Αμερική: Γερουσιαστής ζητάει online τη δολοφονία του Πούτιν (video)

Βρούτος - Skai

Το είδαμε κι αυτό... Από τη μία έχουμε τους Ουκρανούς που λένε ότι ο πρόεδρός τους έχει αποφύγει τρεις δολοφονικές απόπειρες εις βάρος του, από την άλλη, εμφανίστηκε Αμερικανός γερουσιαστής που μέσω τηλεοπτικής εμφάνισης ζητάει "δολοφόνους" για το κεφάλι του Πούτιν. 

Ο λόγος για τον Λίντσεϊ Γκρέιαμ, ρεμπουμπλικάνος και υποστηρικτής του Τράμπ -  ο οποίος υποστήριξε ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν πρέπει να δολοφονηθεί από τους Ρώσους, λέγοντας μάλιστα ότι όποιος το κάνει αυτό θα προσφέρει «μεγάλη υπηρεσία» στον κόσμο. 

Αρχικά, ο Ρεπουμπλικάνος διατύπωσε αυτό τον ισχυρισμό μιλώντας στο Fox News, εν μέσω του πολέμου στην Ουκρανία. Συνέχεια, επανέλαβε αυτή τη θέση με αναρτήσεις στο Twitter, κάνοντας αναφορά τόσο στην προδοσία του Ιουλίου Καίσαρα από τον Βρούτο, όσο και στον Κλάους φον Στάουφενμπεργκ, αρχιτέκτονα του ανεπιτυχούς σχεδίου για τη δολοφονία του Αδόλφου Χίτλερ.   

 

«Υπάρχει Βρούτος στη Ρωσία; Υπάρχει ένας πιο επιτυχημένος στρατηγός Στάουφενμπεργκ στον ρωσικό στρατό. Ο μόνος τρόπος για να τελειώσει αυτό είναι κάποιος στη Ρωσία να βγάλει από τη μέση αυτό τον τύπο. Θα προσφέρατε μεγάλη υπηρεσία στη χώρα σας και στον κόσμο», έγραψε αρχικά ο γερουσιαστής, που θεωρείται άνθρωπος με επιρροή στο Ρεπουμπλικανικό κόμμα, σε ό,τι αφορά τα στρατιωτικά ζητήματα και εκείνα που σχετίζονται με τις διεθνείς σχέσεις. 

«Οι μόνοι που μπορούν να το διορθώσουν αυτό είναι ο ρωσικός λαός. Εύκολο να το λες, δύσκολο να το κάνεις. Αν δεν θέλετε να ζήσετε στο σκοτάδι για την υπόλοιπη ζωή σας, να είστε απομονωμένη από όλο τον κόσμο, σε άθλια φτώχεια, πρέπει να αναλάβετε δράση», έγραψε σε επόμενη ανάρτησή του ο Γκρέιαμ 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News