμου, καθηγητής Καρδιολογίας, Χριστόδουλος Στεφανάδης, που σημειώνει πως «αυτή η άποψη δεν είναι αυθαίρετη, αλλά βασίζεται σε αδιάσειστα επιστημονικά δεδομένα και στοιχεία που έχουν προκύψει από εκατοντάδες εκατομμύρια εμβολιασμούς που έχουν γίνει παγκόσμια.

Πιστεύω ότι αντιλαμβανόμαστε όλοι τη σοβαρότητα του θέματος, δηλαδή να είναι και να παρουσιάζεται η Σάμος ως περιοχή με πολύ μικρό αριθμό εμβολιασμένων κατοίκων. Αυτό, όπως είναι αντιληπτό, έχει τεράστιες επιπτώσεις, πέρα από την υγεία των κατοίκων, που είναι ο πρωταρχικός στόχος, και στην εικόνα του νησιού ως τουριστικός προορισμός με πολύ δυσμενείς επιπτώσεις»

 

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Γ. Λεονταρίτης: “Ζήτησε δωρεάν μετακίνηση των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων”

Η Πρόταση του αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, Γ. Λεονταρίτη αναφορικά με τα πλοία που επιδοτούνται από το κράτος, για τις ανάγκες των αθλητών σε όλο το Ν. Αιγαίο - Τι πρότεινε ο Γιάννης Μαργαρίτης

ΝΕ ΠΑΣΟΚ ΚΥΚΛΑΔΩΝ : ΟΧΙ στην συγκάληψη

Η πρόταση που καταθέτει η ΝΕ ΠΑΣΟΚ Κυκλάδων σχετικά με τα Τέμπη και την πρόταση δυσπιστίας

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) στη Γένοβα

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη της κρουαζιέρας στις Κυκλάδες

Δεύτεροι “φτωχότεροι” καταναλωτές της Ευρώπης οι Έλληνες

Εκτός όμως από τον υψηλότερο μέσο πληθωρισμό, πρόσφατη μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποδεικνύει ότι η Ελλάδα πληρώνει ακριβότερα και τον πληθωρισμό της απληστίας, σε σύγκριση με την υπόλοιπη ΕΕ.

Μύκονος – AKTES: Ενημέρωση (30/03) για την Κλιματική Αλλαγή

Ομιλία για την κλιματική αλλαγή από την Εταιρεία Μελέτης Αρχαίων Ακτογραμμών - ΑΚΤΕS .. Που και πότε

Express Skopelitis: Ετοιμος να επιστρέψει στη δράση

Το Express Skopelitis είναι έτοιμο. Παραμένει στον Πειραιά και ενδεχομένως αύριο να μπει στην καθημερινή του ρουτίνα

10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι: Τελικός και ο πρωτάρης Παπαδόπουλος στη πρόκληση της καριέρας του

Ο μεγάλος τελικός του 10ου Πανναξιακού Πρωταθλήματος Τάβλι ξεκινάει. Ποιος θα επικρατήσει; Ο έμπειρος Μαγκανάρης ή ο ρούκι Παπαδόπουλος;

Αλυκό: Ο Φάρος που “φωτίζει” την γαστρονομία της Νάξου

Ανοίγει την Παρασκευή 5 Απριλίου ο Φάρος του Αλυκού - Τι περιλαμβάνει το μενού

Νάξος (Αγγίδια) – Ενοριακός Ναός Αγίου Χαραλάμπους: Ψήφισμα για την εκδημία του Δημητρίου Σέργη

Το ψήφισμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ενοριακού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου για το θάνατο του Δημητρίου Σέργη

Απόκριες 2024: Το “ευχαριστώ” από το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής (video)

Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής με ανάρτησή τους στα social media λένε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όσους βρέθηκαν στην πανέμορφη Κωμιακή (video)

Η δράση της Μαρίας Καρυστιανού δείχνει το δρόμο για μία κοινωνία που δεν θα ανέχεται την αδικία

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει την εβδομάδα που μας πέρασε... Από την Καρυστιανού στις Βρυξέλλες έως τον Λοβέρδο και τη Νέα Δημοκρατία - Την Ακρίβεια έως τον Γεωργιάδη και τις απαντήσεις του.. Αναρωτιέται δε εάν στην Ελλάδα γίνονται τέτοια πράγματα

Naxos Medical: Επίσκεψη από τον πλαστικό χειρουργό Νικόλαο Μουστάκη

Σάββατο 23 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο Ιατρείο ο Στρατιωτικός Ιατρός, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός, Νικόλαος Μουστάκης

Αφρική: Ο Ναξιώτης ορειβάτης που κατέκτησε το Κιλιμάντζαρο

Ο Αντώνης Μαργαρίτης πέτυχε έναν άθλο. Κατάφερε να ανέβει στην ψηλότερη κορυφή βουνού στην Αφρική - Πως περιγράφει την εμπειρία του

Επαρχείο Νάξου – Τμήμα Δημόσιας Υγείας: Περί ορθής διαχείρισης των υγρών αποβλήτων

Ενημέρωση για τη σωστή διαχείριση των υγρών αποβλήτων ενόψει τουριστικής σεζόν

Η Νάξος αποχαιρετά την Φεβρωνία Λαμπρίδου και την συνοδεύει στο ταξίδι στην αιωνιότητα

Με την αρωγή της Θέκλας Κίζη αποχαιρετούμε την Φεβρωνία Λαμπρίδου... Στιγμές που μένουν αξέχαστες