Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠαράξεναΑirbnb τώρα και στη ....κουζίνα (!!!) με το όνομα TastePlease

Αirbnb τώρα και στη ….κουζίνα (!!!) με το όνομα TastePlease

|

Νέα ήθη και έθιμα… Το Airbnb βρίσκει και μία νέα διάσταση, αυτή τη φορά σε επίπεδο …κουζίνας με το TastePlease, σε μία ιδέα που ξεκίνησε επίσημα από τη Δανία το 2017 και έχει ήδη κατακτήσει τον κόσμο .. .

Αν είστε περήφανοι για τις ικανότητές σας στην κουζίνα, αν σας αρέσει να γνωρίζετε νέο κόσμο ή αν βρίσκεστε σε μια μεταβατική φάση της επαγγελματικής σας ζωής, τότε υπάρχει μια νέα μόδα που θα… λατρέψετε. Ηταν τον Μάρτιο του 2017, που ο Δανός σεφ Φρανκ Λατζ ξεκίνησε να δίνει σάρκα και οστά στην ιδέα του, να φέρνει τον κόσμο κοντά μέσω ενός κοινού πάθους, αυτό της μαγειρικής και του φαγητού.

Το TastePlease, που αποτελεί κατ’ ουσίαν την Airbnb του φαγητού, ξεκίνησε από τη Δανία και γρήγορα επεκτάθηκε, ενώ εσχάτως έφτασε στην Ελλάδα. Η νέα αυτή εφαρμογή δίνει τη δυνατότητα στον καθένα μας να ανοίξει το σπίτι του σε ταξιδιώτες, οι οποίοι με τη σειρά τους έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν σπιτικό φαγητό συντρώγοντας με ντόπιους. Το κόστος για το γεύμα ορίζεται από τον εκάστοτε οικοδεσπότη και καταβάλλεται ηλεκτρονικά μέσω της πλατφόρμας της εταιρείας.

Μια γρήγορη «βόλτα» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αρκεί για να εντοπίσετε ανάλογα «τραπεζώματα» σε όλη την Αττική. Ωστόσο, οι γνώστες του χώρου επισημαίνουν ότι η «πατρότητα» της ιδέας ανήκει μάλλον στη γαλλική εταιρεία eatwith.com, που δραστηριοποιείται από το 2014 σε περισσότερες από 130 χώρες, όπου επιπλέον οι ντόπιοι διοργανώνουν γαστρονομικά events και tours. Ενδεικτικά, η ανάπτυξη της εταιρείας υπήρξε τέτοια, που ήδη διαθέτει γραφεία στο Παρίσι, το Λονδίνο, τη Βαρκελώνη, το Σαν Φρανσίσκο και στο Τελ Αβίβ.

Η γρήγορη εξέλιξη τέτοιων ιδεών αποδεικνύει περίτρανα την ανάγκη των ταξιδιωτών να βιώνουν αυθεντικές εμπειρίες, αλλά και τη δυναμική της γαστρονομίας.

«Αυτό δημιουργήθηκε για σένα!». Ετσι σκέφτηκαν οι φίλοι του Χάρη Σατυρίδη, δεινού μάγειρα και εγκάρδιου οικοδεσπότη. «Για πολλές δεκαετίες ασχολήθηκα με την αγορά των τροφίμων αλλά και το delicatessen, οπότε όντας και Μικρασιάτης ήταν μοιραίο σχεδόν να αγαπήσω τη μαγειρική», περιγράφει στην «Καθημερινή» ο κ. Σατυρίδης, που έχει ήδη σχεδιάσει ένα «event» με μενού θαλασσινών. «Δεν έχω ποτέ ασχοληθεί επαγγελματικά με τη μαγειρική, αλλά καθώς μαγείρευα συστηματικά, είχα δημιουργήσει ατύπως πολλές κατηγορίες μενού, ενώ καλούσα τακτικά φίλους στο σπίτι για φαγητό». Εξ ου και είχε τοποθετήσει μια μεγάλη τραπεζαρία σε ένα ευάερο και ευήλιο σημείο του σπιτιού.

«Αν η πρότασή μου δεν βρει αρχικά απήχηση σε ξένους ταξιδιώτες, θα καλέσω τους φίλους μου εκείνη την ημέρα και θα τους ετοιμάσω κάτι που αγαπούν πολύ: πάπια με δαμάσκηνα, που έχει “σβήσει” σε ουίσκι…». Εξυπακούεται ότι στο TastePlease, όπως αντίστοιχα σε όλες τις διαδικτυακές υπηρεσίες, οι μάγειροι-οικοδεσπότες θα αξιολογούνται. «Δεδομένου ότι στην Ελλάδα το airbnb ανθεί, αναμένουμε κάτι ανάλογο και με το TastePlease», σχολιάζει παράγοντας της αγοράς, «εν προκειμένω, η προσφερόμενη υπηρεσία είναι λιγότερο απαιτητική, καθώς στην Ελλάδα μαγειρεύουμε καθημερινά συχνότερα αλλά και ποιοτικότερα απ’ ό,τι άλλοι λαοί».


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Εκτακτο – Ολυμπιακή φλόγα: Λόγω καιρικών συνθηκών αλλάζει η ώρα άφιξης στη Νάξο

Λόγω καιρικών συνθηκών αλλάζει η ώρα άφιξης της Ολυμπιακής φλόγας στις Κυκλάδες - Μία ώρα νωρίτερα η τελετή, πως διαμορφώνεται το πρόγραμμα στη Νάξο

Tourism Awards: Βραβείο για τις καινοτόμες εμπειρίες ψηφιακής περιήγησης του NAXOS AR

Η MOPTIL συνδέει τον πολιτισμό με τον τουρισμό μέσω της τεχνολογίας και διακρίθηκε με δυο βραβεία για εμπειρίες ψηφιακής περιήγησης σε αρχαιολογικούς χώρους: Gold στην κατηγορία Digital Innovation - Καινοτόμο Concept για την εφαρμογή NAXOS AR και Silver στην κατηγορία Travel Services - Applications για την εφαρμογή DIGIPAST.

“Καλάθι του Νονού”: Ξεκινάει στις 22 Απριλίου, τι περιλαμβάνει

Το "Καλάθι του Νονού" είναι πραγματικότητα - Ποια προϊόντα περιλαμβάνει και πότε έρχεται το "Καλάθι του Πάσχα"

National Geographic για Σίφνο: Ο κορυφαίος γαστρονομικός προορισμός

Ως το καλύτερο νησί της Ελλάδας για γαστρονομικές απολαύσεις και παραδοσιακά πανηγύρια προβάλλεται η Σίφνος και στον κατάλογο που δημοσίευσε το ισπανικό Conde Nast Traveler

Ολυμπιακή Φλόγα – Νάξος: Κίνηση οχημάτων από και προς το λιμάνι μέσω Περιφερειακού δρόμου

Ενημέρωση από το Λιμεναρχείο Νάξου για την κίνηση οχημάτων από και προς το λιμάνι της Νάξου - Που θα δέσει ο Σκοπελίτης

Golden Star Ferries: Το “Andros Queen” πιάνει φέτος και Πάρο

GOLDEN NEWS: ΝΕΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΣ ΠΑΡΟ ΜΕ ΤΟ ANDROS QUEEN!

Ευρώπη: Νησιά των Κυκλάδων μεταξύ των επτά πιο απειλούμενων μνημείων και τόπων

Κυκλάδες: μεταξύ των 7 πιο απειλούμενων μνημείων & τόπων στην Ευρώπη

Πάει… Τούμπα ο (φανατικός Παναθηναϊκός)! Ανδρουλάκης

Τι θα κάνει στη Θεσσαλονίκη ο Νίκος Ανδρουλάκης;

Ολυμπιακή Φλόγα – Νάξος: Επίσκεψη από την πρωταθλήτρια Στίβου, Ολγα Βασδέκη

Οι Ολγα Βασδέκη, Βασίλης Σοφικίτης και Lennart Neubauer θα είναι τρείς από τους οκτώ λαμπαδηδρόμος της αυριανής δράσης από το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Ολυμπιακή Φλόγα: Στη Σαντορίνη ταξιδεύει ο Γιώργος Λεονταρίτης

"Στη Σαντορίνη ο Γιώργος Λεονταρίτης για την υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας"

Princess Cruises: Ακύρωση επισκέψεων του “Sun Princess” στη Σαντορίνη

Το Sun Princess ακύρωσε τα δρομολόγια στη Σαντορίνη λόγω συνωστισμού κρουαζιερόπλοιων - Επιλέγει Χανιά

ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου: Με εισήγηση Δημήτρη Λιανού, προσφυγή στη Δικαιοσύνη για τους αιγιαλούς

Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει η ΠΕΔ για τον αιγιαλό και την παραλία - Ποια ήταν η πρόταση Δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Δημήτρη Λιανού

Blue Star Ferries: Παράταση μίας ακόμη εβδομάδας για το “Blue Star 1”

Μία ακόμη εβδομάδα θα μείνει στη γραμμή της Παροναξίας το Blue Star 1....

Φόρτωμας σε Πιερρακάκη: “Να είναι πανέτοιμα τα σχολεία των Κυκλάδων τη νέα χρονιά”

Συνάντηση εργασίας Φίλιππου Φόρτωμα με τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκο Πιερρακάκη

Attica Group: Απέκτησε τρία ξενοδοχεία στις Κυκλάδες, εξετάζει κι άλλες εξαγορές ακινήτων

Τρίτο ξενοδοχείο στις Κυκλάδες απέκτησε η Attica Group - Εξετάζει περαιτέρω εξαγορές μονάδων σε νησιά που εξυπηρετεί με τον στόλο της

Ολυμπιακή Φλόγα – Νάξος: Επίσκεψη από την πρωταθλήτρια Στίβου, Ολγα Βασδέκη

Οι Ολγα Βασδέκη, Βασίλης Σοφικίτης και Lennart Neubauer θα είναι τρείς από τους οκτώ λαμπαδηδρόμος της αυριανής δράσης από το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Cycladic Identity – Ιος: Ολοκληρώθηκε το πρώτο πρόγραμμa με τίτλο “Το βλέμμα της Νεότητας στις Κυκλάδες”

Το πρόγραμμα παρουσιάστηκε την Κυριακή 31 Μαρτίου στους κατοίκους του νησιού

Αμοργός: Το νησί που… κόβει την ανάσα!!

Εκεί γυρίστηκε η ταινία του 1988 «Le Grand Bleu» (The Big Blue) με τον Jean Reno. Η ταινία έγινε μια από τις πιο επιτυχημένες εμπορικά ταινίες της Γαλλίας.

Express Skopelitis: Μια μέρα σαν όλες τις άλλες….

To Express Skopelitis συνεχίζει το δρομολόγιό του...

Αμοργός – Ενωση Ξενοδόχων: Καθαρίζουμε τον Πύργο της Αγίας Τριάδας στην Αρκεσίνη

Tην Κυριακή ο Καθαρισμός του Πύργου της Αγίας Τριάδας στην Αρκεσίνη στο πλαίσιο της δράσης Let’s do it Greece 2024