Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΠαράξεναΑμερική - Covid 19: Οι ασθενείς στις ΜΕΘ έχουν πολύωρες στύσεις...

Αμερική – Covid 19: Οι ασθενείς στις ΜΕΘ έχουν πολύωρες στύσεις (!!!)

|

Η είδηση έρχεται από την Αμερική – Νέο σύμπτωμα οι πολύωρες στύσεις ασθενών με Covid-19 στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας

Το είδαμε κι αυτό… Ένα νέο σύμπτωμα σε ασθενείς που νοσούν από κορωνοϊό έχουν καταγράψει ιατρικές μελέτες που δημοσιεύονται σε επίσημα ιατρικά σάιτ. Το σύμπτωμα που αναφέρεται είναι παρατεταμένη στύση, δηλαδή πριαπισμός.

Υπάρχουν πολλές επιπλοκές στην υγεία που μπορεί να προκύψουν αν κάποιος νοσήσει από Covid-19: πνευμονία , σύνδρομο οξείας αναπνευστικής δυσχέρειας, αλλά και καρδιακά προβλήματα, για να αναφέρουμε μερικές μόνο.  Μπορεί επίσης να υπάρξουν «θρομβοεμβολικές» επιπλοκές που εμφανίζονται όταν δημιουργείται ένας θρόμβος και εμποδίζει τη ροή του αίματος σε άλλο αγγείο. Μία τέτοια επιπλοκή είναι ο πριαπισμός: η παρατεταμένη στύση του πέους.

Αυτό το σύμπτωμα παρατηρήθηκε πρόσφατα σε έναν 69χρονο άνδρα με σοβαρά συμτώματα κορωνοϊού, στο Οχάιο. Οι γιατροί κατέγραψαν την εμπειρία τους από την ασθένεια του άνδρα σε μια έκθεση τους που δημοσιεύθηκε στο American Journal of Emergency Medicine. Η έκθεση είχε τίτλο: «Τι είναι ο πριαπισμός; Γιατί στύση εννέα ημερών έστειλε άνθρωπο στο νοσοκομείο»

Σύμφωνα με την έκθεση, ο άντρας πήγε στα επείγοντα του νοσοκομείου μετά την επιδείνωση των αναπνευστικών συμπτωμάτων που αντιμετώπιζε επί μια εβδομάδα, όπως βήχας και δυσκολία στην αναπνοή. Οι γιατροί του έκανα τεστ για κορωνοϊό και το τεστ βγήκε θετικό. Ενώ βρισκόταν στο νοσοκομείο, ο άνδρας, η αναπνευστική λειτουργία του επιδεινώθηκε και διασωληνώθηκε. Την επόμενη μέρα μια νοσοκόμα παρατήρησε ότι ο άνδρας είχε στύση. Η ομάδα φροντίδας έβαλε παγοκύστες στην περιοχή, αλλά η στύση δεν έπεφτε και μάλιστα διήρκεσε περισσότερο από τρεις ώρες!

Οι γιατροί διαπίστωσαν ότι η παρατεταμένη στύση οφειλόταν σε ισχαιμικό πριαπισμό. Σύμφωνα με την κλινική Mayo, ο ισχαιμικός πριαπισμός (που ονομάζεται επίσης πριαπισμός χαμηλής ροής) συμβαίνει όταν το αίμα δεν μπορεί να φύγει από το πέος. Σε αυτήν την περίπτωση, ο πριαπισμός πιστεύεται ότι οφείλεται σε απόφραξη της αποστράγγισης των φλεβών, τα οποία είναι πολύ μικρά αιμοφόρα αγγεία. Τα άτομα με ισχαιμικό πριαπισμό συνήθως έχουν στύση που διαρκεί περισσότερο από τέσσερις ώρες και που δεν σχετίζεται με το σεξουαλικό ενδιαφέρον ή τη διέγερση.

Ένα άλλο σύμπτωμα ισχαιμικού πριαπισμού είναι ο προοδευτικός πόνος στο πέος. Συνήθως, οι κλινικοί γιατροί μπορούν να ρωτήσουν τους ασθενείς σχετικά με το επίπεδο πόνου τους για να προσδιορίσουν εάν έχουν ισχαιμικό πριαπισμό ή άλλου τύπου πριαπισμό, γνωστό ως μη ισχαιμικό ή πριαπισμό υψηλής ροής. Αυτό συμβαίνει όταν η ροή του αίματος στο πέος δεν ρυθμίζεται σωστά· πονάει συνήθως λιγότερο από τον ισχαιμικό πριαπισμό. Ωστόσο, δεδομένου ότι ο ασθενής ήταν σε καταστολή, οι γιατροί δεν μπορούσαν να μετρήσουν το επίπεδο του πόνου που θα ένιωθε αν είχε συνείδηση. Έπειτα από τεστ έκριναν ότι ήταν ισχαιμικός πριαπισμός.

Οι γιατροί που συνέταξαν την έκθεση, θεωρούν ότι ο πριαπισμός είναι «κλινική κατάσταση έκτακτης ανάγκης» λόγω των πιθανών ανεπιθύμητων ενεργειών. Η κλινική Mayo περιέγραψε πόσο σοβαρές επιπλοκές μπορεί να προκύψουν: «Το αίμα που παγιδεύεται στο πέος στερείται οξυγόνου. Όταν η στύση διαρκεί για πολύ χρόνο, αυτό, το φτωχό σε οξυγόνο αίμα μπορεί να αρχίσει να καταστρέφει τους ιστούς στο πέος. Ως αποτέλεσμα, ο πριαπισμός που δεν αντιμετωπίζεται μπορεί να προκαλέσει στυτική δυσλειτουργία.»

Στην περίπτωση αυτού του άνδρα, το αίμα αποστραγγίστηκε από το πέος του. Και με τη βοήθεια του φαρμάκου που εγχύθηκε στη βάση του πέους του, η στύση του υποχώρησε μετά 30 λεπτά θεραπείας. Ενώ δεν είχε επιπρόσθετες θρομβοεμβολικές επιπλοκές και ο πριαπισμός δεν επαναλήφθηκε, ο άνδρας όμως κατέληξε από άλλες επιπλοκές του κορωνοϊού.

Αυτό το περιστατικό δεν είναι το μοναδικό  σε ασθενή με κορωνοϊό. Επίσης ένας 62χρονος άντρας με συμπτώματα Covid-19 παρουσίασε πριαπισμό αφού μπήκε σε αναπνευστήρα, όπως αναφέρθηκε σε μελέτη που δημοσιεύτηκε μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο American Journal of Emergency Medicine. Η δεύτερη καταγεγραμμένη περίπτωση συνέβη στις Βερσαλλίες της Γαλλίας: Ένας 62χρονος άνδρας που υπέστη το ίδιο σύμπτωμα, με στύση διάρκειας τεσσάρων ωρών.

Με πληροφορίες από την ιστοσελίδα ethnos.gr


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) στη Γένοβα

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη της κρουαζιέρας στις Κυκλάδες

Δεύτεροι “φτωχότεροι” καταναλωτές της Ευρώπης οι Έλληνες

Εκτός όμως από τον υψηλότερο μέσο πληθωρισμό, πρόσφατη μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποδεικνύει ότι η Ελλάδα πληρώνει ακριβότερα και τον πληθωρισμό της απληστίας, σε σύγκριση με την υπόλοιπη ΕΕ.

Μύκονος – AKTES: Ενημέρωση (30/03) για την Κλιματική Αλλαγή

Ομιλία για την κλιματική αλλαγή από την Εταιρεία Μελέτης Αρχαίων Ακτογραμμών - ΑΚΤΕS .. Που και πότε

Express Skopelitis: Ετοιμο να επιστρέψει στη δράση

Το Express Skopelitis είναι έτοιμο. Παραμένει στον Πειραιά και ενδεχομένως αύριο να μπει στην καθημερινή του ρουτίνα

Νάξος: Αυτοκίνητο βρέθηκε σε χαντάκι

Σε χαντάκι στον επαρχιακό δρόμο Νάξου - Γαλανάδου βρέθηκε αυτοκίνητο

Μύκονος: “Καμπάνα” σε beach bar, ποιος ο λόγος;

Νέα «καμπάνα» σε beach bar για κατάληψη αιγιαλού - Βάσει της σύμβασης παραχώρησης θα έπρεπε να καταλαμβάνει μόλις 356 τ.μ.

Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Γυναικών Νάξου: Πρόσκληση για κατασκευή χελιδονοφωλιάς

Πότε και που ο Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Γυναικών Νάξου θα δημιουργήσει χελιδονοφωλιές

10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι: Τελικός και ο πρωτάρης Παπαδόπουλος στη πρόκληση της καριέρας του

Ο μεγάλος τελικός του 10ου Πανναξιακού Πρωταθλήματος Τάβλι ξεκινάει. Ποιος θα επικρατήσει; Ο έμπειρος Μαγκανάρης ή ο ρούκι Παπαδόπουλος;

Αλυκό: Ο Φάρος που “φωτίζει” την γαστρονομία της Νάξου

Ανοίγει την Παρασκευή 5 Απριλίου ο Φάρος του Αλυκού - Τι περιλαμβάνει το μενού

Νάξος (Αγγίδια) – Ενοριακός Ναός Αγίου Χαραλάμπους: Ψήφισμα για την εκδημία του Δημητρίου Σέργη

Το ψήφισμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ενοριακού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου για το θάνατο του Δημητρίου Σέργη

Απόκριες 2024: Το “ευχαριστώ” από το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής (video)

Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής με ανάρτησή τους στα social media λένε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όσους βρέθηκαν στην πανέμορφη Κωμιακή (video)

Η δράση της Μαρίας Καρυστιανού δείχνει το δρόμο για μία κοινωνία που δεν θα ανέχεται την αδικία

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει την εβδομάδα που μας πέρασε... Από την Καρυστιανού στις Βρυξέλλες έως τον Λοβέρδο και τη Νέα Δημοκρατία - Την Ακρίβεια έως τον Γεωργιάδη και τις απαντήσεις του.. Αναρωτιέται δε εάν στην Ελλάδα γίνονται τέτοια πράγματα

Naxos Medical: Επίσκεψη από τον πλαστικό χειρουργό Νικόλαο Μουστάκη

Σάββατο 23 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο Ιατρείο ο Στρατιωτικός Ιατρός, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός, Νικόλαος Μουστάκης

Αφρική: Ο Ναξιώτης ορειβάτης που κατέκτησε το Κιλιμάντζαρο

Ο Αντώνης Μαργαρίτης πέτυχε έναν άθλο. Κατάφερε να ανέβει στην ψηλότερη κορυφή βουνού στην Αφρική - Πως περιγράφει την εμπειρία του

Επαρχείο Νάξου – Τμήμα Δημόσιας Υγείας: Περί ορθής διαχείρισης των υγρών αποβλήτων

Ενημέρωση για τη σωστή διαχείριση των υγρών αποβλήτων ενόψει τουριστικής σεζόν

Η Νάξος αποχαιρετά την Φεβρωνία Λαμπρίδου και την συνοδεύει στο ταξίδι στην αιωνιότητα

Με την αρωγή της Θέκλας Κίζη αποχαιρετούμε την Φεβρωνία Λαμπρίδου... Στιγμές που μένουν αξέχαστες